Etiketter: Stöld Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 13:42 den 16 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Ringa stöld, Stöld,   

  En skadad efter stöld i matbutik på norr i Örebro 

  Polisen skriver under fredagsmorgonen att de skrivit en anmälan gällande ringa stöld och misshandel. Detta efter att en man varit inne i en matbutik på norr i Örebro.

  Enligt uppgifter skall väktare vid klockan 08.12 blivit larmade till matbutiken. Detta med anledning av att en man kommit in och varit aggressiv. Denne ska även ha stulit från butiken innan han lämnade platsen.

  Polisen skriver att i samband med händelsen har det uppstått handgemäng varpå en man i 60-årsåldern blir skadad i handen. Mannen får åka in till sjukhuset för kontroll.

 • Martin Avedal 13:34 den 2 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , sommarädck, Stöld,   

  Stölder av sommardäck har ökat i Örebro 

  Polisen går under fredagen ut med en upplysning på sin hemsida. Under januari 2024 har stölder av sommardäck ur enskilda garage, garagelängor och uteförvarade däck i öppna carportar ökat. Nu vill polisen att medborgarna är uppmärksamma.

  Det har hittills inkommit ett 30-tal anmälningar gällande den här typen av stölder i Örebro. När det gäller Värmland och Dalarna har de tillsammans endast en handfull anmälningar enligt ovan.

  Polisen vill nu uppmana allmänheten att hålla ett extra vakande öga på den här typen av brottslighet. Det kan handla om en större noggrannhet och egenkontroll när du ska låsa igen ditt garage. 

  Kontakta polisen om man upplever något märkligt eller ovanligt

  Var också nyfiken, notera när okända fordon rullar i bostadsområdet nattetid. Områden där de normalt sett inte hör hemma. Notera aktuella bilmodeller, färg och registreringsnummer.

  Men även saker som sticker ut från det normala. Det faktum att man reagerar/visar intresse för dessa fordon räcker ibland för att de ska välja att lämna platsen. Finner man något märkligt eller ovanligt så ska man ringa polisen så vi, om möjligt, kan komma ut till aktuellt område och förhoppningsvis få tag i de som ägnar sig åt dessa stölder.

  Tänk även på att Polismyndigheten tillhandahåller material och bistår med kunskap i hur man startar upp ett projekt för grannsamverkan.

  Tala med dina grannar. Ta en gemensam promenad i området när det börjar mörkna. När det sprider sig att de boende är ute kvällstid ökar också upptäcktsrisken. Samtidigt minskar det intresset hos de kriminella att begå brott i det aktuella området.

 • Martin Avedal 11:06 den 14 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Mikaelkyrkan, , , , Stöld,   

  Två anhållna efter att rånat pojke i yngre tonåren 

  Det var vid klockan 13:09 under gårdagen som det inträffade ett rån i Örebro. Polisen skriver att det var intill gång -och cykelbron över E18/E20 strax norr om Mikaelkyrkan. Man ska ha anhållit två misstänkta män i 25-årsåldern.

  Enligt uppgifter skall en minderårig pojke blivit stoppad av de bägge männen som ville låna dennes mobiltelefon. Pojken lånade ut sin mobil men därefter vägrade männen lämna tillbaka den. Pojken blev hotad verbalt men uppger också att han blev knuffad. Männen ska därefter stulit pojkens cykel.

  Polisen kunde gripa två misstänkta i Örebros västra delar

  Pojken blev rädd och kunde inte hindra männen som lämnade platsen cyklandes i riktning mot centrala Örebro. Efter att ha blivit rånad kontaktade pojken en person invid Mikaelkyrkan som kontaktade polisen.

  När polisen anlände kunde de inhämta vittnesuppgifter från två personer som gjort vissa iakttagelser av de misstänkta männen. Pojken kunde själv lämna ett så pass bra signalement på männen att de efter ett intensivt spaningsarbete kunde gripas av polis i Örebro västra delar. En telefon som sannolikt tillhör målsägaren togs i beslag i samband med gripandet. Efter förhör under onsdagen har åklagare beslutat att anhålla de båda misstänkta.

 • Martin Avedal 15:30 den 25 April, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Stöld,   

  Tre gripna efter butiksstöld på Aspholmen 

  Det var vid klockan 13:24 på tisdagen som polisen blev larmade till en butik på Aspholmen i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en stöld från butiken.

  Enligt uppgifter skall butikspersonalen noterat att tre personer i butiken stoppat på sig saker i en ryggsäck. När personal konfronterar personerna för att kontrollera deras ryggsäck springer samtliga från platsen. Men polisen kunde kort därefter stoppa de tre misstänkta i närheten. Detta med hjälp av signalement och vittnen som sett hur de sprang från platsen.

  Polisen uppger att de tre butikstjuvarna är två män i 30-årsåldern samt en man i 25-årsåldern. De är alla i nuläget misstänkta för ringa stöld skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 21:39 den 8 February, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Stöld,   

  Påverkad kvinna stal varor och slogs med personal 

  Det var vid klockan 16:15 på onsdagseftermiddagen som polisen larmades till en butik på Sörbyängen i Örebro. Detta efter att det inkommit samtal om ett bråk i butiken.

  Enligt uppgifter visade det sig att det handlade om en butikstöld där den brottsmisstänkte gått till angrepp vid konfrontation. En kvinna i 20-årsåldern ska ha stulit varor i butiken och blivit våldsam mot butikspersonal.

  En patrull anlände till platsen och kunde medta kvinnan för kroppsbesiktning då hon visar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Hon är i nuläget misstänkt för ringa stöld, ringa narkotikabrott genom eget bruk, våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

 • Martin Avedal 17:39 den 2 February, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Stöld,   

  Kvinna utsatt för stöld av bankkort och värdesaker 

  Polisen skriver på sin hemsida under torsdagen att en äldre Örebrokvinna blivit utsatt för ett åldringsbrott. Detta ska ha inträffat i kvinnans bostad under gårdagen.

  Enligt uppgifter blev den äldre kvinnan under onsdagen kontaktad på telefon av en man som påstod att någon använde kvinnans bankkort för att betala en räkning. Mannen skulle skicka en kollega att hämta upp kvinnans kort.

  På plats frågar mannen om kvinnan blivit bestulen på något annat och får henne att lämna över sina smycken varpå mannen försvinner. Efter stölden ska kvinnans bankkort blivit spärrat men tjuvarna han ta ut 10.000 kronor från kvinnans konto.

  Akta dig för bedragare

  Polisen vill på nytt varna medborgarna för att undvika att bli lurade av bedragare. Nedan följer tre viktiga punkter för att undvika detta typ av brott.

  • Lämna aldrig ut ditt kort, lösenord eller koder till någon.
  • Har du blivit utsatt för bedrägeri? Ring polisen direkt.
  • Till anhöriga: Prata med äldre i er närhet om bedrägerier och vad man kan tänka på.
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel