Etiketter: Polis Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Örebro Tribune 19:17 den 20 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Polis, , , , ,   

  Misstänkt skottskadad person i Varberga 

  Det var vid klockan 18:12 på fredagskvällen som polisen fick in ett larm om att det skall inträffat en singelolycka på Varbergagatan i Örebro. Väl på plats upptäcker patruller att det handlar om en misstänkt skottskadad person.

  Enligt uppgifter från Örebro Tribunes fotograf på plats förekommer det ett stort antal polispatruller i området. Man söker även i den närliggande gårdarna med hundpatruller. Själva våldsbrottet ska inträffat på Varbergagatan intill en parkering.

  Det skall vara ett större område som är avspärrat runt och intill brottsplatsen. Runt själva olycksbilen skall det ha rests ett tält och det är oklart hur pass allvarligt skadad den skottskadade personen ska vara.

  Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

 • Martin Avedal 10:12 den 15 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Polis, Svartå,   

  Man gripen misstänkt för mordbrand i Svartå 

  Det var vid klockan 06:10 på söndagsmorgonen som polis och räddningstjänst larmades till ett flerfamiljshus i Svartå. Detta efter att det inkommit larm om en otrygg situation.

  Enligt uppgifter skall flerfamiljshuset fungerat som en form av stödboende. Personal vittnar om att en av de boende betett sig konstigt och hotfullt under natten och morgonen. Polisen åkte till adressen för att lugna ner situationen.

  I samband med ankomst till flerfamiljshuset ska polisen upptäckt att det förekom en brand i byggnaden. Man kunde samtidigt få kontroll på den person som uppträtt hotfullt, det var en man i 30-årsådlern. Denne är i nuläget gripen misstänkt för grov mordbrand.

  Samtidigt har räddningsstyrkorna från Räddningsregion Bergslagen under morgonen arbetat med att släcka branden. Enligt uppgifter skall det brinna i fem av de sex lägenheter som finns i flerfamiljshuset. Ingen person ska ha skadats i samband med branden skriver polisen.

 • Martin Avedal 16:48 den 13 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Aspholmsvägen, , , , Polis, ,   

  Rasmus Paludan demonstrerade på Aspholmsvägen 

  Under fredagen genomförde den danske politikern Rasmus Paludan en demonstration på Aspholmsvägen i Örebro. Demonstrationen har kunnat genomföras utan allvarliga störningar, skriver polisen på sin hemsida.

  Polisen hade spärrat av ett större område på Aspholmsvägen och säkrat upp med stora resurser. Bland annat kunde örebroanra beskåda flera ridande patruller. Polisen beräknade även att omkring 100 personer befann sig utanför det avspärrade området där demonstrationen hölls.

  Rasmus Paludan ska fått tillstånd att demonstrera mellan 12:00 och 15:00, och enligt Örebro Tribunes man på plats var han där redan vid klockan 11.00. I anslutning till händelsen och det avspärrade området har fjorton personer kontrollerats av polis, fyra avlägsnandes från området.

  Polisen skriver även att två unga personer i femtonårsåldern är misstänkta för brott mot vapenlagen då de innehade föremål som faller under vapen- respektive knivlagen. En av dem misstänks dessutom för olovlig körning. En person misstänks även för narkotikabrott vilket uppdagades vid en av ovanstående kontroller.

  Foto: Pressbilden  

 • Örebro Tribune 19:56 den 7 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Hertig Karls Allé, , Polis,   

  Kastrullbrand orsakade utryckning 

  Räddningstjänsten, polisen och ambulans larmas till en lägenhet på  Hertig Karls allé på väster i Örebro vid 19:30 tiden efter att det inkommer samtal om att det skall ha brunnit i en lägenhet.
  Enligt första uppgifter skall det var en brand i en kastrull på spisen som spridit sig upp i spisfläkten också.
  Det finns inga uppgifter om att någon person skall ha blivit skadad i samband med branden i skrivande stund.

 • Örebro Tribune 17:50 den 7 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Polis   

  Trafikolycka på Rudbecksgatan 

  Polisen, räddningstjänsten samt ambulans larmas till Rudbecksgatan i höjd med järnvägstunneln i centrala Örebro efter att det inträffat en trafikolycka.

  Det skall var två personbilar inblandade med totalt fyra personer inblandade, ena bilens airbag utlöstes i olyckan och en person fördes med okända skador till USÖ för vård.

 • Martin Avedal 17:58 den 4 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: barnfridsbrottet, Brott i nära relation, , , , , Polis,   

  Man gripen misstänkt för misshandel på sin fru 

  Det var vid klockan 16:32 på onsdagseftermiddagen som polisen larmades till en adress i Örebro. Detta efter att det inkommit larm gällande en misshandel.

  Enligt uppgifter skall polisen gripit en man i 30-årsåldern på den aktuella adressen. Denne ska vara misstänkt för misshandel i nära relation, detta efter att han ska slagit sin fru som är i 25-årsåldern. Mannen ska eventuellt även vara misstänkt för barnfridsbrott.

  — Polisen kommer att hålla förhör med mannen och därefter kommer en åklagare att besluta om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte, skriver polisen på sin hemsida.

  Polisen skriver även att det i nuläget inte finns någon information om kvinnan ska behövt uppsöka sjukvård med anledning av misshandeln.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel