Etiketter: Örebro Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 22:58 den 23 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , , ,   

  Två män i slagsmål vid Stortorget i Örebro 

  Det var vid klockan 19:52 på fredagskvällen som polisen blev larmade till Stortorget i centrala Örebro. Det är en ordningsvakt som har larmat efter att det ska förekommit ett slagsmål på platsen.

  Enligt uppgifter skall en man i 45-årsåldern samt en man i 70-årsåldern av någon okänd anledning hamnat i dispyt med varandra. Den äldre av den två uppvisar en skada på sin tumme och uppger att den yngre ska skadat honom med ett stickvapen.

  De bägge männen känner varandra sen tidigare och åsikterna går isär om vad har hänt. Den 45-årige mannen påstår att den äldre mannen skadade sig själv samtidigt fann polisen en mindre kniv på den yngre mannen.

  I nuläget är 45-åringen misstänkt för brott mot knivlagen. Polisen har även skrivit en anmälan om misshandel men det är som sagt oklart vad som har hänt. Slagsmålet ska ha ägt rum utanför ett uteställe på Stortorget.

 • Martin Avedal 15:28 den 22 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Örebro, , , ,   

  Misstänkt skottlossning i stadsdelen Vivalla 

  Det var runt klockan 14.00 på torsdagen som det inkom larm om en skottlossning i stadsdelen Vivalla i Örebro. Ett flertal polispatruller är på plats och har spärrat av ett område.

  Enligt uppgifter skall en person hittats skadad när polisen rykte ut för att undersöka larmet om skottlossning. Men i skrivande stund är det oklart vad som har inträffat då uppgifterna är få.

 • Martin Avedal 18:57 den 19 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , , , vapen,   

  Beväpnad yngling nerbrottad av polis på Väster 

  Det var vid klockan 11:28 på måndagen som polis fick samtal från en privatperson som sett sig iaktta en par beväpnade ungdomar. Anmälaren uppger att denne ska sett ett pistolliknande föremål.

  Enligt uppgifter skall ungdomarna befunnit sig vid en busshållplats intill en högstadieskola på Väster i Örebro. En polispatrull skickade ut som kunde konfrontera ett gäng med tre till fyra ungdomar. En av ungdomarna, en ung man valde att springa från plasten.

  Var beväpnad med kniv och soft air-gun

  Polis tog upp jakten på mannen och kunde hinna upp denne, man var också tvingade brotta ner denne till marken. Under kroppsvisitation anträffades en soft air-gun samt en kniv, bägge dessa föremål beslag togs av patrullen.

  Mannen som var beväpnad och brottades ner av polis ska enligt uppgifter varit under 18 år. Denne är i nuläget misstänkt för brott mot knivlagen och föräldrar samt socialtjänst kommer att underrättas om brottsmisstankarna. De andra ungdomarna som befanns sig vid busshållplatsen är inte misstänka för något brott.

  Polisen vill också informera om att riskerna med att bära den här typen av vapen (soft air-gun/pistol) är stora i samband med konfrontation med polis. En soft air-gun är ofta svår att särskilja från ett riktigt vapen vilket betyder att poliser måste agera med stort säkerhetstänk för eget och andras skydd.

 • Örebro Tribune 22:07 den 16 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Örebro, ,   

  Två personer pistolrånade på väster i Örebro 

  Strax efter 20:00 ska en gruppering 5-6 stycken killar hotat två personer på Grönsångaregatan i Örebro, en av gärningspersonerna drog ett pistolliknande föremål som han hotade personerna med med.

  Målsägarna tvingades överlämna plånbok samt en mobil.
  Signalementen som finns är att en av gärningspersonerna är klart mycket längre än de övriga gärningsmän.

  Polisen söker med hudar i området

  Polisen har ett flertal resurser på plats, bland annat söker man av området med hundpatrull.
  Det finns ännu inga misstänkta till rånet.

 • Martin Avedal 13:40 den 13 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Idrottsvägen, , Örebro, , ,   

  Bilbrand på Idrottsvägen i Örebro under natten 

  Det var vid klockan 02:33 natten till tisdagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Idrottsvägen i höjd med Textilia efter larm om en bilbrand.

  Enligt uppgifter kunde räddningstjänsten snabbt släcka branden som beskrevs som minimal. Räddningstjänsten ska sagt att det ”pyrde” från bilen.

  Det är i nuläget oklart vad som orsakade branden i fordonet. Bilen står uppe på trottoaren och har skador på framvagnen. En del av stängslet som omger företaget Textilias tomt har också skadats.

  Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

 • Martin Avedal 09:47 den 13 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, ,   

  Knivrån i centrala Örebro under natten 

  Det var runt klockan 02:00 natten mot tisdagen som det inkom larm om ett knivrån i centrala Örebro. Två personer skall blivit utsatt för rånet av en grupp för dem okända personer.

  Enligt uppgifter skall gruppen hotat och ristat de bägge rånoffren med ett knivliknade föremål. Dock ska det bara varit ytliga skador så de behövde inte uppsöka sjukvård. De bägge personerna ska också enligt uppgifter blivit rånade på sina mobiltelefoner.

  Det finns i nuläget ingen misstänkt gripen för knivrånet, samtidigt är det oklart hur många som deltog. Det finns bara uppgifter om ett en grupp med flera personer ska vara delaktiga.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel