Etiketter: Rån Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 12:07 den 6 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Rån,   

  Trio rånade ung man på väska – gripna av polis 

  Det var runt klockan 01:20 natten mot lördagen som polisen larmades till Järntorget i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm om ett rån på platsen.

  Enligt uppgifter skall rånoffret, en ung man i 20-årsåldern blivit rånad på sin väska av tre stycken gärningsmän. Polisen kunde senare under natten gripa tre stycken misstänkta, de hade den unge mannens väska med sig.

  Trion är i skrivande stund misstänkta för rån. Det finns inga uppgifter om den unge mannen kommit till skada och behövt uppsöka sjukvård.

 • Martin Avedal 21:14 den 3 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Rån, Skrantahöjden,   

  Två män gripna misstänkta för rån i Karlskoga 

  Det var vid klockan 19:00 på onsdagskvällen som polisen larmades till Skrantahöjden i Karlskoga. Detta efter att det inkommit larm om ett rån i den aktuella stadsdelen.

  Enligt uppgifter skall en man blivit rånad på sin mobil av två personer som ska ha knuffat omkull denne så att han föll till marken. Ca en halvtimme senare kan två män i 40-årsåldern lokaliseras inne på en restaurang som grips av polisen.

  De bägge männen är i nu misstänkta för rån skriver polisen på sin hemsida. Det är dock oklart om deras rånoffer behövt uppsöka sjukvård efter rånet.

 • Martin Avedal 21:23 den 24 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Rån, ,   

  En gripen efter rånförsök mot butik i centrala Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida under fredagskvällen att man gripit en man misstänkt för rånförsök. Detta ska inträffat i en butik som ligger i centrala Örebro.

  Enligt uppgifter var det vid klockan 19:50 som en person kontaktade polisen gällande ett rånförsök mot dennes butik. Den misstänkte gärningspersonen grips endast någon minut efter att brottet inträffade. Ett flertal polispatruller var involverade i sökningsarbetet.

  Den misstänkte är en man i 35-årsåldern, denne kommer under kvällen förhöras och delges misstanke. Jouråklagaren kommer därefter att besluta om eventuellt frihetsberövande av den misstänkte mannen och då i form av anhållande alternativt att mannen försätts på fri fot, skriver polisen.

 • Martin Avedal 23:35 den 8 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Rån, ,   

  En gripen efter misstänkt rån på resecentrum i Örebro 

  En person kunde under onsdagskvällen gripas efter ett misstänkt rån på resecentrum i Örebro. Rånet ska ha inträffat vid klockan 19:00 och den misstänkte kunde gripas ca 30 minuter därefter skriver polisen på sin hemsida.

  Enligt uppgifter ska en man blivit utsatt för rånet då denne befanns sig på resecentrum i Örebro under kvällen. Den misstänkte rånaren ska tilltvingat sig gods genom hot om våld, gärningspersonen flydde sedan platsen. Flera polispatruller beordrades till brottsplatsen och för att söka efter den misstänkte.

  — Genom utredningsåtgärder och taktiskt polisarbete grips gärningspersonen dryga 30 minuter efter att brottet genomfördes. På gärningspersonen anträffas även det gods som tillgripits, skriver polisen.

  Den misstänkte kommer förhöras och utredningsåtgärder sammanställas, ärendet kommer sedan presenteras jouråklagare varpå beslut om eventuellt vidare frihetsberövande kommer ske och då i form av anhållande alternativt att gärningsmannen försätts på fri fot.

 • Martin Avedal 11:06 den 14 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Mikaelkyrkan, , , Rån, ,   

  Två anhållna efter att rånat pojke i yngre tonåren 

  Det var vid klockan 13:09 under gårdagen som det inträffade ett rån i Örebro. Polisen skriver att det var intill gång -och cykelbron över E18/E20 strax norr om Mikaelkyrkan. Man ska ha anhållit två misstänkta män i 25-årsåldern.

  Enligt uppgifter skall en minderårig pojke blivit stoppad av de bägge männen som ville låna dennes mobiltelefon. Pojken lånade ut sin mobil men därefter vägrade männen lämna tillbaka den. Pojken blev hotad verbalt men uppger också att han blev knuffad. Männen ska därefter stulit pojkens cykel.

  Polisen kunde gripa två misstänkta i Örebros västra delar

  Pojken blev rädd och kunde inte hindra männen som lämnade platsen cyklandes i riktning mot centrala Örebro. Efter att ha blivit rånad kontaktade pojken en person invid Mikaelkyrkan som kontaktade polisen.

  När polisen anlände kunde de inhämta vittnesuppgifter från två personer som gjort vissa iakttagelser av de misstänkta männen. Pojken kunde själv lämna ett så pass bra signalement på männen att de efter ett intensivt spaningsarbete kunde gripas av polis i Örebro västra delar. En telefon som sannolikt tillhör målsägaren togs i beslag i samband med gripandet. Efter förhör under onsdagen har åklagare beslutat att anhålla de båda misstänkta.

 • Martin Avedal 21:17 den 10 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Rån,   

  Rånad på elsparkcykel i centrala Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att en person blev under eftermiddagen rånad på sin elsparkcykel i centrala Örebro. Larmet ska ha inkommit vid klockan 17:58 på torsdagen.

  Enligt uppgifter ska det förekommit hot varpå polisen rubricerar händelsen som ett rån. I skrivande stund har dock polisen inte gripit någon misstänkt gärningsman för rånet.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel