Etiketter: Brand i byggnad Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:24 den 18 September, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand i byggnad, , , , , ,   

  Ladugård utanför Vretstorp brann ner under fredagen 

  Det var vid klockan 20:48 på fredagskvällen som räddningstjänsten larmades till en gård norr om Vretstorp. Detta efter att det inkommit larm om en brand på platsen.

  Enligt uppgifter skall branden startat i ett uthus samt i en vedhög sedan spred sig den till ladugården. Räddningstjänsten kunde hålla branden från bostadshuset med de övriga drabbade byggnaderna brann runt midnatt ner till grunden.

  Det är i skrivande stund oklart vad som orsakade branden men enligt polisen skall inga personer samt djur kommit till skada under incidenten. Räddningstjänsten hade flera enheter på plats och även polisen har varit där under gårdagskvällen.

 • Martin Avedal 19:01 den 8 September, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Brand i byggnad, , , , ,   

  Räddningstjänst larmade till brand i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 18.03 på onsdagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Ågatan i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit larm om brand i byggnad.

  Enligt uppgifter ska det uppstått en brand i anslutning till en skorsten på en fastighet. Det ska även vält ut svart rök samt brunnit med öppna lågor. Räddningstjänsten skickade ut fyra enheter och de är i skrivande stund fortfarande kvar på platsen.

  I nuläget är det också oklart vad som låg bakom branden. Under släckningsarbetet ska polisen stängt av delar eller hela Ågatan.

 • Martin Avedal 09:41 den 14 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand i byggnad, , , , , ,   

  Garagelänga i Vivalla eldhärjades under natten 

  Det var vid klockan 00:07 natten mot måndagen som räddningstjänsten blev larmade till stadsdelen Vivalla i Örebro. Detta efter larm om en brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall det förekommit en brand i en garagelänga på platsen. Räddningstjänsten hade runt klockan 01:30 släckt branden. Totalt ska 12 bilar och byggnaden vara skadade. Polisen misstänker att branden är anlagd och under natten har en teknisk undersökning genomförts.

  Polisen rapporterade också om att det blev stökigt på platsen. Framförallt då många som försökte ta sig igenom avspärrningarna. Polisen fick sätta in flera resurser för att upprätthålla ordningen.

 • Martin Avedal 10:07 den 26 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand i byggnad, , Hackvad, , Ödehus, ,   

  Ödehus eldhärjades under natten – gick inte att rädda 

  Det var sent under torsdagskvällen som räddningstjänsten larmades till ett ödehus i Hackvad utanför Fjugesta. Detta efter att det inkommit larm om en brand i byggnad.

  Enligt uppgifter ska det förekommit en fullt utvecklad brand i ett ödehus. Huset gick inte att rädda så det brann ner till grunden. På grund av de kraftiga vindarna som rådde på platsen valde polisen att stänga av den närliggande Länsväg 535.

  På fredagsmorgonen skall det fortfarande varit räddningsstyrkor på plats. Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse genom brand. Under fredagen kommer utredningsarbetet fortsätta och man ska undersöka om brott har begåtts.

 • Martin Avedal 00:01 den 17 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand i byggnad, , , , ,   

  Bostadsbrand utanför Laxå – startade på vinden 

  Det var runt klockan 17:40 på tisdagseftermiddagen som räddningstjänst, ambulans samt polis blev larmade till Porla utanför Laxå. Detta efter att det inkommit larm om en bostadsbrand.

  Enligt uppgifter skall en person vaknat efter att hört en smäll. Därefter upptäckte denne att det slog öppna lågor från vinden på bostaden. Personen som bodde i bostaden kunde därefter ta sig ut hur byggnaden på egen hand och larma efter räddningstjänst.

  Räddningstjänsten kunde efter ankomst konstatera att huset inte gick att rädda då branden var så intensiv. Man försökte dock hindra branden från att sprida sig då det låg ett till bostadshus 20 meter från det brinnande huset.

  Personen som bodde i huset skall inte behövt uppsöka någon sjukvård efter branden. Det är fortfarande oklart vad som orsakade eldsvådan men polisen misstänker ingen brott.

  Foto: Christian Vargahed

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel