Etiketter: Örebro Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 16:18 den 27 November, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , ,   

  Tre gripna efter grovt rån i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 11:49 på söndagen som polisen larmades till en adress i centrala Örebro. Detta var efter att det inkommit samtal från allmänheten gällande ett slagsmål i ett flerfamiljshus.

  Enligt uppgifter ska en man i 50-årsåldern blivit rånad och misshandlad i sin lägenhet, detta så pass grovt att denne fick uppsöka sjukvård därefter. Innan ambulans förde mannen till sjukhuset ska denne lämnat signalement till polisen. Bland annat ska mannen blivit misshandlad med ett tillhygge.

  Efter ett intensivt spaningsarbete kunde polisen runt klockan 13:00 stoppa ett fordon i Örebros västra delar. I fordonet färdades tre män, samt att det fanns gods tillhörande den misshandlade mannen. Bland annat ska de stulit pengar och nycklar från denne. Polisen kunde gripa de tre männen som är i nuläget misstänkta för grovt rån.

 • Martin Avedal 17:42 den 16 November, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , ,   

  Tonåring rånad på elsparkcykel i Markbacken 

  Det var vid klockan 15:59 på onsdagen som polisen larmades till bostadsområdet Markbacken i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett personrån.

  Enligt uppgifter skall en kille i den yngre tonåren blivit utsatt för ett rån. En för honom okänd person tvingade till sig dennes elsparkcykel och i samband med incidenten har rånaren visat upp ett vapenliknade föremål.

  Polisen skriver på sin hemsida att man varit på plats med flera patruller i området men utan att hitta någon misstänkt person. Man har också upprättat en anmälan gällande grovt rån och grovt vapenbrott. Tonårspojken ska inte blivit fysiskt skadad i samband med denna händelse.

 • Martin Avedal 17:06 den 2 November, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Energidryck, , Örebro, , , ,   

  Två män stal energidryck från butik i Västhaga 

  Polisen larmades vid klockan 12:33 på onsdagen till en matvarubutik i Västhaga efter att det inträffat en stöld. Två män i 35-årsåldern är misstänkta för att ha stulit en mängd burkar energidryck från butiken.

  Enligt uppgifter skall männen stoppat ner en stor mängd energidrycker i en medhavd stor väska. Därefter sprang de bägge två ut ur butiken utan att betala för varorna. Några ur butikspersonalen sprang efter men tappade männen ur sikte innan polis hann anlända till platsen. 

  Polisen genomförde ett spaningsarbete i det aktuella området och fick tips från allmänheten att de bägge männen ska sprungit in i en annan butik. Polisen kontrollerade de bägge männen, och visade det sig att de var identiska med tjuvarna från butiken i Västhaga.

  Männen hade också ett gömställe, där hade de gömt undan 67 burkar energidryck till ett värde av ca 1900 kronor. De bägge männen är nu misstänkta för stöld, men de har inte blivit frihetsberövade.  

 • Martin Avedal 22:10 den 29 October, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro, , ,   

  Larm om misstänkt skottlossning i Markbacken 

  Det var vid klockan 20:49 på lördagskvällen som polisen larmades till stadsdelen Markbacken i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en skottlossning.

  Enligt uppgifter skall det inkommit flera samtal till polisen under lördagskvällen. Och man har spärrat av en gångtunnel mellan Markbacken och Hjärsta. Polisen skriver att man påträffat fynd på platsen verifierar att någon har skjutit. Man har dock inte anträffad någon skadad person.

  — Polis är på plats och brottsplatsen är avspärrad. Förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd. Rubriceringar kan tillkomma, skriver polisen på sin hemsida.

  Foto: Patrik Hjelm

 • Martin Avedal 23:27 den 26 October, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Butikstjuv, , , Örebro, , , , Vasakyrkan   

  Skadade ordningsvakter och väktare vid ingripande 

  Det var vid klockan 17:06 på onsdagseftermiddagen som polisen larmades till centrala Örebro. Detta efter att en 40-årig butikstjuv blivit aggressiv vid ett ingripande i höjd med Vasakyrkan.

  Enligt uppgifter skall den 40-årige mannen ha gjort motstånd i form av sparkar mot två ordningsvakter och en väktare. Polisen skriver att de fick föras till sjukhus för vård med anledning av det våld som den misstänkte mannen har riktat mot dem.

  Den misstänkte butikstjuven kunde gripas av polisen, denne är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt stöld. Han är också misstänkt för att ha stulit varor i en butik till ett värde av drygt 4000 kronor. 

 • Martin Avedal 09:47 den 17 October, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , , ,   

  Misstänkt skottlossning i Sörbyängen 

  Det var vid klockan 23:45 på söndagskvällen som polisen blev larmade till stadsdelen Sörbyängen i Örebro. Detta efter att det inkommit flera larm om en skottlossning.

  Enligt uppgifter skall flera privatpersoner kontaktat polisen under söndagskvällen och larmat om en skottlossning. Polisen har kunnat konstatera att det har avlossats skott då man hittat vissa fynd. Ingen person ska dock kommit till skada.

  Polisen har under natten spärrat av ett stort område i stadsdelen och genomfört en teknisk undersökning. Händelsen rubriceras i nuläget som försök till mord samt grovt vapenbrott skriver polisen på sin hemsida.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel