Etiketter: Mordbrand Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 15:23 den 12 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Mordbrand, , ,   

  En gripen efter de misstänkta mordbränderna i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida under söndagseftermiddagen att de gripit en man i 40-årsåldern. Denne ska vara misstänkt för en rad mordbränder som ägde rum runt om i centrala Örebro natten till lördagen.

  — Under utredningsarbetet, bland annat med hjälp av övervakningskameror, kunde polisen identifiera en man som misstänkt för brott och en åklagare beslutade under lördagskvällen att han skulle bli anhållen i sin frånvaro, skriver polisen.

  Den misstänkte kunde gripas i närheten av polishuset

  Polisen har under lördagskvällen och natten mot söndagen letat efter mannen. Tidigt på söndagsmorgonen hittades denne i närheten av polishuset. Mannen, som är i 40-årsåldern, blev gripen av en patrull och en åklagare beslutade att han skulle vara fortsatt anhållen.

  Mannen är i nuläget misstänkt för mordbrand på Gamla gatan och han är dessutom misstänkt för skadegörelse genom brand på de båda soptunnorna. Utredningen fortsätter för att kunna knyta mannen även till mordbranden som var på Kyrkogatan.

  Polisens kriminaltekniker har under dagen genomfört brottsplatsundersökning på Gamla gatan och de fortsätter, under eftermiddagen, med undersökning på Kyrkogatan.

 • Martin Avedal 19:36 den 11 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Mordbrand, , , ,   

  Misstänkt mordbrand vid flertal bränder i Örebro 

  Det var vid klockan 04.16 natten mot lördagen som räddningstjänsten larmades till Järntorget i centrala Örebro. Detta efter larm om ett flertal bränder på platsen.

  Enligt uppgifter skall det förekommit tre stycken bränder inom loppet av en halvtimma. Det är två soptunnor, en källare och ett trapphus som har varit drabbade, framför allt en fastighet på Olaigatan i höjd med Järntorget. Under lördagsförmiddagen har fastigheten varit avspärrad och polis samt räddningstjänst har varit på plats.

  — En förundersökning om mordbrand är inledd. Ingen person är skadad och det finns ingen misstänkt i dessa ärenden i nuläget, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 09:52 den 25 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Mordbrand, , , ,   

  Misstänkt mordbrand när fordon brann i Bista 

  Det var vid klockan 04:17 natten mot måndagen som räddningstjänsten larmades till ett företag i Bista i de södra delarna av Örebro. När larmet kom in ska det ha handlat om en eldsvåda på platsen.

  Enligt uppgifter skall flera fordon intill företaget ha brunnit, polisen uppger att det ska vara fullt utvecklade bränder. Efter att räddningsstyrkorna släckt fordonen har polispatrullerna spärrat av området och genomfört en teknisk undersökning.

  — En förundersökning gällande mordbrand är inledd på grund av att det rör sig om ett betydande ekonomiskt värde som har brunnit upp, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 10:12 den 15 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Mordbrand, , , Svartå,   

  Man gripen misstänkt för mordbrand i Svartå 

  Det var vid klockan 06:10 på söndagsmorgonen som polis och räddningstjänst larmades till ett flerfamiljshus i Svartå. Detta efter att det inkommit larm om en otrygg situation.

  Enligt uppgifter skall flerfamiljshuset fungerat som en form av stödboende. Personal vittnar om att en av de boende betett sig konstigt och hotfullt under natten och morgonen. Polisen åkte till adressen för att lugna ner situationen.

  I samband med ankomst till flerfamiljshuset ska polisen upptäckt att det förekom en brand i byggnaden. Man kunde samtidigt få kontroll på den person som uppträtt hotfullt, det var en man i 30-årsådlern. Denne är i nuläget gripen misstänkt för grov mordbrand.

  Samtidigt har räddningsstyrkorna från Räddningsregion Bergslagen under morgonen arbetat med att släcka branden. Enligt uppgifter skall det brinna i fem av de sex lägenheter som finns i flerfamiljshuset. Ingen person ska ha skadats i samband med branden skriver polisen.

 • Martin Avedal 10:41 den 7 July, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Mordbrand, , , Sörbybacken, ,   

  Ung man gripen misstänkt för mordbrand i Örebro 

  Det var under natten mot onsdagen som polisen i Örebro kunde gripa en ung man i 20-årsåldern. Denne ska i nuläget vara misstänkt för grov mordbrand efter att det förekommit en villabrand i området runt Sörbybacken.

  Enligt uppgifter skall polisen gripit mannen i samband med att det för fjärde gången förekommit en mordbrand i det aktuella området. Efter den senaste tidens bränder har polisen utökat sin närvaro och det var i efter detta som mannen kunde gripas.

  Den misstänkte mannen kunde under morgonen anhållas och ska under förmiddagen förhöras. Polisen skriver också på sin hemsida att det är för tidigt dra några eventuella samband till tidigare bränder rund Sörbybacken. Man skriver också att under nattens mordbrand kom ingen till skada.

 • Martin Avedal 16:32 den 27 December, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Mordbrand, , , ,   

  Avliden person funnen efter brand utanför Nora 

  Det var under gårdagen som ett hus utanför Nora eldhärjades. Räddningstjänsten larmades runt kl 15:30 på lördagseftermiddagen och fick under flera timmar bekämpa branden.

  Idag söndag kom nya uppgifter om branden då man funnit en avliden person i den eldhärjade bostaden. I nuläget är inte personen identifierad och polisen ska genomföra en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa identitet samt dödsorsak.

  Enligt tidigare uppgifter skall två personer vara skrivna på bostaden. Brandorsaken är också i nuläget ej fastställd så polisen kommer fortsätta att utreda en misstänkt mordbrand.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel