Etiketter: Mordförsök Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 21:16 den 3 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Mordförsök, , ,   

  Man gripen misstänkt för försök till mord 

  Polisen skriver på sin hemsida under fredagskvällen att de gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för försök till mord. Gripandet ska ha inträffat vid klockan 18:50 på en plats i Örebro.

  Enligt uppgifter ska mannen ha tillfogat en manlig målsägare i samma ålder skador med ett vasst föremål. Skadorna är inte livshotande men målsägaren är förd till sjukhus.

  Polisen är fåordiga när det kommer till incidenten. Brottsplatsen har varit avspärrad och teknisk undersökning har genomförts men är nu hävda.

 • Martin Avedal 21:08 den 14 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Mordförsök, , , ,   

  Man anhållen misstänkt för mordförsök i Vivalla 

  Det var vid klockan 14.43 på onsdagseftermiddagen som polisen grep en man i 35-årsåldern. Denne ska vara misstänkt för ett mordförsök i stadsdelen Vivalla. När polisen först grep mannen var han enbart misstänkt för misshandel.

  Enligt uppgifter inträffade händelsen i en lägenhet i Vivalla. Målsägaren, en man i 40-årsåldern fick föras till sjukhus för vård. Han ska ha misshandlats med ett tillhygge och den misstänkte kunde gripas i anslutning till platsen.

  — Omfattande utredningsåtgärder har genomförts på platsen. Lägenheten och anslutande utrymmen är avspärrade och kommer så att vara till dess forensisk personal säkrat utredningens tekniska del, skriver polisen.

  Senare under kvällen vid klockan 18:48 blev den misstänkte mannen anhållen av åklagare. Rättsläget ska även ändrats till försök till mord. Utredningsåtgärder pågår fortfarande på platsen som alltjämt är avspärrad.

 • Martin Avedal 10:26 den 23 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Mordförsök, , , ,   

  Misstänkt mordförsök i Vivalla under natten 

  Det var vid klockan 04:02 natten mot tisdagen som polisen larmades till stadsdelen Vivalla i Örebro. Detta efter larm om ett mordförsök på en adress i området.

  Enligt uppgifter anträffades en man i 45-årsåldern som blivit skadad och som fick föras till sjukhus. En man i 30-årsåldern anträffades också på platsen och kunde gripas misstänkt för försök till mord.

  Det finns inte mycket med uppgifter om incidenten men polisen har genomfört vissa utredningsåtgärder vid platsen samt hållit förhör med målsägaren skriver man på sin hemsida.

 • Martin Avedal 10:44 den 1 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Mordförsök, , , , , , ,   

  Misstänkt mordförsök i Varberga under nyårsnatten 

  Flera lokala medier i Örebro skriver under måndagsmorgonen att det inträffade ett misstänkt mordförsök i Varberga. En man i 45-årsåldern fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

  Enligt uppgifter inträffade detta efter klockan 00:00 natten mot nyårsdagen. Mannen ska blivit utsatt för ett rånförsök utomhus och ådragit sig skärsår, detta efter att gärningsmannen använt sig av ett stickvapen.

  Under nyårsnatten var brottsplatsen avspärrad och under nyårsdagen har polisens tekniker genomfört en undersökning. Polisen ska även ha knackat dörr runt om i Varberga under nyårsdagen.  

 • Martin Avedal 21:23 den 28 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Mordförsök, , , ,   

  Misstänkt mordförsök i Ljusnarsbergs kommun 

  Polisen kunde under fredagskvällen gripa en man misstänkt för mordförsök samt olaga hot i Ljusnarsbergs kommun. Larmet ska ha inkommit till polisen runt klockan 20:19.

  Enligt uppgifter skall målsägare samt ytterligare person har lyckats avväpna misstänkt mannen och kvarhöll honom. När polispatrullen anlände kunde de gripa mannen på plats. Ingen person har fysiskt skadats av händelsen och polisen har tagit två föremål i beslag.

  Polisen skriver att utredningsåtgärder är vidtagna, en förundersökning gällande försök till mord samt olaga hot är inledd. Samt att Polismyndigheten arbetar brett i förundersökning för att säkra en robust utredning.

  — Den gripne mannen kommer initialt att förhöras, vad som framkommer presenteras sedan för åklagare. Därefter fattas beslut om vidare frihetsberövande i form av eventuellt anhållande, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 09:13 den 27 April, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Knivbråk, , , Mordförsök, , ,   

  Två till sjukhus – ska attackerat varandra med kniv 

  Flera lokala medier i Örebro skriver under torsdagsmorgon att två personer blivit knivskurna under natten. Bägge personerna blev förda till sjukhus varpå en av dem ska vara misstänkt för mordförsök. Larmet ska ha inkommit runt klockan 01:04.

  Enligt uppgifter skall de bägge personerna befunnit sig i en bostad i centrala Örebro. Av någon okänd anledning ska bägge personerna blivit knivskurna, men polisen misstänker att de attackerat varandra. Bägge fick föras till sjukhus men en av de inblandade är i nuläget misstänkt för mordförsök.

  Under torsdagsförmiddagen har polisen spärrat av bostaden och ska genomföra en teknisk undersökning samt förhöra vittnen. Skadeläget är i nuläget oklart men skadorna bedöms ändå vara kraftiga.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel