Etiketter: Brand i byggnad Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 16:59 den 22 February, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand i byggnad, , , , , ,   

  Kraftig brand i industribyggnad i Ormesta 

  Det var runt klockan 03:30 natten mot onsdag som räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till industriområdet Ormesta i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om brand i en byggnad.

  Enligt uppgifter skall det förekommit en kraftig brand i en nybyggd industrilokal på platsen. Branden var så kraftig att räddningstjänsten inte kunde gå in med rökdykare. Man hade svårt att få branden under kontroll.

  Det var först vid lunchtid som räddningstjänsten meddelade att man fått kontroll på branden. Totalt ska 13 enheter var involverade i släckningsarbetet. I skrivande stund är det oklart vad som låg bakom branden men man ska genomföra en teknisk undersökning.

 • Martin Avedal 14:20 den 9 February, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand i byggnad, , , , Ullavigatan, ,   

  Lägenhetsbrand på Ullavigatan i Örebro 

  Det var vid klockan 13:29 på torsdagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Ullavigatan på Väster i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en lägenhetsbrand.

  Enligt uppgifter skall det varit en fullt utvecklad brand med öppna lågor i ett av bostadshusen på adressen. Räddningsstyrkorna gick in med rökdykare och kunde efter ca 20 min släcka branden.

  Det är i skrivande stund oklart om någon befanns sig i lägenheten, det är också oklart vad som orsakade branden.

 • Martin Avedal 10:12 den 15 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand i byggnad, , , , , , Svartå,   

  Man gripen misstänkt för mordbrand i Svartå 

  Det var vid klockan 06:10 på söndagsmorgonen som polis och räddningstjänst larmades till ett flerfamiljshus i Svartå. Detta efter att det inkommit larm om en otrygg situation.

  Enligt uppgifter skall flerfamiljshuset fungerat som en form av stödboende. Personal vittnar om att en av de boende betett sig konstigt och hotfullt under natten och morgonen. Polisen åkte till adressen för att lugna ner situationen.

  I samband med ankomst till flerfamiljshuset ska polisen upptäckt att det förekom en brand i byggnaden. Man kunde samtidigt få kontroll på den person som uppträtt hotfullt, det var en man i 30-årsådlern. Denne är i nuläget gripen misstänkt för grov mordbrand.

  Samtidigt har räddningsstyrkorna från Räddningsregion Bergslagen under morgonen arbetat med att släcka branden. Enligt uppgifter skall det brinna i fem av de sex lägenheter som finns i flerfamiljshuset. Ingen person ska ha skadats i samband med branden skriver polisen.

 • Martin Avedal 16:06 den 30 April, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand i byggnad, , , , , ,   

  Larm om källarbrand på Köpmangatan i Örebro 

  Det var vid klockan 15:13 på lördagseftermiddagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Köpmangatan i Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm om brand i byggnad.

  Enligt uppgifter så handlade det om en rökfylld källare på Köpmangatan. När väl räddningsstyrkorna hade anlänt till platsen kunde man konstatera att det handlade om vattenånga. Man misstänker att det kommer från ett läckande fjärrvärmerör.

  Foto: Pressbilden

 • Martin Avedal 00:06 den 17 April, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand i byggnad, , , , , ,   

  En avliden efter villabrand i Pålsboda 

  Det var vid klockan 19:36 på lördagskvällen som räddningstjänst och ambulans blev larmade till en adress i Pålsboda. Detta efter att det inkommit larm om en brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall det brinna kraftigt i byggnaden, bland annat slog det lågor genom tak och fönster. Räddningstjänsten fick gå in med rökdykare och inne i bostaden kunde man lokalisera en avliden person i 55-årsåldern. Det är en man och dennes anhöriga har blivit underrättade.

  — Polisen har startat en förundersökning om mordbrand. Just nu är det inte känt hur branden startade, platsen är avspärrad och en teknisk undersökning skall genomföras, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 09:17 den 25 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand i byggnad, , , , , ,   

  Hyvleri utanför Kumla brann ner under natten 

  Det var vid klockan 01:30 natten mot fredagen som räddningstjänsten larmades till byggvaruhandeln XL Bygg söder om Kumla. Det efter att det inkommit larm om brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall det förekommit en brand i verksamhetens hyvleri och byggnaden var övertänd när räddningsstyrkorna anlände. Räddningstjänsten koncentrerade sig på att hindra elden från att sprida sig, men man hade svårt att få kontroll på branden.

  Runt klockan 04.00 på fredagsmorgonen ska byggnaden brunnit ner till grunden. I skrivande stunder är det oklart vad som orsakade branden men under fredagen kommer polisen genomföra en teknisk undersökning.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel