Etiketter: Polismyndigheten Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 22:15 den 10 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Lagförslag, , , polislagen, Polismyndigheten, , , Sveriges Riksdag, visitationzoner   

  Riksdagen röstade ja för införandet av säkerhetszoner 

  Riksdagen röstade ja till ändringar i polislagen, detta skriver man på sin hemsida under onsdagen. Beslutet innebär att polisen får befogenheter att söka efter vapen i säkerhetszoner, eller visitationzoner som man också kan säga.

  Ändringarna innebär att polisen får utvidgade befogenheter att kroppsvisitera personer och genomsöka transportmedel för att söka efter vapen och andra farliga föremål inom ett visst område. Skriver man på sin hemsida.

  Enligt förslaget ska Polismyndigheten kunna införa säkerhetszonerna och syftet är att skjutningar och sprängningar vid konflikter inom den kriminella miljön ska kunna motverkas mer effektivt.

 • Martin Avedal 13:34 den 2 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Polismyndigheten, sommarädck, ,   

  Stölder av sommardäck har ökat i Örebro 

  Polisen går under fredagen ut med en upplysning på sin hemsida. Under januari 2024 har stölder av sommardäck ur enskilda garage, garagelängor och uteförvarade däck i öppna carportar ökat. Nu vill polisen att medborgarna är uppmärksamma.

  Det har hittills inkommit ett 30-tal anmälningar gällande den här typen av stölder i Örebro. När det gäller Värmland och Dalarna har de tillsammans endast en handfull anmälningar enligt ovan.

  Polisen vill nu uppmana allmänheten att hålla ett extra vakande öga på den här typen av brottslighet. Det kan handla om en större noggrannhet och egenkontroll när du ska låsa igen ditt garage. 

  Kontakta polisen om man upplever något märkligt eller ovanligt

  Var också nyfiken, notera när okända fordon rullar i bostadsområdet nattetid. Områden där de normalt sett inte hör hemma. Notera aktuella bilmodeller, färg och registreringsnummer.

  Men även saker som sticker ut från det normala. Det faktum att man reagerar/visar intresse för dessa fordon räcker ibland för att de ska välja att lämna platsen. Finner man något märkligt eller ovanligt så ska man ringa polisen så vi, om möjligt, kan komma ut till aktuellt område och förhoppningsvis få tag i de som ägnar sig åt dessa stölder.

  Tänk även på att Polismyndigheten tillhandahåller material och bistår med kunskap i hur man startar upp ett projekt för grannsamverkan.

  Tala med dina grannar. Ta en gemensam promenad i området när det börjar mörkna. När det sprider sig att de boende är ute kvällstid ökar också upptäcktsrisken. Samtidigt minskar det intresset hos de kriminella att begå brott i det aktuella området.

 • Martin Avedal 12:10 den 5 July, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Polismyndigheten, Söker vittnen,   

  Polisen söker vittnen till halsbandsryckning 

  Det var onsdagen den 23 juni som en kvinna blev utsatt för en halsbandsryckning på Storbron i centrala Örebro. Polisen går nu ut på sin hemsida och meddelar att de söker efter vittnen till händelsen.

  Om man har uppgifter som kan vara av betydelse för utredningen kan man kontakta de aktuella utredarna Jonas Herbertsson Schön på 070-301 27 36 eller Rebecca Öhman på 073-841 73 80

  Polisen söker två vittnen

  Första vittnet ska vara en äldre man på cykel av äldre herrmodell som har stått och konfronterat den eventuella gärningsmannen på Storbron. Den äldre mannen ska enligt uppgift haft handskar på sig vilket var anmärkningsvärt med tanke på att det var varmt ute.

  Han ska vara runt 1.70 centimeter lång, normal kroppbyggnad, i 70-årsåldren, ljus hy, lite mörkare hår samt haft jeansshorts och t-shirt på sig. Mannen hade inget skägg eller mustasch vid tillfället.

  Det andra vittnet ska vara en dam i 65-årsåldern, halvlångt ljust hår, ljus i hyn, normalbyggd. Kvinnan ska enligt uppgift ha handlat rullgardiner eller dylikt den aktuella dagen då hon hade påsar med sig som såg ut som detsamma samt ska tidigare ha varit anställd på Lucullus på Storgatan i Örebro. Kvinnan ska också ha stått/haft sällskap med en annan dam, i ungefär samma ålder, vid händelsen eller strax efter.

 • Örebro Tribune 22:15 den 17 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Polismyndigheten,   

  Hemställan om bättre skydd för poliser 

  Årets medarbetarskyddsenkät pekar på en förbättring, men den visar även att var fjärde medarbetare utsatts för någon form av hot eller påverkan de senaste tolv månaderna.
  Den visar också att de som befinner sig längst ut i linjen är hårdast drabbade.
  Var tredje polis uppger att de utsatts för hot och påverkansförsök och hos yttre befäl är det 7 av 10 som utsatts.

  Offensivt arbete mot hänsynslösa kriminella

  – Vi har under de senaste åren bedrivit ett offensivt arbete för att skydda våra medarbetare och vår verksamhet.
  Bland annat har vi drivit ett projekt för medarbetarskydd och startat en ny säkerhetsavdelning, men de kriminella blir tyvärr allt mer offensiva och hänsynslösa i sina försök att påverka våra anställda, säger Ari Stenman, säkerhetschef. 

  Både Polismyndighetens och Polisförbundets undersökningar visar att utsattheten för hot och påverkansförsök är väldigt hög inom vissa yrkesgrupper men fenomenet har också ändrat karaktär och blivit grövre. Hoten riktas inte bara mot anställda i sin tjänsteutövning, de görs personliga och inkluderar även privatlivet och familjen.

  Förslag för att öka medarbetarskyddet

  – När vi nu fortsätter att flytta fram våra positioner och rekryterar fler poliser till vårt uppdrag att göra hela Sverige tryggt och säkert, är det av största vikt att stärka de polisanställdas säkerhet.
  Från Polismyndighetens ledning är det tydligt – vi kan aldrig acceptera att de som är satta att skydda vårt samhälle utsätts för hot och påtryckningar, säger rikspolischefen Anders Thornberg.

  Hemställan till regeringen innehåller ett flertal förslag där Polismyndigheten ser behov av författningsändringar.
  Det handlar dels om möjlig­heterna att öka skyddet för medarbetarnas privata kontaktuppgifter, dels om att utöka möjligheterna att ingripa mot subtila hot och trakasserier mot tjänstemän samt att ge förbättrade möjligheter till ersättning för polisanställda som drabbas.

  Nyhet från
  Polisen

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel