Etiketter: Karlskoga Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:15 den 9 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: balaklava, Karlskoga, , , , Snabbmat, , ,   

  Maskerad man kom in beväpnad på snabbmatsrestaurang 

  Polisen skriver i en sammanfattning om nattens händelser att de blev larmade till en snabbmatsrestaurang i Karlskoga. Det ska ha inträffat runt klockan 03:06 natten mot söndagen.

  Enligt uppgifter kom en man i 18-årsålderen in på restaurangen maskerad med en balaklava. Mannen ska även haft ett pistolliknande föremål i byxlinningen. En polispatrull larmades ut för att kontrollera mannen.

  Vapnet visade sig vara en soft air gun. Balaklavan och pistolen togs i beslag och mannen är misstänkt för ringa vapenbrott skriver polisen.

  Polisen skriver även att de rykt ut på två fall av misshandel i centrala Örebro under natten. Utöver detta ska det trots allt varit en relativt lugn natt i länet.

 • Martin Avedal 20:42 den 29 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Karlskoga, , , , , ,   

  Man misstänkt för misshandel i Karlskoga 

  Polisen skriver på sin hemsida att de runt klockan 20:02 på onsdagskvällen gripit en man i Karlskoga. Denne är misstänkt för misshandel, olaga hot samt egenmäktigt förfarande.

  Enligt uppgifter ska mannen som är i 20-årsåldern vara misstänkt för flertalet brott mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Det saknas uppgifter om kvinnan behövt söka sjukvård med anledning av det misstänkta brottet som riktats mot henne.

  — Mannen kommer förhöras och delges misstanke, därefter kommer kontakt tas med åklagar för eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande alternativt att mannen försätt på fri fot, skriver polisen.

 • Martin Avedal 10:30 den 29 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Avled, , , Karlskoga, , , , , ,   

  Äldre man avled efter trafikolycka utanför Karlskoga 

  Det var runt klockan 04:00 natten mot onsdagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till E18 i höjd med Linnebäck utanför Karlskoga.

  Enligt uppgifter skall där inträffat en trafikolycka som fick dödlig utgång. En man i 70-årsåldern ska ha avlidit efter att kolliderat med en stillastående lastbil. Polisen ska ha tagit personbilen i beslag för en teknisk undersökning.

  Anhöriga ska vara underrättade om vad som ska ha inträffat.

 • Martin Avedal 09:51 den 27 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Karlskoga, , , , , , , ,   

  Våldtäkt, misshandel och narkotikabrott – så var natten 

  Polisen rapporterar på sin hemsida om en händelserik natt i Örebro län. Det ska bland annat inträffat flera fall av misshandel och narkotikabrott, även en våldtäkt ska ägt rum i Örebro.

  En våldtäkt i Örebro

  En kvinna kontaktar en polispatrull vid klockan 22.23 och uppger att hon blivit utsatt för våldtäkt. Utredningsåtgärder är vidtagna i ärendet. Kvinnan omhändertagen enligt särskild rutin.

  Rattfylleri i Lindesberg

  Vid klockan 22.32 kontrollerar polisen en bilist i Lindesberg, detta pga gav misstanke om att föraren var påverkad av narkotika. Misstänkt är en man i tjugoårsåldern. Mannen medtagen för provtagning, analys får utvisa om misstankar stärkts eller om ärendet avskrivs.

  Narkotikabrott i Örebro

  Vid klockan 23.25 uppmärksammar en ordningsvakt hur en kvinna verkar ha en olaglig substans i sin ägo. Polispatrull beordras till den krog där ärendet utspelar sig och som ligger centralt i Örebro.

  Kvinnan som är i artonårsåldern misstänks för narkotikabrott innehav. Den misstänkta substansen tas i beslag och kommer analyseras på nationellt forensiskt center. Därefter kommer misstankarna stärkas alternativt avskrivas.

  Ett till narkotikabrott i Örebro

  Ytterligare ett narkotikabrott äger rum i Örebro. En polispatrull stoppar vid klockan 23.39 ett fordon centralt på väster. I fordonet sitter en man i tjugoårsåldern som påvisar tydliga tecken på att var påverkad av narkotika. Mannen medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

  Skadegörelse i Karlskoga

  Flera personer iakttar hur en man krossar en ruta till ett företag i Karlskoga runt klockan 00.46. Polispatrull beordras till platsen och träffar på den misstänkte mannen som är i 25-årsåldern.

  Mannen misstänks för skadegörelse samt att patrullen gör bedömningen om att mannen inte är kapabel att ta hand om sig själv utan att han omhändertas enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

  Olaga intrång i Örebro

  En kvinna i 40-årsåldern och en man i 45-årsåldern misstänks för olaga intrång efter att de ertappas inom ett område som ej är för allmänhetens tillträde på sjukhusområdet. Anmälan upprättad, ingen person är vidare frihetsberövad. Detta ska ha inträffat vid klockan 01.17.

  Misshandel på krog i Örebro

  Polispatrull beordras vid klockan 01.44 till en krog centralt i Örebro med anledning av misshandel. Två personer avförda till sjukvården, skadeläge okänt. Utredningsåtgärder vidtagna. Anmälan misshandel samt motanmälan misshandel är upprättad. Båda inblandade personerna är män och i 20–25 årsåldern.

  Våld mot tjänsteman i Örebro

  En ordningsvakt kontaktar polisen vid 01.58 och uppger att dennes kollega blivit utsatt för våld. Polispatrull beordras till platsen och identifierar en man i 25-årsåldern som blir misstänkt för våld mot tjänsteman. Målsäganden har inte sökt sjukvård. Misstänkt avlägsnad från plasten av polispatrull.

  Misshandel i Askersunds kommun

  En kvinna i 55-årsåldern har blivit misshandlad av en för henne känd man. Misshandeln har inträffat inomhus. Kvinnan har inte initialt behövt uppsöka sjukvården. Inget frihetsberövande är genomfört. Larmet om misshandeln kom in tidigt på lördagen vid klockan 05.04.

  Under natten har patruller genomfört trygghetsskapande åtgärder, kontrollerat flertalet bilister och personer. Ett fåtal viltolyckor är inrapporterade, inga personskador har i samband med dessa uppstått. Det har även hanterats flertalet ärende med psykisk ohälsa under natten.

 • Martin Avedal 08:51 den 21 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Karlskoga, , , , , ,   

  Två fall av misshandel under natten mot söndagen 

  Polisen rapporterar om två fall av misshandel i Örebro län under natten mot söndagen. Den första ska inträffat i Örebro och den andra i Karlskoga.

  Första insatsen ägde rum vid klockan 00.09 i Örebro. En man i 25-årsåldern är misstänkt för att ha misshandlat två män i trettioårsåldern i anslutning till en krog i centrala Örebro. Några allvarliga skador ska ej uppkommit. Misstänkt gärningsman avlägsnad från platsen i enlighet med polislagen §13.

  Det andra fallet ska ägt rum vid klockan 02.26 i Karlskoga. En man i 20-åldern misstänks för misshandel efter ett bråk på snabbmatsrestaurang i Karlskoga. Målsägare är en man i 25-årsåldern. Misstänkt gärningsman även misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Han blev även omhändertagen för fylleri i enlighet med vårdlagen LOB.

  Utöver detta skriver polisen att inga grova brott har inträffat under natten, diverse ordningsstörningar, småbråk och fyllerier. Sju personer hanterade för fylleri i Örebro-området.

 • Martin Avedal 21:14 den 3 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Karlskoga, , , , , Skrantahöjden,   

  Två män gripna misstänkta för rån i Karlskoga 

  Det var vid klockan 19:00 på onsdagskvällen som polisen larmades till Skrantahöjden i Karlskoga. Detta efter att det inkommit larm om ett rån i den aktuella stadsdelen.

  Enligt uppgifter skall en man blivit rånad på sin mobil av två personer som ska ha knuffat omkull denne så att han föll till marken. Ca en halvtimme senare kan två män i 40-årsåldern lokaliseras inne på en restaurang som grips av polisen.

  De bägge männen är i nu misstänkta för rån skriver polisen på sin hemsida. Det är dock oklart om deras rånoffer behövt uppsöka sjukvård efter rånet.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel