Etiketter: Kumla Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 19:12 den 23 September, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Kumla, , , ,   

  Sopor började brinna vid brandstation 

  Det var vid klockan 08:46 på onsdagsmorgon som det började brinna i en sopbil vid Byrsta brandstation utanför Kumla. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden.

  Det var när man höll på med att hämta sopor som det av okänd anledning började brinna i sopbilen. Räddningstjänsten kunde släcka efter att man tömde behållaren på sopor.

  Det är oklart om någon kom till skada under branden i sopbilen.

 • Martin Avedal 16:10 den 29 June, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Kumla, , , , ,   

  Äldre kvinna utsatt för rån i centrala Kumla 

  Det var vid klockan 10:59 under måndagen som polis blev larmade till centrala Kumla. Det hade inkommit larm angående ett rån.

  Enligt uppgifter skall en kvinna i 70-årsåldern blivit överfallen av en ensam gärningsman. Kvinnan var på väg att gå in i en byggnad när rånaren dök upp. Kvinnan ska blivit bestulen på ett flertal ägodelar men i skrivande stunder är det oklart vad för ägodelar.

  Polisen uppger att kvinnan inte ska skadats fysiskt under rånet men att denne blev skärrad. Polisen har sökt efter gärningsmannen men i nuläget finns ingen gripen för det som inträffat.

 • Martin Avedal 12:11 den 22 April, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Kumla, , , , Sickelsta, Tuggummi,   

  Stal tuggummi från sovande lastbilschaufför 

  Det var under onsdagsmorgonen som polisen fick in ett larm angående en stöld vid rastplatsen Sickelsta utanför Kumla. En lastbilschaufför hade under natten blivit bestulen på varor.

  Enligt uppgifter ska lastbilschauffören gått och lagt sig in sin hytt för att sova under natten. När lastbilschauffören vakande morgon därpå upptäckte denne att någon hade stulit en halv lastpall med tuggummi.

  Stölden ska ha inträffat någon gång mellan klockan 22.00 på tisdagskvällen samt fram till klockan 07:00 på onsdagen. Det ska handla om flera tusen tuggummin men det är oklart hur mycket de är värda.

  Polisen har också fått in larm om en skadegörelse vid Sickelsta. Någon ska ha skurits sönder ett kapell till ett släp, men inget ska ha stulits enligt anmälaren.

 • Martin Avedal 16:41 den 4 April, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Hällabrottet, Kumla, , , , ,   

  Polisinsats vid affärsrörelse i Hällabrottet 

  Vid klockan 15:40 på lördagsförmiddagen larmades polis till samhället Hällabrottet utanför Kumla. Detta efter att det inkommit ett larm om skjutvapen samt att dödligt våld.

  Vid klockan 16:20 när Örebro Tribunes utsände kom till platsen kunde denne vittna om att två polispatruller befanns sig på den aktuella adressen. De höll förhör med en person som driver en affärsrörelse på platsen.

  Oklart vad som har hänt i Hällabrottet

  Situationen beskrivs dock som rörig och oklar, det är i skrivande stund inte klart vad som egentligen har inträffat. Och om det i huvud taget har förekommit ett skjutvapen vid platsen.

  Tidigare under dagen kom uppgifter om att en stöld inträffade vid ett företag i Hällabrottet. Det ska handlat om verktyg för 40.000 -50.000 kr som stulit. Om detta har något med denna incident är i nuläget oklart.

 • Martin Avedal 13:54 den 8 February, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Kumla, , , , ,   

  Stor bilstöld från bilhandlare i Kumla 

  En stor bilstöld från en bilhandlare i Kumla har upptäckts under dagen. Det var vid klockan 11:07 som ägaren till firman kontaktade polisen och anmälde brottet.

  Enligt uppgifter skall uppemot 10 till 15 fordon stulit från firman under natten mot lördagen. De stulna fordonen stod både utanför och inne i bilhandlarens lokal. Det är oklart man tog sig in i lokalen.

  Polisen genomförde en brottsplatsundersökning

  Polisen har under morgonen genomfört en brottsplatsundersökning men det är fortfarande oklart hur stölden gick till. Samtidigt är det oklart hur många iblandade det handlar om då ett flertal fordon stals. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

 • Martin Avedal 00:11 den 7 January, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Kumla, , , , ,   

  Två gripna efter knivattack i centrala Kumla 

  Det var vid klockan 20:27 på måndagskvällen som polis och ambulans blev larmade till Skolvägen i centrala Kumla efter att det inkommit larm om en misshandel.

  Enligt uppgifter skall en 18-årig ung man varit på väg hem efter att handlat vid en närliggande matvarubutik. På Skolvägen blev denne konfronterade av två män i 20-årsåldern där en av dem bar kniv.

  Tumult uppstod och den unge mannen ska ha fredat sig varpå denne blev skuren eller huggen i handen. De två männen ska ha lämnat platsen efter att ögonvittnen kommit den unge mannen till undsättning.

  De bägge männen kunde gripas

  Polisen anlände till platsen och efter en kort tids spaningsarbete kunde en av de misstänka gärningsmännen gripas i en den närliggande matvarubutiken. Detta skedde vid klockan 21:05.

  Den andre gärningsmannen kunde gripas när denne kom ut ur ett flerfamiljshus inte långt från platsen där knivattacken ägde rum. Mannen hade färska skärskador på ena handen och en mindre mängd narkotika på sig.

  Polisen genomförde även en husrannsakan och kunde hitta blodiga kläder som kan kopplas till brottsplasten. I nuläget är de två männen misstänkta för grov misshandel. Det är oklart hur pass allvarligt skada den unge mannen blev efter attacken.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel