Etiketter: Rattfylleri Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:30 den 22 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Rattfylleri,   

  Händelserik midsommarnatt i Örebro län 

  Det blev en händelserik midsommarnatt i Örebro län skriver polisen på sin hemsida under lördagsmorgonen. Dock ska det inte ha förekommit några grövre brott, iallafall har det inte kommit till polisens kännedom.

  — Det har varit väldigt mycket att göra under natten för patrullerna, framför allt kopplat till midsommarfiranden runt om i länet, skriver polisen.

  Misshandel i Askersund

  En man i 20-årsåldern blev misstänkt för misshandel. Detta efter att ha varit väldigt aggressiv och gått till fysisk attack mot flera personer, men utan att någon blev skadad. Mannen omhändertogs även enligt LOB och kördes hem, detta ska ha inträffat vid klockan 23.38.

  Även en misshandel i Hallsberg

  En kvinna i 35-årsåldern blev misstänkt för ringa misshandel och skadegörelse efter att ha varit aggressiv hemma hos sin partner. Kvinnan slog bland annat en termos i huvudet på mannen och slog sönder inredning i bostaden. Kvinnan omhändertogs enligt LOB, detta larm ska kommit in vid klockan 00.17.

  Rattfylleri i Lindesberg


  En man i 35-årsåldern stoppas i sin bil på riksväg 50 vid klockan 03.05. Mannen blåser positivt i sållningsinstrumentet varvid han får följa med patrullen för ytterligare provtagning. Mannens körkort omhändertogs på plats.

  Detta hände i Örebro

  En man i 30-årsåldern kontrolleras vid klockan 23.08 i Hjärsta. Detta med anledning av att han hade två stulna cyklar i sin ägo. Mannen blir misstänkt för häleri.

  Vid klockan 23.21 stoppas en man i 50-årsåldern av patrull medan han framför ett fordon i Lanna. Mannen blåste positivt i sållningsinstrumentet och fick följa med för ytterligare provtagning. Han är misstänkt för grovt rattfylleri och körkortet är omhändertaget.

 • Martin Avedal 15:00 den 19 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Rattfylleri,   

  Runt 1800 bilister kontrollerades i Örebro län 

  Polisen skriver på sin hemsida att runt 1800 bilister kontrollerades i Örebro län under den nationella trafikveckan. Totalt kontrollerades 7003 bilister på de regionala vägarna i Bergslagen, över 40 bilister var påverkade.

  Varje år har Polismyndigheten flera nationella trafikveckor på våra vägnät med syfte att stoppa och motverka brott samt jobba brottsförebyggande och trygghetsskapande. Mellan den 10 till 16 juni var det dags igen. Denna gång med fokus på alkohol och narkotika i trafiken.

  Så många stoppades i Örebro län

  Totalt utfördes 7 003 LAU-kontroller i region Bergslagen fördelat på följande vis:

  • Värmland: 3 168
  • Dalarna: 2 025
  • Örebro: 1 810

  Av dessa rapporterades 19 bilister för rattfylleri och 22 för drograttfylleri. Tjugo bilister erbjöds hjälp via SMADIT, av dem tackade sju ja.

  Erbjuder arbetssättet SMADIT

  Polisen erbjuder arbetssättet SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) till de som ertappats med att framföra ett motordrivet fordon på väg eller sjö under påverkan av narkotika eller alkohol. Det innebär att den misstänkte föraren ges möjlighet till att frivilligt få kontakt med beroendevården för att få hjälp med sitt missbruk. Med SMADIT vill man även minska återfallsrisken till den här typen av agerande.

  Förutom de rapporterade påverkade förarna upptäcktes även en del annan brottslighet. Totalt uppdagades en stöld (Värmland), sexton narkotikabrott, en efterlyst person samt fyra personer som omhändertogs enligt utlänningslagen i Örebro län då de inte hade laglig rätt att vistas i landet.

  Flera ordningsböter skrev även ut, så som vid hastighetsöverträdelser, körförbud av fordon, felaktig lastsäkring med mera.

  Statistik över trafikvecka

  LänAntal LAU-kontrollerRF AlkoholRF DrogerStöldNarkotika
  Värmland3 16871017
  Dalarna2 0254302
  Örebro1 8108907
 • Martin Avedal 10:40 den 10 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Rattfylleri, , ,   

  Krockade med sin A-traktor – misstänkt för rattfylleri 

  Det var vid klockan 02:28 natten mot söndagen som polisen larmades till en trafikolycka i Örebro. Detta efter att en A-traktor krockat med en personbil samt en stolpe.

  Enligt uppgifter skall föraren av A-traktorn varit en ung kvinna under 18 år. Denne ska av någon okänd anledning kört in i en personbil och en stolpe med sitt fordon. Kvinnan ska blåst positivt i sållningsinstrument och blivit omhändertagen för kroppsbesiktning.

  Polisen skriver även på sin hemsida att körkortet omhändertaget på plats samt att orosanmälan till sociala myndigheter enligt SOL14 är upprättad. Det ska inte förekommit några personskador i samband med trafikolyckan.

  Ska varit en händelserik natt

  Utöver trafikolyckan med A-traktorn rapportera polisen om en händelserik natt. Framför allt har det förekommit mycket fylleri och stök, men även ett flertal trafikbrott.

  Många har hört av sig angående om störande oljud från högt spelande fordon. På Kyrkogatan i Örebro rapporterades en man i 25-årsåldern för förargelseväckande beteende genom att skapa oljud på allmän plats. Dessutom ska en man i 30-årsåldern vara misstänkt för olovlig fordonstrafik i centrala Örebro. Mannen nekade varpå rapport skriven för hantering i tingsrätt.

  I Vretstorp blev en man i 20-årsåldern misstänkt för försök till grov misshandel efter att ha kört på ett flertal parkerade fordon. Ett flertal personer ska också ha blivit påkörda, dock inga allvarliga personskador.

 • Martin Avedal 18:11 den 16 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Rattfylleri,   

  Flera fall av rattfylleri i Örebro under söndagen 

  Polisen rapporterar på sin hemsida att de stoppat ett flertal rattfyllerister i Örebro och Kopparberg under söndagen. Två av dessa ska även varit påverkad av narkotika.

  Första fallet inträffade vid klockan 12:06 på Väster, där man misstänker att en man framfört ett fordon i påverkat tillstånd. Runt klockan 14:26 stoppades även en man i 40-årsåldern i centrala Örebro. Denne saknade körkort och misstänkts vara påverkad av narkotika.

  Vid klockan 14:06 stoppade polisen även en man i 35-årsåldern, denne ska framfört en personbil i Laxbrogärdet i Kopparberg. Även denne ska vara misstänkt för att kört påverkad av narkotika.

 • Martin Avedal 18:13 den 30 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Glanshammarvägen, , , , Rattfylleri,   

  Bilist körde in i träd på gamla Glanshammarvägen 

  Det var vid klockan 16:55 som det inkom larm till räddningstjänsten i Örebro. Larmet kom från gamla Glanshammarvägen där det ska inträffat en singelolycka.

  Räddningstjänst, polis samt ambulans åkte till platsen och enligt uppgifter skall en bilist kört av vägen och kolliderat med ett träd. Det ska även ha gått väldigt fort och man misstänker att bilisten hållit hög fart.

  Polisen misstänker rattfylleri

  Mannen som är i 45-årsåldern var kontaktbar när räddningsstyrkorna anlände. Denne fördes dock med ambulans till sjukhus, mannen fick också blåsa i sållningsinstrument. Polisen misstänker att denne varit påverkad av alkohol.

  Enligt fler uppgifter skall framkomligheten varit begränsad på plasten under räddningsarbetet. Bilköer ska ha blidast och man beräknar att bärgningen av fordonet kommer äga rum runt klockan 19:00.

 • Håkan Eriksson 23:42 den 8 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Rattfylleri,   

  Kvinna påkörd av personbil i Hallsberg av misstänkt rattfyllerist 

  En kvinna blev på fredagskvällen påkörd av en personbil i korsningen Norrgårdsgatan och Nytorgsgatan i Hallsberg. Kvinnan fördes med okända skador med ambulans till sjukhus.

  Föraren av personbilen är en 27-årig man som efter kontroll misstänks för rattfylleri.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel