Etiketter: räddningtjänst Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 08:57 den 8 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , räddningtjänst, , Vintrosa   

  Lada i Vintrosa totalförstörd efter brand 

  Det var vid klockan 00:47 natten mot onsdagen som räddningstjänst larmades till en adress utanför Vintrosa. Detta efter larm om brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall det inträffat en kraftig brand i en lada, men ingen person eller inga djur uppges ha kommit till skada. Dock ska ladan blivit totalförstörd i och med branden.

  Polisen skriver att händelsen rubriceras som mordbrand men det finns ingen misstänkt. Platsen ska spärras av och det ska genomföras en teknisk undersökning när det är möjligt.

 • Martin Avedal 21:27 den 7 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , räddningtjänst, Skäpplandsgatan, ,   

  Brand i flerfamiljshus på Skäpplandsgatan i Västhaga 

  Det var vid klockan 09:15 på tisdagsförmiddagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Västhaga i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en brand i byggnad på Skäpplandsgatan.

  Enligt uppgifter skall det varit en fullt utvecklad lägenhetsbrand och polisen fick bistå räddningstjänsten i deras arbete och undsätta personer som bland annat är fast på balkonger och dylikt. Vid klockan 09:43 skall den initiala branden varit släckt.

  En person fick föras med ambulans för sjukvård, när denne lämnade platsen var skadeläget oklart men senare ska det framkommit att denne hade livshotande skador. Dessutom ska ytterligare två personer setts över av ambulanspersonal med anledning av lättare rökskador.

  Vid klockan 12:10 skriver polisen att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats för att kunna utreda hur branden i lägenheten har uppstått. Platsen ska även vara avspärrad.

  Foto: Daniel Kolkowski  

 • Martin Avedal 19:44 den 26 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Askersunds Kommun, , , Kårberg, , , , räddningtjänst   

  Övertänt bostadshus i Kårberg gick ej att rädda 

  Det var vid klockan 17:50 på fredagskvällen som räddningstjänst, ambulans och polisen larmades till Kårberg i Askersunds Kommun. Detta efter att det inkommit ett larm gällande brand i byggnad.

  Enligt uppgifter var det en bostad som har börjat att brinna och räddningstjänst ska arbetat intensivt med att släcka branden. Men vid klockan 18.55 meddelar räddningstjänsten att byggnaden inte går att rädda och kommer få brinna ner.

  Samtidigt har även polisen skrivit på sin hemsida att ingen person ska kommit till skada i samband med branden. Det finns dock inga uppgifter om vad som låg bakom branden.

 • Martin Avedal 17:24 den 17 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Blåsljussabotage, , , , , , räddningtjänst,   

  Man gripen i samband med fordonsbrand vid polishuset 

  Det var vid klockan 15:29 på onsdagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades till polishuset i Örebro. Detta efter att ett parkerat fordon i anslutning till byggnaden började brinna.

  Enligt uppgifter skall polisen spärrat av stora delar av området runt polishuset och Örebro Tingsrätt. Polisen ska ha gripit en man som är misstänkt för att orsakat branden. Efter att branden blev släckt har polisen vidtagit ett flertal utredningsåtgärder, avspärrningarna kvarstår på platsen.

  — Med anledning av branden och uppkomsten av den har en man gripits, misstanken gäller grovt blåljussabotage samt försök till allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

  Fordonet som sattes i brand ska vara en privat personbil och inte något utryckningsfordon. Den ska även varit parkerad i närheten av entrén till polishuset.

 • Martin Avedal 10:33 den 3 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , räddningtjänst, , ,   

  Två till sjukhus efter trafikolycka på riksväg 50 

  Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid klockan 08:51 under onsdagsmorgonen till riksväg 50 i höjd med Hovsta i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en trafikolycka på platsen.

  Enligt uppgifter ska det inträffat en kollision mellan en lastbil och en personbil. Två personer ska ha färdats i personbilen och fick att föras med ambulans till sjukhus. Skadeläget för dessa är oklart men lastbilschauffören klarade sig utan skador.

  — Vägen i södergående riktning är avstängd för trafik under räddningsarbetet, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 23:56 den 31 March, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: avfallsanläggning, , , , , räddningtjänst,   

  Brand vid avfallsanläggning norr om Hallsberg 

  Enligt uppgifter till Örebro Tribune ska det under söndagskvällen förekommit en brand vid en avfallsanläggning i Hallsberg. Det ska varit en container som började brinna och det var en fullt utvecklad brand.

  Enligt uppgifter larmades räddningstjänsten vid klockan 22:59 till platsen. Det är i skrivande stund oklart vad som orsakade branden. Räddningstjänsten har dock uppmanat allmänheten att hålla sig borta från området på grund av rökutveckling.

  Läsarbilder: Daniel Kolkowski

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel