Etiketter: Polisregion Bergslagen Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 11:37 den 16 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Polisregion Bergslagen, , Trafikvecka   

  Så gick det i Örebro Län under polisens trafikvecka 

  Polisen i Örebro rapporterar att 655 fordonsförare gjorde sig skyldiga till hastighetsöverträdelser. Detta blev resultatet när de under förra veckan genomförde sin trafikvecka i länet.

  — Tyvärr kan vi konstatera att moralen gällande hastighetsgränser är för låg rent generellt säger Anders Karlsson, trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

  Totalt 655 överträdelser under polisens trafikvecka

  Polisen riktade under trafikveckan in sig på vägsträckor med låg hastighetsbegränsning, företrädesvis 30- till 60-sträckor. Att hastighetsgränserna respekteras så dåligt är extra beklagligt just när det gäller den typen av vägsträckor.

  — I de trafikmiljöerna rör sig ju många oskyddade trafikanter såsom fotgängare och cyklister, och det är ju just därför hastighetsgränserna är lägre just där.

  Totalt rapporterades under veckan 655 fordonsförare för hastighetsöverträdelse i Örebro län. lokalpolisområde Hallsberg rapporterades 38 förare, I lpo Lindesberg 61 och i lpo Karlskoga 51. Trafiksektionen som verkar över hela polisområde Örebro rapporterade 505 förare.

  — Vi skulle kunna rapportera hur många som helst, det är bara en fråga om resurser säger Anders Karlsson.

 • Håkan Eriksson 11:54 den 21 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Nationell trafikvecka, , Polisregion Bergslagen,   

  Polisen hindrade under veckan hela 51 stycken påverkade förare att köra vidare 

  Mellan den 11 och 17 mars så hade polisen en nationell trafikvecka, detta med fokus på alkohol och droger. I polisregion Bergslagen så stoppades hela 51 stycken förare från att köra vidare med sina fordon – 19 stycken för alkoholpåverkan och 32 stycken för drogpåverkan. Läs mer på Örebro Tribune.

 • Håkan Eriksson 13:55 den 6 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Polisregion Bergslagen, Skatteverket   

  Polisen varnar om bluffmejl från Skatteverket 

  Polisen har i omgångar fått in anmälningar om så kallade bluffmejl där det anges att man har fått en utbetalning från Skatteverket. Under tisdagen så inkom till polisen, ytterligare en sådan anmälan som rubriceras som försök till bedrägeri.

  Tillvägagångssättet är att ett mejl som förefaller komma från Skatteverket skickas ut där det framgår att man har fått en återbetalning av skatt. Mottagaren uppmanas att klicka på en länk som följer mejlet för att få åtkomst till pengarna.

  Polisen meddelar att; tidigare underrättelser har visat att om länken öppnas så drabbas datorn av ett virus, eller att en så kallad ”Trojan” förs in i mottagarens dator. Man kan också tänka sig att länken kan leda till ett dokument där kontouppgifter och koder efterfrågas. Med utgångspunkt från tidigare anmälan som inkommit, vet polisen i nuläget inte vilken effekt det har att gå in på länken.

  Polisen uppmanar att man inte går in på den bifogade länken. Notera att Skatteverket aldrig skickar den här typen av mejl. Utbetalning av skatteåterbäring går inte till på detta sätt.

  Källa: Polisregion Bergslagen

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel