Etiketter: våld mot tjänsteman Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 13:14 den 28 October, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , , våld mot tjänsteman   

  Två män pepparsprejade vakter på nattklubb i Örebro 

  Polisen rapporterade på sin hemsida under lördagen om flera incidenter under natten, bland annat ska två män gripits för våld mot tjänsteman efter att ha pepparsprejat vakter på nattklubb i Örebro.

  Enligt uppgifter ska det handlat om en man i 40-årsåldern och en man i 35-årsåldern. Larmet kom in vid klockan 01:01 natten mot lördagen från en centralt belägen nattklubb i Örebro. Varför de bägge männen valde att spreja vakterna är i nuläget oklart.

  I övrigt rapporterar även polisen om ett olaga intrång i en byggbarack i centrala Örebro. Mannen som utförde inbrottet är i 35-årsåldern och är misstänkt för olaga intrång. Tidigare under kvällen har även en man i Örebro gripits för att ha misshandlat en kvinna denne har en relation med.

 • Martin Avedal 10:54 den 12 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , våld mot tjänsteman   

  Polis blev sparkad i ansiktet under ingripande 

  Det var en stökig natt i Örebro rapporterar polisen på sin hemsida. Vid två tillfällen blev man larmade till Stadsparken i centrala Örebro, vid ett av ingripandena blev en polis sparkad i ansiktet.

  Enligt uppgifter skall polisen blivit larmade till Stadsparken runt kl 23:47, detta då flera personer ska slagits med varandra. Det ska även förekommit hög berusningsnivå på platsen. En person ska fört till sjukhus för vård efter ett slagsmål.

  Polis blev sparkad i ansiktet

  Vid klockan 00:20 blev polisen på nytt larmade till Stadsparken. Det var då som en polis blev sparkad i huvudet. Patrullen hade lämnat sitt fordon och skulle undersöka ett ärende när en man springer fram och sparkar på polisbilen.

  Patrullen observerar detta och konfronterar mannen och genomför ett ingripande. Det var även under detta ingripande som mannen sparkade en av poliserna i ansiktet. Mannen blir omhändertagen för LOB.

  Polisen som fick sparken i ansiktet fick uppsöka sjukvård efter händelsen. Den omhändertagne mannen är i nuläget bland annat misstänkt för våld mot tjänsteman.

 • Martin Avedal 21:34 den 28 April, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , våld mot tjänsteman   

  Tjuv gjorde våldsamt motstånd vid Örebrobutik 

  Det var vid klockan 19:28 på tisdagskvällen som polisen larmades till en butik i centrala Örebro. Man hade fått samtal om en man som gjort sig skylld till en butiksstöld.

  Enligt uppgifter skall tjuven som är i 25-årsåldern blivit påkommen inne i butiken när denne stulit varor. Personalen konfronterade mannen och någon form av bråk ska uppstått. Man ska ha försökt hålla kvar tjuven men denne slet sig loss.

  Påträffades en bit ifrån butiken

  En polispatrull anlände till butiken och kunde lokalisera den misstänkte tjuven. Den ska inte fått med dig något byte från butiken och kunde efter kontroll avlägsnas från plasten.

  Den 25-årige butikstjuven är i nuläget misstänkt för ringa stöld, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.det är oklart om någon kom till skada under det tumult som uppstod i butiken.

 • Martin Avedal 18:15 den 27 April, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , våld mot tjänsteman,   

  Lastbilschaufför attackerade polis vid kontroll 

  Det var vid klockan 10:41 på måndagsförmiddagen som polisen fick in samtal om en lastbilschaufför som upplevdes köra vårdslöst på riksväg 50. I höjd med Lindesberg kunde patrullen lokalisera fordonet.

  Enligt uppgifter skall lastbilschauffören kört så pass vårdslöst att ett flertal bilister nästa behövt köra av vägen för att undvika lastbilen. Vid första kontakten upplevdes lastbilschauffören som lugn och ej påverkade av alkohol. Polisen bad denne att köra till en rastplats då man stod dumt till på vägen.

  Polisen fick stoppa lastbilschauffören med spikmatta

  När polisen och lastbilschauffören anlände till rastplasten hade humöret svängt för chauffören. Denne ville nu inte samtala med polisen och började köra ifrån platsen. En av poliserna fick väja för lastbilschauffören som även lyckades kasta en glassflaska i huvudet på den andre polisen.

  Polisen lade ut spikmattor och kunde på så sätt stoppa lastbilschauffören och under gripandet blev denne aggressiv. En polis ska fått en spark i magen medan en annan fått någon form av skada i huvudet. Lastbilschauffören förde till polisstation för provtagning samt förhör.

  Är misstänkt för drograttfylleri

  Lastbilschauffören som är en man i 55-årsåldern ska vid första kontrollen inte påvisat någon påverkan av alkohol. Men vid klockan 15:50 kom en nya uppgifter där denne nu är misstänkt för drograttfylleri.

  Utöver drograttfyllan är mannen även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, försök till grovt våld mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman. Under dagen kommer en åklagare fatta beslut om mannen skall vara fortsatt frihetsberövad eller inte.

 • Martin Avedal 09:13 den 19 April, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , våld mot tjänsteman   

  Berusad man slog ordningsvakt i ansiktet 

  Det var vid klockan 02:06 natten mot söndagen som polisen kunde omhänderta en berusad man på Fabriksgatan i Örebro. Mannen som är i 25-årsåldern är misstänkt för våld mot tjänsteman.

  Enligt uppgifter skall den 25-årige mannen ha slagit en ordningsvakt i ansiktet utanför en krog i centrala Örebro. Mannen ska även knuffat bort ordningsvakten och efter incidenten lämnade denne platsen springandes.

  Kunde omhändertas på Fabriksgatan

  Det var ordningsvakten själv som kontaktade polisen angående det som hade inträffat. Denne gav polisen ett signalement och efter att patrullen genomfört ett sökningsarbetet kunde man lokalisera en misstänkt gärningsman på Fabriksgatan.

  Polisen kunde omhänderta mannen som upplevdes som påtagligt berusad, denne fick följa med till polishuset för tillnyktring. Mannen är i nuläget misstänkt för våld mot tjänsteman.

 • Martin Avedal 10:07 den 19 March, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , våld mot tjänsteman   

  Man sparkade polis över bröstet vid Karlskoga busstation 

  Det var vid klockan 19:33 på onsdagskvällen som ett brandlarm utlöstes vid Karlskoga Busstation. Polis åkte till platsen för att kontrollera vad som hade inträffat.

  Enligt uppgifter stötte patrullen på en kvinna och en man i 40-årsåldern som hade rökt inne på en av stationens toaletter. Polisen upplevde dem bägge som påverkade av något och genomförde en kontroll.

  Sparkade en av poliserna över bröstet

  När polisen skulle genomföra sin kontroll och bland annat ta identiteten på de bägge blev mannen aggressiv och hotfull. Mannen ska då utdelat en kraft spark över bröstet på en av poliserna. Denne ska även hotat de bägge poliserna under incidenten.

  Poliserna vill ta de bägges identifikationer då de blev misstänkta för falsklarm. Samtidigt upptäckte man utrusning som används för att bruka narkotika.

  Mannen är misstänkt för våld mot tjänsteman

  Mannen kunde omhändertas och föras till polisstationen för fortsatt kontroll. Man upptäckte inte någon narkotika på de bägge och misstanken om narkotikabrott var inte längre aktuell.

  Samtidigt hade inte mannen och kvinna någon uppsåt att starta brandlarmet på busstationen så misstanken om falskt larm kunde uteslutas. Men den 40-årige mannen är istället misstänkt för våld mot tjänsteman.

  Enligt uppgifter skall den polis som fick motta sparken över bröstet inte ådragit sig några allvarliga skador ut över den smärta som uppstod.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel