Etiketter: Örebro kommun Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 13:42 den 8 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro kommun, , , Vattenläcka   

  Stor vattenläcka vid Krämaren under måndagen 

  Det var under måndagsförmiddagen som det inträffade en större vattenläcka vid Krämaren i centrala Örebro. Polisen skrev ut larmet på sin hemsida vid klockan 11.57.

  Enligt uppgifter var polisen på plats vid Drottninggatan/Köpmangatan i Örebro med anledning av att det har bildats en hel del vatten på platsen. Vattenmassorna ska även kommit in i Krämaren och man fick stänga dörrarna till köpcentret.

  — Polisen kommer bistå räddningstjänsten i att spärra av området till dess att vattnet sjunkit undan igen och vattenläckan är åtgärdad, skriver polisen på sin hemsida.

  Vid klockan 12:32 meddelade polisen att kommunen fått stopp på läckaget. I skrivande stund är det oklart vad som orsakade vattenläckan samt om det finns några materiella skador efter incidenten.  

 • Martin Avedal 11:52 den 17 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro kommun, , Servicecenter, ,   

  Servicecenter håller stängt – larm om aggressiv besökare 

  Det var vid klockan 10:22 på torsdagsförmiddagen som polisen larmades till Servicecenters besökslokal på Näbbtorgsgatan i Örebro. Detta efter att personalen aktiverat överfallslarmet i lokalen.

  Enligt uppgifter skall en man varit inne i lokalen och varit aggressiv. Denne ska ha slagit sönder möbler och annan inredning och har varit allmänt utåtagerande för att därefter lämna platsen. Polisen har varit på plats och skrivit en anmälan gällande skadegörelse.

  I skrivande stund har inte polisen lokaliserat den aggressiva mannen, dessutom skriver Örebro Kommun på sin facebook att Servicecenter håller sin besökslokal stängd efter incidenten.

 • Martin Avedal 17:59 den 26 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , klimataktioner, , , , Örebro kommun, ,   

  Misstänkt brott vid flera klimataktioner i Örebro 

  Polisen rapporterar på sin hemsida att det genomförts ett flertal klimataktioner i Örebro under onsdagen. Vid en av dessa aktioner greps två aktivister som är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

  Den första klimataktionen inträffade vid klockan 11:35 där polisen fick avlägsna en man och en kvinna i 25-årsåldern från ett företagsområde i Örebro Kommun. De greps aldrig men är misstänkta för skadegörelse och olaga intrång.

  Nästa aktion ägde rum vid klockan 16:00 där en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern ska berett sig tillträde till ett företagsverksamhets område. De bägge kunde gripas av polisen och är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

  Det är oklart om dessa två klimataktioner hänger ihop, men relaterat till den andra aktionen ska jouråklagare efter förhör ta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande i form av anhållande, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 09:44 den 4 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Nerlagt, , Örebro kommun,   

  Förundersökningen om mord på 47-åringen har lagts ned 

  Under torsdagen informerade Åklagarmyndigheten att de lägger ner förundersökningen om mord på en 47-årig man i Örebro. Mannen anträffades död efter att ha blivit dömd till mordet på Lena Wesström.

  — Anledningen till det är att det efter de utredningsåtgärder som har vidtagits inte längre finns anledning att anta att någon har berövat den avlidna personen livet, säger kammaråklagare Anna Maria Larsson som varit förundersökningsledare.

  Anträffades avliden efter fällande dom

  Det var i fredags förra veckan som den 47-årige mannen anträffades avliden på en gård i östra Närke. Mannen hade i samband med detta blivit fälld i Göta Hovrätt för mordet på Lena Wesström.

  Lena Wesström försvann från sin bostad i maj 2018 och hittades ett par dagar senare avliden bakom ett bullerplank ett par hundra meter från bostaden. Mannen som dömdes för mordet hade sen tidigare haft en relation med Lena Wesström och var misstänkt men friades i tingsrätten.

 • Martin Avedal 22:53 den 23 March, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Örebro kommun, ,   

  Man knivrånade matbutik i Gyttorp – hotade personal 

  Det var vid klockan 19:17 på tisdagskvällen som polisen larmades till samhället Gyttorp utanför Nora. Detta efter att det inkommit larm om ett väpnat rån mot en matbutik.

  Enligt uppgifter skall en knivbeväpnad man kommit in i butiken och hotat personalen. De ska inte ha skadats fysiskt under rånet men mannen ska fått med sig en del gods som rånbyte. Gärningsmannen flydde platsen till fots.

  Polisen hade ett flertal patruller på plats men har inte lyckats lokalisera gärningsmannen. Man har genomfört en brottsplatsundersökning samt hållit förhör med målsägande och vittnen. Oklart i skrivande stunder vad rånbytet bestod av.

 • Martin Avedal 15:25 den 7 March, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro kommun, , , ,   

  Felparkerad permobil anmäldes stulen 

  Det var vid klockan 10:01 på lördagsförmiddagen som polisen i Örebro fick in en anmäla om en stöld. Enligt anmälaren ska dennes permobil blivit stulen någon gång under fredagen.

  Ett par timmar senare, vid klockan 14.00 kunde polisen informera om att händelsen var avslut och anmälan avskriven. Detta efter att en anställd vid Örebro Kommun hört av sig till.

  Permobilen var felparkerad och hade blivit hämtad

  Enligt uppgifter hade permobilen blivit hämtad av Centrum för hjälpmedel som äger den. Permobilen har under en längre tid stått felparkerad och trots att försök hade man inte fått kontakt med den som lånade permobilen.

  Efter händelsen kommer man att nu lämna tillbaka permobilen och man har varit i kontakt med brukaren som lånade den.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel