Etiketter: Rån Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 14:01 den 30 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Rån, ,   

  Misstänkt rån slutade med krock efter biljakt i Örebro 

  Först larmades polisen till ett misstänkt rån i centrala Örebro, därefter inträffade en biljakt som slutade med en krock vid Willys i höjd med Baronbackarna. Detta skriver polisen på sin hemsida under tisdagen.

  Enligt uppgifter skall det misstänkta rånet inträffat runt klockan 12:15 i centrala Örebro. Det ska handla om en man och en kvinna i 25-årsåldern som stulit ett fordon och försvunnit från platsen. Polisen fick sedan syn på fordonet varpå föraren vägrade stanna.

  En dramatiskt biljakt påbörjades där polisen uppger att föraren ska krockat med flera andra fordon i Baronbackarna samt att flera personer ska ha behövt att slänga sig undan för att inte bli påkörda av det aktuella fordonet. I höjd med Willys i Baronbackarna prejar polisen fordonet av vägen.

  Vid klockan 13:05 skriver polisen att den 25-årige mannen är misstänkt för rån där fordonet är det stulna godset. Han är också misstänkt för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt rattfylleri.  Kvinnan som också färdades i fordonet är misstänkt för försök till mord samt grov vårdslöshet i trafik.

   

 • Martin Avedal 12:38 den 28 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Rån, ,   

  Man misstänkt för rån i centrala Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att de vid klockan 11:51 grep en man misstänkt för rån i centrala Örebro. Enligt uppgifter skall mannen vara i 40-årsåldern.

  Det var under söndagsförmiddagen som ett misstänkt våldsbrott ägde rum centralt i Örebro. Utredningsåtgärder har genomförts av flertalet patruller och det var vid detta samband som den 40-årige mannen greps. Det saknas information om någon tillfogats någon skada.

  — Förundersökning gällande rån är inledd, en man i 40-årsåldern är gripen misstänkt för brottet, skriver polisen.

  Polisen skriver även att den misstänkte kommer delges misstanke samt förhöras. Sammanställd information kommer sedan delges jouråklagare som kommer fatta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande alternativt att mannen försätts på fri fot.

 • Martin Avedal 10:10 den 17 March, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Rån,   

  Man rånad och misshandlad på Öster i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida under söndagsmorgonen att en man i 25-årsåldern blev utsatt för ett rån på Öster i Örebro. Detta ska ha inträffat runt klockan 01:45 – 02:00 natten mot söndagen.

  Enligt uppgifter befanns sig mannen vid Oskarsparken när två män kom fram till denne, de ska ha tryckt något vasst föremål i ryggen på mannen. De krävde att han skulle följa med till en bankomat. Mannen ska ha känt att denne inte vågade göra motstånd.

  Rånarna samt mannen ska ha gått till automaten vid ICA Nära på Engelbrektsgatan. Mannen ska tagit ut en summa pengar som rånarna tog, därefter tvingade de med sig mannen till en närbelägen park där de slog ner och sparkade honom samt tog hans plånbok och mobiltelefon.

  Efter rånet ska mannen tagit sig från platsen och träffat på en polispatrull en bra bit från brottsplatsen. Han fick inte några allvarliga skador av misshandeln och han beskriver rånarna som något yngre än han själv skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 12:07 den 6 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Rån,   

  Trio rånade ung man på väska – gripna av polis 

  Det var runt klockan 01:20 natten mot lördagen som polisen larmades till Järntorget i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm om ett rån på platsen.

  Enligt uppgifter skall rånoffret, en ung man i 20-årsåldern blivit rånad på sin väska av tre stycken gärningsmän. Polisen kunde senare under natten gripa tre stycken misstänkta, de hade den unge mannens väska med sig.

  Trion är i skrivande stund misstänkta för rån. Det finns inga uppgifter om den unge mannen kommit till skada och behövt uppsöka sjukvård.

 • Martin Avedal 21:14 den 3 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Rån, Skrantahöjden,   

  Två män gripna misstänkta för rån i Karlskoga 

  Det var vid klockan 19:00 på onsdagskvällen som polisen larmades till Skrantahöjden i Karlskoga. Detta efter att det inkommit larm om ett rån i den aktuella stadsdelen.

  Enligt uppgifter skall en man blivit rånad på sin mobil av två personer som ska ha knuffat omkull denne så att han föll till marken. Ca en halvtimme senare kan två män i 40-årsåldern lokaliseras inne på en restaurang som grips av polisen.

  De bägge männen är i nu misstänkta för rån skriver polisen på sin hemsida. Det är dock oklart om deras rånoffer behövt uppsöka sjukvård efter rånet.

 • Martin Avedal 21:23 den 24 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Rån, ,   

  En gripen efter rånförsök mot butik i centrala Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida under fredagskvällen att man gripit en man misstänkt för rånförsök. Detta ska inträffat i en butik som ligger i centrala Örebro.

  Enligt uppgifter var det vid klockan 19:50 som en person kontaktade polisen gällande ett rånförsök mot dennes butik. Den misstänkte gärningspersonen grips endast någon minut efter att brottet inträffade. Ett flertal polispatruller var involverade i sökningsarbetet.

  Den misstänkte är en man i 35-årsåldern, denne kommer under kvällen förhöras och delges misstanke. Jouråklagaren kommer därefter att besluta om eventuellt frihetsberövande av den misstänkte mannen och då i form av anhållande alternativt att mannen försätts på fri fot, skriver polisen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel