Etiketter: Askersund Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:51 den 27 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Askersund, , , , , , , , ,   

  Våldtäkt, misshandel och narkotikabrott – så var natten 

  Polisen rapporterar på sin hemsida om en händelserik natt i Örebro län. Det ska bland annat inträffat flera fall av misshandel och narkotikabrott, även en våldtäkt ska ägt rum i Örebro.

  En våldtäkt i Örebro

  En kvinna kontaktar en polispatrull vid klockan 22.23 och uppger att hon blivit utsatt för våldtäkt. Utredningsåtgärder är vidtagna i ärendet. Kvinnan omhändertagen enligt särskild rutin.

  Rattfylleri i Lindesberg

  Vid klockan 22.32 kontrollerar polisen en bilist i Lindesberg, detta pga gav misstanke om att föraren var påverkad av narkotika. Misstänkt är en man i tjugoårsåldern. Mannen medtagen för provtagning, analys får utvisa om misstankar stärkts eller om ärendet avskrivs.

  Narkotikabrott i Örebro

  Vid klockan 23.25 uppmärksammar en ordningsvakt hur en kvinna verkar ha en olaglig substans i sin ägo. Polispatrull beordras till den krog där ärendet utspelar sig och som ligger centralt i Örebro.

  Kvinnan som är i artonårsåldern misstänks för narkotikabrott innehav. Den misstänkta substansen tas i beslag och kommer analyseras på nationellt forensiskt center. Därefter kommer misstankarna stärkas alternativt avskrivas.

  Ett till narkotikabrott i Örebro

  Ytterligare ett narkotikabrott äger rum i Örebro. En polispatrull stoppar vid klockan 23.39 ett fordon centralt på väster. I fordonet sitter en man i tjugoårsåldern som påvisar tydliga tecken på att var påverkad av narkotika. Mannen medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

  Skadegörelse i Karlskoga

  Flera personer iakttar hur en man krossar en ruta till ett företag i Karlskoga runt klockan 00.46. Polispatrull beordras till platsen och träffar på den misstänkte mannen som är i 25-årsåldern.

  Mannen misstänks för skadegörelse samt att patrullen gör bedömningen om att mannen inte är kapabel att ta hand om sig själv utan att han omhändertas enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

  Olaga intrång i Örebro

  En kvinna i 40-årsåldern och en man i 45-årsåldern misstänks för olaga intrång efter att de ertappas inom ett område som ej är för allmänhetens tillträde på sjukhusområdet. Anmälan upprättad, ingen person är vidare frihetsberövad. Detta ska ha inträffat vid klockan 01.17.

  Misshandel på krog i Örebro

  Polispatrull beordras vid klockan 01.44 till en krog centralt i Örebro med anledning av misshandel. Två personer avförda till sjukvården, skadeläge okänt. Utredningsåtgärder vidtagna. Anmälan misshandel samt motanmälan misshandel är upprättad. Båda inblandade personerna är män och i 20–25 årsåldern.

  Våld mot tjänsteman i Örebro

  En ordningsvakt kontaktar polisen vid 01.58 och uppger att dennes kollega blivit utsatt för våld. Polispatrull beordras till platsen och identifierar en man i 25-årsåldern som blir misstänkt för våld mot tjänsteman. Målsäganden har inte sökt sjukvård. Misstänkt avlägsnad från plasten av polispatrull.

  Misshandel i Askersunds kommun

  En kvinna i 55-årsåldern har blivit misshandlad av en för henne känd man. Misshandeln har inträffat inomhus. Kvinnan har inte initialt behövt uppsöka sjukvården. Inget frihetsberövande är genomfört. Larmet om misshandeln kom in tidigt på lördagen vid klockan 05.04.

  Under natten har patruller genomfört trygghetsskapande åtgärder, kontrollerat flertalet bilister och personer. Ett fåtal viltolyckor är inrapporterade, inga personskador har i samband med dessa uppstått. Det har även hanterats flertalet ärende med psykisk ohälsa under natten.

 • Martin Avedal 17:28 den 11 November, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Askersund, , , , , ,   

  Fyra anhållna efter grovt våldsbrott i Askersund 

  Det var tidigt på fredagsmorgonen som ambulans och polis larmades till ett bostadshus i centrala Askersund. Detta efter att det inträffat ett grovt våldsbrott på den aktuella platsen.

  Enligt uppgifter fick en person i 35-årsåldern föras till sjukhus med allvarliga skador. Polisen kunde i samband med detta gripa fyra män i 20-30-årsåldern misstänkta för mordförsök. Vid klockan 15:41 på eftermiddagen anhölls samtliga fyra efter beslut från åklagare.

  Under fredagen har polisen genomfört ett omfattande utredningsarbete samt upprättat avspärrningar på platsen. Polisen har också genomfört förhör och analys av eventuella fynd från brottsplatsen skriver man på sin hemsida.

 • Martin Avedal 19:51 den 29 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Askersund, Askersundsby, , , , , ,   

  Bil körde av vägen på riksväg 50 utanför Askersund 

  Det var runt klockan 18:45 på söndagskvällen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till riksväg 50 utanför Askersund. Detta efter att det inkommit larm om en singelolycka.

  Enligt uppgifter skall olyckan inträffat mellan Askersund Södra och Askersundsby. En personbil ska kört av vägen och hamnat i diket, enligt de initiala uppgifterna höll bilisten 150 km/h när denne körde av vägen.

  Enligt fler uppgifter ska de som färdades i bilen lämnat platsen efter olyckan. Trafiken ska påverkats i de bägge körfälten, och räddningsstyrkorna räknar med det kommer vara så fram till ca klockan 20.00.  

 • Martin Avedal 22:56 den 20 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Askersund, , , , , ,   

  Avliden man anträffad i Askersund 

  Det var vid klockan 13:58 på söndagseftermiddagen som polisen blev larmade till en bostad i Askersund. Detta efter att en avliden man anträffats i en lägenhet.

  Enligt uppgifter utreder polisen detta som mord då oklara omständigheter gällande dödsfallet inte kan uteslutas. Bostaden är avspärrad och en teknisk undersökning har under dagen genomförts. Polisen skriver också att mannens anhöriga är informerad.

  — Ärendet kommer inte att kommenteras ytterligare med hänvisning till förundersökningssekretess, skriver även polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 00:35 den 8 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Askersund, , , , , , ,   

  En till sjukhus efter singelolycka vid Snavlunda 

  Polis, räddningstjänst och ambulans larmades sent på fredagskvällen till Snavlunda mellan Askersund och Vretstorp. Detta efter att det inträffade en singelolycka på platsen.

  Enligt uppgifter skall en minibuss kört av vägen och kolliderat med ett träd. En person ska ha förts med ambulans till sjukhus medan en annan person ska klarat sig undan skador. De ska även haft två husdjur i fordonet som var oskadda.

  Larmet ska ha inkommit vid klockan 23:37 och enligt den första prognosen ska hela vägen vara avstängd.

 • Martin Avedal 22:59 den 7 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Askersund, , , , Lerbäck, , , , ,   

  Trafikolycka mellan lastbil och buss på riksväg 50 

  Det var vid klockan 22:00 på fredagskvällens som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till riksväg 50. Detta då det inträffade en trafikolycka mellan Askersund och Lerbäck.

  Enligt uppgifter skall det förekommit en trafikolycka mellan en lastbil och en buss. I nuläget är orsak och skadeläge oklart men lastbilen ska ha kört på bussen.

  Trafiken på platsen ska påverkas i bägge körriktningarna, men i det norrgående körfältet är det totalstopp. Man beräknar att trafiken kan påverkas fram till klockan 23.30.

  Foto: Christian Vargahed

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel