Etiketter: Inbrott Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:55 den 9 July, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Inbrott, , , , , ,   

  Man gripen på tåg efter misstänkt inbrott i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att man under natten mot tisdagen gripit en man på ett tåg som stannade vid Kumla station. Detta efter att en privatperson sett mannen genomföra ett inbrott på Södra station i Örebro.

  Enligt uppgifter larmades först polisen vid klockan 00:15 till Södra station efter att en privatperson sett mannen bryta sig in i ett utrymme till stationsbyggnaden. Mannen ska därefter klivit på ett tåg som skulle åka i riktning till Hallsberg.

  Vid Kumla station möter en polispatrull upp mannen och kan gripa denne. I samband med gripandet kontrollerade polisen en väska där man hittade misstänkt stöldgods och brottsverktyg. Dessa tas i beslag och en anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

  Mannen som är i 35-årsåldern visar sig vara dömd för ett tidigare brott och ska avtjäna ett straff. Polisen för mannen till den aktuell anstalten skriver man på sin hemsida.

 • Martin Avedal 10:06 den 1 April, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Inbrott, , , Ljusnarsberg, , , ,   

  Upptäckte inbrottstjuv – blev nedslagen 

  Polisen blev under natten mot lördagen larmade till en adress i Ljusnarsberg. Detta efter att det vid klockan 03:13 inkommit larm om ett inbrott och en misshandel.

  Enligt uppgifter skall en person upptäckt att någon brutit sig in i ett förråd, samtidigt som inbrottstjuven befanns sig fortfarande på platsen. När personen som även äger förrådet konfronterade inbrottstjuven gick denne till attack. Ägaren av förrådet ska ha blivit nedslagen av inbrottstjuven.

  Efter incidenten ska inbrottstjuven lämnat platsen, det är i skrivande stund oklart om denne fick med sig något stöldgods. Personen som blev nedslagen ska inte behövt uppsöka någon sjukvård. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel samt stöld genom inbrott.

 • Martin Avedal 10:50 den 10 January, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Inbrott, , , , , ,   

  Polis larmade till Degerforsskola vid två olika tillfällen 

  Vid två olika tillfällen blev polisen larmade till en skola i området Strömtorp Degerfors under natten mot söndagen. Första larmet kom vid klockan 22:23 på lördagen och det andra vid 02:42 på söndagen.

  Enligt uppgifter larmade en väktare polisen vid det första incidenten. Denne hade upptäckt att en ruta till skolbyggnaden var krossad samt att ett flertal andra rutor var skadade. Det fanns också spår som tyder på att någon varit inne i lokalerna.

  Vid klockan 02:42 natten mot söndagen larmades polisen på nytt till skolan. Denna gång hade någon rivit ner den provisoriska lagningen som man satt upp tidigare under natten. Polisen har skrivit två anmälningar, den första gällande inbrott och den andra gällande skadegörelse.

 • Martin Avedal 15:56 den 19 December, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Inbrott, , , , , ,   

  Inbrottstjuv gömde sig på toalett – blev gripen av polis 

  Det var vid klockan 13:48 som polisen blev larmade till en adress i centrala Örebro. Detta efter att en privatperson larmat om ett källarinbrott på den aktuella adressen.

  Enligt uppgifter skall en man i 40-årsåldern blivit påkommen när denne var i akt med att genomföra ett flertal inbrott i en källare. Personen som anmälde brottet ska upptäckt att 40-åroingen satt på en toalett i källaren och ville inte komma ut.

  Anmälaren blev misstänksam om kontaktade polisen. När polisen anlände till platsen kunde det bekräftats att ett flertal förråd i källaren var uppbrutna och den 40-årigen mannen hade stöldgods på sig. Mannen är i nuläget misstänkt för stöld genom inbrott.

 • Martin Avedal 18:49 den 20 September, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Envarsgripande, Inbrott, , , ,   

  Privatperson grep tjuv efter inbrott i redskapsbod 

  Det var vid klockan 11:48 på söndagen som polis blev larmade till en adress i området Bossåsen i Degerfors. Detta efter att en privatperson kontaktat polisen och uppgav att denne genomfört ett envarsgripande.

  Enligt uppgifter hade privatpersonen som var en man i 40-årsåldern ertappat en man som var i full akt med att genomföra ett inbrott i en redskapsbod. Mannen såg att någon hade brutit upp dörren till redskapsboden och innanför stod 30-åringen och rotade bland massa lådor. Redskapsboden ska tillhöra en släkting till anmälaren.

  Sprang efter mannen och genomförde ett envarsgripande

  När den 30-årige inbrottstjuven blev påkommen skall denne lämnat platsen springandes. Den 40-årige mannen tog upp jakten och kunde genomföra ettenvarsgripande på tjuven. Denne hade också stoppat på sig ett flertal verktyg som denne hade stulit.

  Den 40-årige mannen kontaktade polisen som kunde anlända och ta över gripandet från anmälaren. Inbrottstjuven fördes till polishuset där gripandet hävdes och polisen valde att omhändertag mannen då denne visade tecken på alkoholpåverkan.

  Efter förhör och tillnyktring släpptes mannen på fri fot. Denne är känd av polisen sen tidigare och ska även lämnat tillbaka verktygen denne stal. Den 30-årige mannen är dock fortfarande misstänkt för stöld genom inbrott.

 • Martin Avedal 12:08 den 20 August, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Inbrott, , , , , , ,   

  Två fall av inbrott under morgon i Örebro 

  Under torsdagsmorgon har två stölder samt inbrott mot äldre personer inträffat i Örebro. Polisen har gripit en misstänkt man i 20-årsåldern som kan ligga bakom de bägge inbrotten.

  Det första larmet inkom vid klockan 07:44, en kvinna i 80-årsåldern ska hört hur någon tagit sig in i bostaden genom balkongen. Enligt uppgifter ska tillgreppet vara en klocka, kvinnan befanns sig i badrummet när detta inträffade.

  Liknande inbrott på Väster

  Nästa larm kom vid klockan 09:01, denna gång var det personal på en boende på Väster som larmade polisen efter att de upptäckt en man i en lägenhet tillhörande en kvinna i 80-årsåldern. Mannen ska ha flytt platsen genom balkongdörren och denne ska varit själv i bostaden när denne blev upptäckt.

  Mannen kunde senare gripas vid en affär på Väster och ska enligt uppgifter denne haft stöldgods från inbrottet på boendet på sig. Polisen ska även utreda om mannen kan vara inblandad i inbrottet på Norr. Den gången lyckades inte polisen lokalisera någon misstänkt.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel