Etiketter: Brand Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 19:40 den 19 June, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand, , Industri, ,   

  Brand i industrilokal i utkanten av Hallsberg 

  Det var vid klockan 18:22 på onsdagskvällen som räddningstjänsten blev utlarmade till en industrilokal i utkanten av samhället Hallsberg.

  Enligt uppgifter skall det handla om en brand i byggnaden. 6 st enheter ska ha skickats ut till platsen och räddningsstyrkorna ska ha sett rök komma från takfoten på byggnaden.

 • Örebro Tribune 19:09 den 9 June, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand, , , , ,   

  Lägenhetsbrand i Vivalla 

  SOS får vid 17:30 i ett larm om att det skall brinna i en lägenhet på Krönikegatan i bostadsområdet Vivalla.
  Räddningstjänsten är snabbt på plats och kan konstatera att det varit en brand i en lägenhet och får rikta in sig på att hjälpa till att vädra ut den aktuella fastigheten.

  Det skall dock inte finnas några uppgifter om att någon person skadats i branden.

  Läsarbild: Morgan Melin
 • Örebro Tribune 01:19 den 9 June, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand, , , ,   

  Övertänd villa i Edsberg/smedtorp 

  Enligt uppgifter så skall villan ha varit övertänd när räddningstjänsten anlände till platsen, branden har även spridit sig till intilliggande byggnader.
  Det skall vara ett ödehus som av någon anledning har börjat brinna och räddningstjänsten arbetar för att förhindra att branden skall sprida sig till fordon och intilliggande skog.

  Det finns inga uppgifter om att någon person skall ha skadats i branden.

  Foto: Foto: Christian Vargahed


 • Martin Avedal 11:31 den 8 June, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Brand, Husabergsudde, Husvagn, , ,   

  Husvagn brann upp på Husabergsudde – två döda 

  Det var vid klockan 02:09 natten mot lördag som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Husabergsudde söder om Askersund. Det hade inkommit larm att en husvagn hade börjat brinna på platsen.

  När räddningsstyrkorna anlände till platsen var husvagnen helt övertänd och man fick rikta in sig på att hindra elden från att sprida sig. När branden var släckt upptäckte man två döda kroppar i den nerbrunna husvagnen.

  Polisen ska genomföra en teknisk undersökning på Husabergsudde

  Under lördagen kommer polisen genomföra en teknisk undersökning runt olycksplats. Man har även inlett en förundersökning om allmän vårdslöshet.

  Husabergsudde är ett populär turistmål där det finns en vikingagrav från 900 e.Kr. På platsen finns även en camping samt avståndet till Askersund är kort.

 • Martin Avedal 16:01 den 30 May, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brand, Eldsvåda, Fortum Waste Solutions, , ,   

  Brand vid avfallsanläggning i Kvarntorp 

  Det var vid klockan 10:09 på torsdagsförmiddagen som det inkom larm om en brand på Fortum Waste Solutions anläggning vid Kvarntorp utanför Kumla.

  Enligt uppgifter hade det av oklar anledning börjat brinna i ett avfallslager. Kraftfull svart rök steg upp till himlen från platsen samt att smällar kunde höras från området. Plast och batterier ska ha förekommit i lagret.

  ”Lät som infanterield” i Kvarntorp

  Under dagen har SOS-alarm skickat ut SMS med ett viktigt meddelande till allmänheten. Man uppmanade boende i området att stänga dörrar, fönster och ventilationer. Även personer i Örebro har fått detta meddelande på telefon. Vid klockan 13:47 kom meddelandet att fara var över.

  Branden var omfattande och räddningstjänsten ska vid ett tillfälle haft 14 enheter på plats för att hjälpa till med släckningsarbetet. Enligt vittnesuppgifter som Örebro Tribune tagit del av så smällde det så högt på platsen att det lät som infanterield.

  Efter branden har företaget Fortum Waste Solutions informerat om att det var gamla plastleksaker som fanns i avfallslager som började brinna.

 • Martin Avedal 17:27 den 13 May, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brand, , , , ,   

  Fullt utvecklad brand i garage på Öster i Örebro 

  Det var vid klockan 16:17 på måndagseftermiddagen som det inkom larm om en brand i en industrilokal på Öster i Örebro. Enligt uppgifter skall det handla om ett garage som ligger på Tingslagsgatan i närheten av Friskis och Svettis.

  Det ska förekomma explosionsrisk på platsen då det finns gasflaskor i garaget. Flera polispatruller har spärrat av ett större området samt att när liggande byggnader har utrymts, bland annat Friskis och Svettis.

  Enligt uppgifter skall branden startat i ett fordon men det är i nuläget inte bekräftat.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel