Etiketter: Gripen Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:26 den 23 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Gripen, , , , , ,   

  Misstänkt mordförsök i Vivalla under natten 

  Det var vid klockan 04:02 natten mot tisdagen som polisen larmades till stadsdelen Vivalla i Örebro. Detta efter larm om ett mordförsök på en adress i området.

  Enligt uppgifter anträffades en man i 45-årsåldern som blivit skadad och som fick föras till sjukhus. En man i 30-årsåldern anträffades också på platsen och kunde gripas misstänkt för försök till mord.

  Det finns inte mycket med uppgifter om incidenten men polisen har genomfört vissa utredningsåtgärder vid platsen samt hållit förhör med målsägaren skriver man på sin hemsida.

 • Martin Avedal 21:40 den 21 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Gripen, , , , ,   

  En gripen misstänkt för rån mot apotek i Kumla 

  Polisen skriver på sin hemsida på torsdagseftermiddagen att de gripit en man misstänkt för rån. Detta ska inträffat på ett apotek i centrala Kumla runt klockan 17:30.

  Enligt uppgifter ska en man kommit in i lokalen, hotat personal och lyckades få med sig diverse läkemedel. Därefter lämnade denne apoteket i okänd riktning.

  Flera polispatruller ska ha deltagit i sökningsarbetet och man ska bland annat skickat en hundpatrull. Efter en tids spaning lyckades man gripa en man som nu är misstänkt för det aktuella rånet. Beslag har genomförts i samband med gripandet som skedde i centrala Kumla.

  — Efter förhör kommer åklagare att besluta om mannen ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen. Ingen person skadades fysiskt i samband med rånets utförande, skriver polisen.

 • Martin Avedal 21:23 den 24 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Gripen, , , , ,   

  En gripen efter rånförsök mot butik i centrala Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida under fredagskvällen att man gripit en man misstänkt för rånförsök. Detta ska inträffat i en butik som ligger i centrala Örebro.

  Enligt uppgifter var det vid klockan 19:50 som en person kontaktade polisen gällande ett rånförsök mot dennes butik. Den misstänkte gärningspersonen grips endast någon minut efter att brottet inträffade. Ett flertal polispatruller var involverade i sökningsarbetet.

  Den misstänkte är en man i 35-årsåldern, denne kommer under kvällen förhöras och delges misstanke. Jouråklagaren kommer därefter att besluta om eventuellt frihetsberövande av den misstänkte mannen och då i form av anhållande alternativt att mannen försätts på fri fot, skriver polisen.

 • Martin Avedal 15:23 den 12 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Gripen, , , , , ,   

  En gripen efter de misstänkta mordbränderna i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida under söndagseftermiddagen att de gripit en man i 40-årsåldern. Denne ska vara misstänkt för en rad mordbränder som ägde rum runt om i centrala Örebro natten till lördagen.

  — Under utredningsarbetet, bland annat med hjälp av övervakningskameror, kunde polisen identifiera en man som misstänkt för brott och en åklagare beslutade under lördagskvällen att han skulle bli anhållen i sin frånvaro, skriver polisen.

  Den misstänkte kunde gripas i närheten av polishuset

  Polisen har under lördagskvällen och natten mot söndagen letat efter mannen. Tidigt på söndagsmorgonen hittades denne i närheten av polishuset. Mannen, som är i 40-årsåldern, blev gripen av en patrull och en åklagare beslutade att han skulle vara fortsatt anhållen.

  Mannen är i nuläget misstänkt för mordbrand på Gamla gatan och han är dessutom misstänkt för skadegörelse genom brand på de båda soptunnorna. Utredningen fortsätter för att kunna knyta mannen även till mordbranden som var på Kyrkogatan.

  Polisens kriminaltekniker har under dagen genomfört brottsplatsundersökning på Gamla gatan och de fortsätter, under eftermiddagen, med undersökning på Kyrkogatan.

 • Martin Avedal 21:57 den 10 October, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Gripen, , , , , ,   

  Man gripen efter misshandel på Söder i Örebro 

  Det var vid klockan 16:59 på tisdagseftermiddagen som polisen larmades till Söder i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om att en man ska legat på en trottoar i de centrala delarna i stadsdelen.

  Enligt uppgifter var mannen försvunnen när polisen anlände till den aktuella platsen. Istället kunde patrullen lokalisera mannen i Sveaparken, mannen ska tagit sig dit på egen maskin. Denne ska även haft synliga skador i ansikte, men ville inte berätta för polisen vad som hade hänt.

  Det ska ha funnits flera vittnen till händelsen och en man i 50-årsåldern har pekats ut som misstänkt. Denne kunde gripas misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel. Enligt ett vittne hade målsägaren blivit misshandlad när denne låg ner på marken.

 • Martin Avedal 09:55 den 8 October, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: allmänfarlig ödeläggelse, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, Gripen, , , , ,   

  En gripen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse 

  Polisen i Örebro skriver på sin hemsida att man under natten till söndagen har gripit en person i Tybble. Denne ska vara misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, larmet ska ha inkommit vid klockan 02:00.

  Enligt uppgifter skall den misstänkte gripits intill en bostad i stadsdelen Tybble, polisen har spärrat av ett mindre område och innanför avspärrningen finns bland annat en cykel samt något som liknar en bensindunk.

  Polisens tekniker har under morgonen genomfört en teknisk undersökning av platsen. Den misstänkte personen som under natten greps har nu även anhållits av åklagare skriver polisen.

  Att gör sig skyldig till allmänfarlig ödeläggelse innebär att man åstadkommer skada genom explosion, översvämning, ras, skeppsbrott, flyg- eller tågolycka. Eller på något annat sätt som medför fara för liv eller hälsa eller omfattande förstörelse av egendom.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel