Etiketter: Brand Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 19:44 den 26 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Askersunds Kommun, Brand, , Kårberg, , , ,   

  Övertänt bostadshus i Kårberg gick ej att rädda 

  Det var vid klockan 17:50 på fredagskvällen som räddningstjänst, ambulans och polisen larmades till Kårberg i Askersunds Kommun. Detta efter att det inkommit ett larm gällande brand i byggnad.

  Enligt uppgifter var det en bostad som har börjat att brinna och räddningstjänst ska arbetat intensivt med att släcka branden. Men vid klockan 18.55 meddelar räddningstjänsten att byggnaden inte går att rädda och kommer få brinna ner.

  Samtidigt har även polisen skrivit på sin hemsida att ingen person ska kommit till skada i samband med branden. Det finns dock inga uppgifter om vad som låg bakom branden.

 • Martin Avedal 17:24 den 17 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Blåsljussabotage, Brand, , , , , ,   

  Man gripen i samband med fordonsbrand vid polishuset 

  Det var vid klockan 15:29 på onsdagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades till polishuset i Örebro. Detta efter att ett parkerat fordon i anslutning till byggnaden började brinna.

  Enligt uppgifter skall polisen spärrat av stora delar av området runt polishuset och Örebro Tingsrätt. Polisen ska ha gripit en man som är misstänkt för att orsakat branden. Efter att branden blev släckt har polisen vidtagit ett flertal utredningsåtgärder, avspärrningarna kvarstår på platsen.

  — Med anledning av branden och uppkomsten av den har en man gripits, misstanken gäller grovt blåljussabotage samt försök till allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

  Fordonet som sattes i brand ska vara en privat personbil och inte något utryckningsfordon. Den ska även varit parkerad i närheten av entrén till polishuset.

 • Martin Avedal 23:56 den 31 March, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: avfallsanläggning, Brand, , , , ,   

  Brand vid avfallsanläggning norr om Hallsberg 

  Enligt uppgifter till Örebro Tribune ska det under söndagskvällen förekommit en brand vid en avfallsanläggning i Hallsberg. Det ska varit en container som började brinna och det var en fullt utvecklad brand.

  Enligt uppgifter larmades räddningstjänsten vid klockan 22:59 till platsen. Det är i skrivande stund oklart vad som orsakade branden. Räddningstjänsten har dock uppmanat allmänheten att hålla sig borta från området på grund av rökutveckling.

  Läsarbilder: Daniel Kolkowski

 • Martin Avedal 09:16 den 24 March, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand, , Dödsbrand, Kilsmo, , Omkomna, , , ,   

  Tre omkom efter brand i Kilsmo under natten 

  Det var vid klockan 00:17 natten mot söndagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till ett hus utanför Kilsmo i östra Örebro län. Detta efter larm om en brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall tre personer, en man i 35-årsåldern och två barn under 15 år omkommit i branden. Ytterligare fyra personer som bodde i huset ska tagit sig ur och fick föras till sjukhus för vård. Ingen av dessa uppges ha livshotande skador skriver polisen.

  Branden ska varit så omfattande att räddningsstyrkorna först inte kunde gå in i byggnaden, man kunde dessutom inte släcka branden. Polisen skriver under söndagsmorgonen att de utreder händelsen formellt som mordbrand, något man först under natten inte bekräftade.

 • Martin Avedal 14:28 den 4 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand, , Brandattentat, Folkungagatan, , , , ,   

  Brandattentat mot fastighet på Väster i Örebro 

  Räddningstjänsten larmades vid klockan 08:10 på torsdagen till en fastighet på Folkungagatan i Örebro. Detta då en privatperson upptäckt rökutveckling inifrån huset.

  Enligt uppgifter upptäckte räddningstjänsten att någon kastat in något brandfarligt genom en ruta på byggnaden, rutan sitter i anslutning till gatan. Branden ska ha självslocknat men det finns spår efter eld. Det finns inte några bostäder i aktuell fastigheten som ägs av Örebrobostäder, byggnaden är också ett äldre trähus.

  Den polispatrull som beordrades till platsen träffade på ett vittne som klockan 07:24 upptäckte hålet i fönstret men då syntes ingen rökutveckling. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Polisens kriminaltekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning.

  Polisen är mycket angelägen om att få in uppgifter om någon gjort iakttagelser under natten före eller i anslutning till klockslaget klockan 07:24. Den som tror sig ha uppgifter att lämna i ärendet ombeds ringa 114 14 och ange tips efter talsvaret.

 • Martin Avedal 13:53 den 17 September, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand, , , , , ,   

  Ung man utsatt för rån natten till lördagen 

  Polisen skriver på sin hemsida under lördagen att det bl.a. inträffade ett rån i Örebro. Detta ska ha inträffat vid klockan 00:47, vart i Örebro detta har inträffat skriver polisen inte ut.

  Enligt uppgifter skall en ung man i 20-årsåldern blivit utsatt för ett rån. Denne blev konfronterad av ett flertal gärningsmän, under rånet tillgrep man mannens mobil och plånbok. Brottsoffret ska inte ådragit sig några skador i samband med rånet.

  Polisen skriver även på sin hemsida att det inträffade en containerbrand på Ladugårdsängen. Detta inträffade vid klockan 23:41, utöver detta har det varit en lugn kväll i Örebro.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel