Etiketter: Polis Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Örebro Tribune 23:17 den 10 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: bedragare, , , Polis   

  Gemensamt arbete krävs för att bekämpa bedrägeribrotten 

  Bedrägerier fortsätter att öka i dagsläget – var sjätte brott är ett bedrägeribrott, meddelar polisen. Polisen arbetar intensivt med att vända brottstrenden, men fler samhällsaktörer måste hjälpa till för att försvåra för bedragarna.

  Läs mer på Örebro Tribune

 • Örebro Tribune 21:55 den 4 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Polis   

  Många överträdelser vid kontroll av yrkestrafiken 

  Extra stort fokus låg på att upptäcka olaga cabotage. Cabotage innebär att utländska transportföretag stationerade i ett EU-land under vissa förutsättningar har rätt att genomföra inrikestransporter i ett annat EU-land.

  – Resultatet från veckan visar på betydelsen av polisens kontroller av yrkestrafiken, säger Erling Andersson, poliskommissarie på utvecklingscentrum Mitt. Specialutbildade poliser och bilinspektörer är en förutsättning för att klara av denna typ av kontroller eftersom regelverken inom yrkestrafiken är komplicerade. Utöver denna specialkompetens krävs den polisiära allmänkompetensen och befogenheterna eftersom även annan brottslighet upptäcks vid kontrollerna.

  Resultat i siffror

  • 851 lastbilskontroller
  • 541 taxikontroller
  • 367 överträdelser mot kör-och vilotidsreglerna
  • 14 meddelade körförbud
  • 80 rapporterade överlast
  • 37 hindrande av fortsatt färd
  • 146 hastighetsöverträdelser
  • 2 anträffade vapen
  • 3 anträffade efterlysta personer
  • 16 rattfylleribrott
  • 15 manipulerade eller obesiktigade färdskrivare
  • En lastbilschaufför omhändertagen enligt Utlänningslagen
  • 9 cabotageärenden
 • N'Sharp Pressbilden 21:39 den 4 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Biltjuv, , Polis   

  Polisen ertappade surfande biltjuv i Örebro 

  En polispatrull griper på måndagen en man som framför en stulen personbil på E18/E20 i höjd med Västhaga i Örebro.

  Polispatrullen som tillhör trafikenheten iakttog mannen ”rattsurfade” med sin mobiltelefon varför man stoppade honom. Det visade sig efter kontroll att bilen anmäldes stulen den 20 februari 2019 varvid mannen grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

  Mannen uppgav en annan mans identitet men detta uppdagades efter stund då mannen förts till polisstationen. P.g.a. att han delgivits misstanke i en annan mans namn misstänks han för falsk tillvitelse. Då hans rätta identitet fastställts visade det sig att han saknar körkort. Han bedömdes vara drogpåverkad varför han fördes till Universitetssjukhuset för provtagning.

  Sammantaget är han nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott avseende eget bruk, falsk tillvitelse samt för att ha ”rattsurfat”. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om mannen som är född -93 ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

 • Örebro Tribune 18:01 den 26 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Polis,   

  Inbrottsförsök i Rosta – två personer försökte bryta upp lägenhetsdörr med kofot 

  Två yngre män försöker på tisdagseftermiddagen att bryta upp en lägenhetsdörr på Rostagatan i Örebro.

  Enligt polisen så blir båda gärningsmännen skrämda och flyr från platsen när lägenhetsinnehavaren kommer hem. I samband med inbrottsförsöket så har man försökt att bryta upp lägenhetsdörren med en kofot. Gärningsmännen var i åldern runt tonåren, en av gärningsmännen var ljushyad och klädd i grå kläder. Den andre gärningsmannen var mörkhyad och klädd i en mörk jacka.

  Dom båda sprang troligtvis i riktning mot närbelägna Lidl-butiken på Karlslundsgatan. Larmet om inbrottet inkom till polisen vid klockan 16.59 på tisdagseftermiddagen.

 • Håkan Eriksson 13:24 den 26 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Polis,   

  Polisens trafikkontroll i Laxå under tisdagsmorgonen 

  Polisen genomförde under tisdagsmorgonen en trafikkontroll vid E20 och Venavägen i Södra Lindåsen, Laxå. Samtliga kontrollerade förare var nyktra, inga övriga brott inrapporterat, meddelar polisens presskommunikatör.

 • Örebro Tribune 15:31 den 19 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Djurplågeri, Häst, , , Polis, Utryckning   

  Personer bröt sig in i stall och brännskadade häst 

  Under måndagskvällen eller natten mot tisdagen så har någon eller några personer tagit sig in i Kvinnerstagymnasiets stall, norr om Örebro för att där tända eld på ett täcke på en häst som till följd fått brännskador. Elden har enligt uppgifter slocknat av sig själv, men hästen har under tisdagen fått veterinärvård för sina brännskador.

  Anmälan inkom till polisen strax före klockan nio på tisdagsmorgonen. Polisen har varit på platsen och har genomfört en teknisk undersökning, man har nu inlett en förundersökning. Anmälan gäller i första hand djurplågeri, men polisen meddelar att flera brott har begåtts kring området runt stallbyggnaden, bland annat har närliggande hagar fått elstängslet sönderklippt.

  Polisen är angelägen om att få in tips. Har du iakttagit något som kan sättas i samband med dessa händelser? Hör av dig till polisen på telefonnummer 11414.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel