Etiketter: Polis Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 13:45 den 27 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Älgjakt, Gamla Hjärsta, , , Polis, ,   

  Stor polisinsats efter älgbesök i Örebro 

  Ett flertal polispatruller blev vid klockan 09:39 under onsdagsmorgonen larmade till Gamla Hjärsta i Örebro. Detta efter att ett flertal personer larmade polisen om en stor älgtjur som sprang runt i området.

  Enligt uppgifter skall älgen jagat ett flertal personer i området som fick sätta sig i säkerhet för att undkomma skada. Polispatrullerna lokaliserade älgen och påbörjade ett försök att mota bort den från byggelsen och in i skogen. Detta för att minimera riskerna för att olyckor skulle inträffa.

  — Patrullerna lyckades till sist mota in älgen in i skogen vid Varberga. Inget djur eller person har kommit till skada vid händelsen, skirver polisen på sin hemsida.    

 • Martin Avedal 09:52 den 25 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Polis, ,   

  Misstänkt mordbrand när fordon brann i Bista 

  Det var vid klockan 04:17 natten mot måndagen som räddningstjänsten larmades till ett företag i Bista i de södra delarna av Örebro. När larmet kom in ska det ha handlat om en eldsvåda på platsen.

  Enligt uppgifter skall flera fordon intill företaget ha brunnit, polisen uppger att det ska vara fullt utvecklade bränder. Efter att räddningsstyrkorna släckt fordonen har polispatrullerna spärrat av området och genomfört en teknisk undersökning.

  — En förundersökning gällande mordbrand är inledd på grund av att det rör sig om ett betydande ekonomiskt värde som har brunnit upp, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 22:27 den 18 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Drunkning, , , , , Polis, ,   

  Man i 50-årsåldern omkom efter att ha hamnat i Svartån 

  Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid klockan 17:22 på måndagskvällen till Svartån i höjd med småbåtshamnen i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett drunkningstillbud.

  Enligt uppgifter skall en man i 50-årsåldern hamnat i vattnet när denne höll på att fiska. Räddningsstyrkorna ska ha fått upp mannen ur vattnet och denne kunde föras med ambulans till sjukhus med oklara skador. Men vid klockan 20:04 meddelade polisen att mannen hade avlidit.

  — Det finns inget som tyder på att ett brott har skett utan mannen har ramlat i Svartån i samband med att han fiskade. Anhöriga ska vara underrättade, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 11:06 den 14 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Mikaelkyrkan, , Polis, , ,   

  Två anhållna efter att rånat pojke i yngre tonåren 

  Det var vid klockan 13:09 under gårdagen som det inträffade ett rån i Örebro. Polisen skriver att det var intill gång -och cykelbron över E18/E20 strax norr om Mikaelkyrkan. Man ska ha anhållit två misstänkta män i 25-årsåldern.

  Enligt uppgifter skall en minderårig pojke blivit stoppad av de bägge männen som ville låna dennes mobiltelefon. Pojken lånade ut sin mobil men därefter vägrade männen lämna tillbaka den. Pojken blev hotad verbalt men uppger också att han blev knuffad. Männen ska därefter stulit pojkens cykel.

  Polisen kunde gripa två misstänkta i Örebros västra delar

  Pojken blev rädd och kunde inte hindra männen som lämnade platsen cyklandes i riktning mot centrala Örebro. Efter att ha blivit rånad kontaktade pojken en person invid Mikaelkyrkan som kontaktade polisen.

  När polisen anlände kunde de inhämta vittnesuppgifter från två personer som gjort vissa iakttagelser av de misstänkta männen. Pojken kunde själv lämna ett så pass bra signalement på männen att de efter ett intensivt spaningsarbete kunde gripas av polis i Örebro västra delar. En telefon som sannolikt tillhör målsägaren togs i beslag i samband med gripandet. Efter förhör under onsdagen har åklagare beslutat att anhålla de båda misstänkta.

 • Martin Avedal 20:47 den 11 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Polis, , ,   

  Pojke föll från balkong i Varberga – förd till sjukhus 

  Polis och ambulans larmades till en adress i Varberga vid klockan 17:46 under måndagskvällen. Detta efter larm om en olycka som ska inträffat vid ett hyreshus i stadsdelen.

  Enligt uppgifter ska en tvåårig pojke ramlat ner från en balkong på andra vårningen. Det är i nuläget oklart vad som ska ha inträffat men polisen har startat en förundersökning gällande vållande till kroppsskada, detta för att utreda vad som har hänt.

  Polisen är fåordiga gällande incidenten men pojken är förd med ambulans till sjukhus med oklara skador. Aktuell lägenhet är avspärrad för en teknisk undersökning skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 19:15 den 11 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Polis,   

  Misstänkt stöld och olaga hot i Mellringe 

  Det var vid klockan 15:33 på måndagen som polisen larmades till en butik i stadsdelen Mellringe i Örebro. Detta efter att personalen själva kontaktat polisen angående en butikstöld.

  Enligt uppgifter ska två personer stulit varor inne i butiken och därefter lämnat platsen. När personal konfronterade den ena personen, en man i 30-årsåldern blev denne hotfull mot personalen.

  Polisen har varit på plats och pratat med personal och den misstänkte mannen och man har upprättat en anmälan gällande olaga hot. Den andra personen hann lämna platsen innan polisen anlände, där har man upprättat en anmälan gällande ringa stöld med okänd person som misstänkt.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel