Etiketter: large Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 15:28 den 26 June, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: large, , , , , Skolgatan, ,   

  Polisbil i kollision med personbil i centrala Örebro 

  Under söndagen skriver flera lokala medier i Örebro att en polisbil ska kolliderat med en personbil. Trafikolyckan ska inträffat i korsningen mellan Skolgatan och Södra Grev Rosengatan.

  Det är oklart vad som låg bakom trafikolyckan men enligt uppgifter skall polisbilen kört in i personbilen. Polisbilen ska även efter smällen kört in i en trafiksignal i korsningen. En av de inblandade fordonen ska börjat läcka olja.

  Trafikolyckan ska inträffat runt klockan 13.45 på söndagen och ingen av de inblandade ska behövt uppsöka sjukvård. De bägge fordonen kommer under eftermiddagen att bärgas.

 • Martin Avedal 13:42 den 21 June, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , large, , , , , ,   

  Trafikolycka i Lillån – bilist körde mot rött 

  Det var vid klockan 11:35 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Lillån i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en trafikolycka på riksväg 50.

  Enligt uppgifter skall tre personer varit inblandade i olyckan men ingen av dem ska behövt uppsöka akutsjukvård. Det ska handla om en sidokrock där man i 70-årsådlern ska kört på det andra fordonet.

  Polisen skriver också på sin hemsida att den 70-årige mannen är misstänkt för vårdslöshet i trafik, detta då det finns indikationer på att denne kört mot rött ljus.  

 • Martin Avedal 16:58 den 14 June, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , large, , ,   

  Person påträffats avliden på gärde utanför Kumla 

  Det var vid klockan 11:02 på tisdagen som polisen larmades till ett gärde utanför centrala Kumla. Detta då det inkommit larm om att en person påträffats avliden.

  Enligt uppgifter var det en privatperson som kontaktade SOS efter att denne påträffat en kropp. Polisen skriver på sin hemsida att de i nuläget inte kan lämna ut mer uppgifter om det aktuella fallet.

  Polisen har dock spärrat av ett område utanför Kumla för att genomföra en teknisk undersökning. Och när dödsorsaken är oklar utreder man alltid händelsen som misstänkt mord.

 • Martin Avedal 11:17 den 12 June, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Blottade, large, , , Park, , ,   

  Man blottade sig för tonåringar på Öster i Örebro 

  Polisen fick vid klockan 01:04 natten mot söndagen in ett larm från Öster i Örebro gällande sexuellt ofredande. Den misstänkte är en man i 35-årsålden som ska blottat sig i en park.

  Enligt uppgifter befanns sig tre tjejer i övre tonåren i parken när den 35-årige mannen kom fram och visade sitt kön. Polisen skickade ut en patrull till Öster och de kunde lokalisera mannen och avvisa honom från platsen.

  Den 35-årige mannen ska blivit anmäld för sexuellt ofredande skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 12:52 den 3 June, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , large, , , , , ,   

  Fyra unga män åtalas för grovt blåljussabotage 

  Fyra unga män åtalas för grovt blåljussabotage efter kravallerna i Sveaparken under påskhelgen. Detta kunde åklagarmyndigheten samt polisen i Örebro meddela om under fredagen.

  — Jag bedömer brottet som grovt eftersom det varit fråga om omfattande och utdraget våld mot poliserna som varit på plats för att skydda en grundlagsfäst rättighet, säger chefsåklagare Per-Erik Rinsell som är förundersökningsledare.

  De fyra männen kunde identifieras på videofilmer

  Det var under långfredagen som den danske politikern Rasmus Paludan skulle besöka Örebro. Hans syfte var att bland annat bränna Koranen. Demonstrationen skulle hållas i Sveaparken men fick avbrytas pga ett upplopp som ägde rum.

  Nu kan man meddela att fyra unga män blivit åtalade för grovt blåljussabotage. Samtliga av männen som alla är hemmahörande i Örebro kunde identifieras på videofilmer. Männen har varit häktade sedan den 2 maj 2022, skriver polisen.

  En särskild grupp har skapats efter upploppet

  Efter upploppet i Sveaparken har Polisregion Bergslagen en särskild grupp som arbetar med utredningar kopplat mot de personer som varit våldsamma och gjort sig skyldiga till brott i samband med upploppet.

  — Arbetet med att identifiera personer som aktivt deltagit i våldsamheterna går fortsatt framåt och vi har ett gott utredningsläge, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef i Polisregion Bergslagen.

  Det här är det första åtalet som rör upploppet i Örebro under påskhelgen. I ett annat ärende är ytterligare fyra män häktade. Där väntas åtal senare i juni.

  — Att vi nu har det första ärendet som går till åtal visar att vi är på rätt väg i arbetet med att bygga bra utredningar som leder till åtal och lagföring, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef i Polisregion Bergslagen.

   

 • Martin Avedal 17:32 den 1 June, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , large, , , ,   

  Man i 40-årsåldern utsatt för rån i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 11:16 på onsdagsförmiddagen som polisen larmades till Drottninggatan i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett personrån.

  Enligt uppgifter skall en man i 40-årsåldern blivit överraskad av två maskerade män som hotade honom med ett knivliknande föremål. Mannen tvingades lämna ifrån sig klocka, armband samt ett halsband. Rånet ska ha inträffat i ett trapphus och mannen bodde ej på den aktuella adressen.

  Efter rånet ska de bägge maskerade männen försvunnit ut på Drottninggatan men oklart i vilken riktning. Polisen har sökt i närområdet med hundpatrull men inte lyckats lokalisera de bägge misstänka männen.

  Den som tror sig ha upplysningar att lämna gällande brottet ombeds ringa 114 14 och berätta vad man tror sig veta eller ha sett, skriver polisen på sin hemsida.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel