Etiketter: Trafik Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 00:08 den 5 May, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Trafik,   

  Man slog bilist – uppskattade inte en omkörning 

  Det var vid klockan 17:43 på torsdagseftermiddagen som polisen larmades till samhället Degerfors. Detta efter att det inkommit ett larm om en misshandel.

  Enligt uppgifter skall en bilist i 45-årsåldern kört om en man i 35-årsåldern. Detta uppskattades inte av mannen som körde ikapp bilisten och tvingade denne att stanna. Det var då som mannen slog till den andre bilisten.

  — Därefter ska gärningsmannen slagit målsägaren. Polispatrull har tagit upp anmälan gällande misshandel, skriver polisen på sin hemsida under torsdagen.

 • Martin Avedal 11:37 den 16 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Trafik, Trafikvecka   

  Så gick det i Örebro Län under polisens trafikvecka 

  Polisen i Örebro rapporterar att 655 fordonsförare gjorde sig skyldiga till hastighetsöverträdelser. Detta blev resultatet när de under förra veckan genomförde sin trafikvecka i länet.

  — Tyvärr kan vi konstatera att moralen gällande hastighetsgränser är för låg rent generellt säger Anders Karlsson, trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

  Totalt 655 överträdelser under polisens trafikvecka

  Polisen riktade under trafikveckan in sig på vägsträckor med låg hastighetsbegränsning, företrädesvis 30- till 60-sträckor. Att hastighetsgränserna respekteras så dåligt är extra beklagligt just när det gäller den typen av vägsträckor.

  — I de trafikmiljöerna rör sig ju många oskyddade trafikanter såsom fotgängare och cyklister, och det är ju just därför hastighetsgränserna är lägre just där.

  Totalt rapporterades under veckan 655 fordonsförare för hastighetsöverträdelse i Örebro län. lokalpolisområde Hallsberg rapporterades 38 förare, I lpo Lindesberg 61 och i lpo Karlskoga 51. Trafiksektionen som verkar över hela polisområde Örebro rapporterade 505 förare.

  — Vi skulle kunna rapportera hur många som helst, det är bara en fråga om resurser säger Anders Karlsson.

 • Örebro Tribune 16:51 den 11 April, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Trafik   

  692 körde för fort i Bergslagen 

  – Under veckan fick ett antal förare sina körkort omhändertagna med anledning av att de framfört sina fordon i allt för hög hastighet, säger Leif Svensson, chef för polisens trafiksektion i region Bergslagen.

  Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där det fokuseras lite extra på olika problemområden som finns i trafiken. Mellan 1 och 7 april genomfördes en sådan vecka med fokus hastighet. Ett av polisens uppdrag är att jobba aktivt för en sänkt medelhastighet på våra vägar, då all forskning entydigt visar att detta räddar liv.

  Kortare och fler trafikkontroller

  I Polisregion Bergslagen (Örebro, Värmland och Dalarna) arbetas med en metod där man genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som sprids ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken.

  – I samband med hastighetskontrollerna upptäckte vi också annan brottslighet, bland annat narkotikabrott, stöld, vapenbrott och att efterlysta personer anträffades. Liksom vid tidigare trafikveckor så visar att det att även annan brottslighet uppdagas. En utökad polisiär närvaro i trafiken skapar därmed ökad trygghet i region Bergslagen.

  Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.

  Resultat av trafikvecka i region Bergslagen

  • 692 rapporterade hastighetsöverträdelser
  • 158 av de som rapporterades låg inom spannet 6-9 km/h över gällande hastighetsbegränsning
  • 10 anmälningar gällande narkotikabrott
  • 1 vapenbrott
  • 2 stöldbrott
  • 1 anträffad efterlyst
  • 29 underrättelseuppslag

 • Örebro Tribune 19:25 den 7 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , bilförare, , nykterhet, , , sptit, Trafik   

  Fokusvecka på nykterhet i trafiken 

  Det innebär att extra mycket poliser kommer att befinna sig ute på vägarna runt om i landet och denna vecka ligger fokus på nykterhetskontroller.

  Polisens huvudsyfte med trafikveckan är framför allt att uppmärksamma faran med att köra onykter eller drogpåverkad.
  Det innebär att Polisregion Bergslagen prioriterar att låta en stor del personalen i yttre tjänst att genomföra nykterhetskontroller under veckan.

  — Vi kommer att finnas på platser där vi vet att det är vanligt att man kör berusad men också på platser där vi inte förväntas vara, detta under dygnets alla timmar, säger Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

  Förutom att göra nykterhetskontroller kommer polisen även följa upp tips på personer som misstänks köra berusade regelbundet.

  –       Den som kör onykter utgör inte bara en fara för sig själv, utan även för medpassagerare och andra trafikanter.

  Under 2018 omkom 325 människor i trafiken och vid ungefär en tredjedel av alla dödsolyckorna är alkohol eller droger involverade.
  Det visar hur mycket risken för en allvarlig trafikolycka ökar när man kombinerar alkohol eller droger med bilkörning.

  Berusade förare som upptäcks erbjuds kontakt med vård/ socialtjänst. Detta är en del i metoden SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken), ett samarbete mellan flera myndigheter i syfte att erbjuda stöd till misstänkta rattfyllerister, då de ofta har alkohol- eller drogproblem.
  Tanken är att dessa får erbjudande om ett samtal med vården/ socialtjänst inom 24 timmar i syfte bryta ett pågående missbruk.

  Om den misstänkte alkohol-, drogpåverkade föraren har minderåriga barn skall en anmälan till socialtjänsten skickas oavsett om barnen bor hos aktuell person, hos en annan förälder eller anhörig.

  Polisen uppmanar allmänheten att lämna in tips om man tror någon kör berusad eller narkotikapåverkad. Tips lämnas in genom att ringa 114 14.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel