Etiketter: Eldsvåda Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:52 den 25 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Eldsvåda, , , , , ,   

  Misstänkt mordbrand när fordon brann i Bista 

  Det var vid klockan 04:17 natten mot måndagen som räddningstjänsten larmades till ett företag i Bista i de södra delarna av Örebro. När larmet kom in ska det ha handlat om en eldsvåda på platsen.

  Enligt uppgifter skall flera fordon intill företaget ha brunnit, polisen uppger att det ska vara fullt utvecklade bränder. Efter att räddningsstyrkorna släckt fordonen har polispatrullerna spärrat av området och genomfört en teknisk undersökning.

  — En förundersökning gällande mordbrand är inledd på grund av att det rör sig om ett betydande ekonomiskt värde som har brunnit upp, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 00:01 den 17 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Eldsvåda, , , ,   

  Bostadsbrand utanför Laxå – startade på vinden 

  Det var runt klockan 17:40 på tisdagseftermiddagen som räddningstjänst, ambulans samt polis blev larmade till Porla utanför Laxå. Detta efter att det inkommit larm om en bostadsbrand.

  Enligt uppgifter skall en person vaknat efter att hört en smäll. Därefter upptäckte denne att det slog öppna lågor från vinden på bostaden. Personen som bodde i bostaden kunde därefter ta sig ut hur byggnaden på egen hand och larma efter räddningstjänst.

  Räddningstjänsten kunde efter ankomst konstatera att huset inte gick att rädda då branden var så intensiv. Man försökte dock hindra branden från att sprida sig då det låg ett till bostadshus 20 meter från det brinnande huset.

  Personen som bodde i huset skall inte behövt uppsöka någon sjukvård efter branden. Det är fortfarande oklart vad som orsakade eldsvådan men polisen misstänker ingen brott.

  Foto: Christian Vargahed

 • Martin Avedal 17:46 den 28 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Eldsvåda, , , , ,   

  Brand i lägenhet på Bondegatan i Örebro 

  Det var vid klockan 17:24 på tisdagseftermiddagen som räddningstjänst, ambulans och polis blev larmade till Boendegatan i centrala Örebro efter larm om en lägenhetsbrand.

  Enligt uppgifter skall det förekomma kraft rökutvecklingen från en lägenhet i ett treplanshus på den aktuella adressen. Flera enheter har larmats ut till platsen.

  I nuläget är det oklart vad som orsakade branden i bostaden. Enligt fler uppgifter som inkommit ska minst en person fått hjälp ur huset men det är oklart mod denne bodde i den aktuella lägenheten.

 • Martin Avedal 16:01 den 30 May, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Eldsvåda, Fortum Waste Solutions, , ,   

  Brand vid avfallsanläggning i Kvarntorp 

  Det var vid klockan 10:09 på torsdagsförmiddagen som det inkom larm om en brand på Fortum Waste Solutions anläggning vid Kvarntorp utanför Kumla.

  Enligt uppgifter hade det av oklar anledning börjat brinna i ett avfallslager. Kraftfull svart rök steg upp till himlen från platsen samt att smällar kunde höras från området. Plast och batterier ska ha förekommit i lagret.

  ”Lät som infanterield” i Kvarntorp

  Under dagen har SOS-alarm skickat ut SMS med ett viktigt meddelande till allmänheten. Man uppmanade boende i området att stänga dörrar, fönster och ventilationer. Även personer i Örebro har fått detta meddelande på telefon. Vid klockan 13:47 kom meddelandet att fara var över.

  Branden var omfattande och räddningstjänsten ska vid ett tillfälle haft 14 enheter på plats för att hjälpa till med släckningsarbetet. Enligt vittnesuppgifter som Örebro Tribune tagit del av så smällde det så högt på platsen att det lät som infanterield.

  Efter branden har företaget Fortum Waste Solutions informerat om att det var gamla plastleksaker som fanns i avfallslager som började brinna.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel