Etiketter: Askersund Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 00:35 den 8 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Askersund, , , , , , ,   

  En till sjukhus efter singelolycka vid Snavlunda 

  Polis, räddningstjänst och ambulans larmades sent på fredagskvällen till Snavlunda mellan Askersund och Vretstorp. Detta efter att det inträffade en singelolycka på platsen.

  Enligt uppgifter skall en minibuss kört av vägen och kolliderat med ett träd. En person ska ha förts med ambulans till sjukhus medan en annan person ska klarat sig undan skador. De ska även haft två husdjur i fordonet som var oskadda.

  Larmet ska ha inkommit vid klockan 23:37 och enligt den första prognosen ska hela vägen vara avstängd.

 • Martin Avedal 22:59 den 7 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Askersund, , , , Lerbäck, , , , ,   

  Trafikolycka mellan lastbil och buss på riksväg 50 

  Det var vid klockan 22:00 på fredagskvällens som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till riksväg 50. Detta då det inträffade en trafikolycka mellan Askersund och Lerbäck.

  Enligt uppgifter skall det förekommit en trafikolycka mellan en lastbil och en buss. I nuläget är orsak och skadeläge oklart men lastbilen ska ha kört på bussen.

  Trafiken på platsen ska påverkas i bägge körriktningarna, men i det norrgående körfältet är det totalstopp. Man beräknar att trafiken kan påverkas fram till klockan 23.30.

  Foto: Christian Vargahed

 • Martin Avedal 00:11 den 5 September, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Askersund, Låda, , , , ,   

  Räddningstjänst larmade till övertänd Lada i Rönneshytta 

  Det var sent på lördagskvällen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Rönneshytta utanför Askersund. Det ska förekomma en brand i en byggnad på platsen.

  Enligt uppgifter inkom larmet runt klockan 23:20 på lördagskvällen, det ska handla om en brand i en lada. När räddningstjänsten anlände till platsen kunde man snabbt konstatera att byggnaden inte gick att rädda då den var helt övertänd.

  Man har också beräknat släckningsarbetet till ca två timmar. I skrivande stunder är det oklart vad som orsakade branden samt hur stor spridningsrisken är.

 • Martin Avedal 11:05 den 25 July, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Askersund, , , , ,   

  Storbråk på parkering i centrala Askersund 

  Det var vid klockan 04:10 natten mot söndagen som polisen blev larmade till Askersund. Detta då det inkommit larm om ett stort bråk på en parkeringsplats.

  Enligt uppgifter skall tre grupperingar slagits med varandra, det ska handla om uppemot 20 till 30 personer. När polisen anlände till parkeringen upplevdes det som stökigt med bland annat krossade glasflaskor på marken.

  Efter att situationen hade lugnat ner sig var det ingen av de inblandade som ville göra någon polisanmälan. Vad som orsakade bråket är i skrivande stund oklart. Polisen rapporterar också om att ingen av de inblandade ska uppsökt sjukvård samt att inga tillhyggen ska förekommit under slagsmålet.

 • Martin Avedal 10:19 den 29 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Askersund, , , , , ,   

  Husbil i lågor utanför Askersund – elden spred sig 

  Det var vid klockan 01:30 natten mot tisdagen som räddningstjänsten larmades till en adress utanför Askersund. Detta då det inkommit larm om en brand i en villa.

  Enligt uppgifter var det en husbil som börjat brinna och inte en villa. Elden från husbilen spreds sig till närliggande fordon. Räddningstjänsten kunde få branden under kontroll och runt klockan 04.20 lämnade de platsen.

  I skrivande stund är det oklart vad som orsakade branden i husbilen. Räddningstjänsten hade fem enheter på plats, även ambulans tillkallades till adressen men enligt uppgifter skall ingen kommit till skada.

 • Örebro Tribune 19:29 den 12 May, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Askersund, Drogfylla, , , , Preja   

  Polis prejade körkortslös 18-åring av vägen 

  Efter att föraren gjort ett flertal farliga omkörningar tappade polisparullen ögonkontakt med bilen.

  Ca trettio minuter senare fick en annan polispatrull syn på den aktuella bilen på Rv 50 vid Hammarsundsbron i riktning mot Askersund och gjorde förnyade stoppförsök utan resultat.
  Bilen fortsatte i hög fart med den förföljande polispatrullen efter.

  Vid rondellen vid den södra infarten till Askersund hade ytterligare en polispatrull placerat sig för att försöka stoppa färden med hjälp av spikmatta.
  Föraren undvek spikmattan genom att köra åt fel håll i rondellen och fortsatte färden i riktning mot Laxå på Lv 205.

  Färden fortsatte med hög hastighet i riktning mot Tived och därefter ner mot Olshammar och ut på Rv49 söderut.
  Då färden kommit en bit in i Västergötland svängde föraren in på en grusväg där han tappade kontrollen och körde ner i dikeskanten.
  Då passade den efterföljande polispatrullen på att i låg fart preja ner bilen i diket och fick stopp på vidare färd.
  föraren försökte fly springande men polispatrullen lyckades efter en språngmarsch hinna ifatt honom.

  I bilen satt det kvar tre oskadda passagerare. Samtliga var mellan 15 och 18 år. De är inte misstänkta för brott men p.g.a. deras ungdom underrättade deras föräldrar som kom till platsen och hämtade dem.

  Föraren visade sig vara en man i 18-årsåldern som tidigare fått sitt traktorkort återkallat.
  Han medtogs för provtagning och förhör och är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

  Både förare och passagerare är hemmahörande i sydnärke.

  Ingen av de inblandade skadades i samband med prejningen där polisbilen endast fick små skador i fronten.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel