Etiketter: Örebro Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:04 den 8 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, ,   

  Drograttfyllerist tappade hjul under biljakt med polis 

  Det var vid klockan 00:11 natten mot onsdagen som en efterlyst man vägrade stanna på polismans tecken. Denne försökte köra ifrån polisen men tappade ena hjulet på bilen.

  Enligt uppgifter observerade en polispatrull att mannen framförde ett fordon med körförbud. Mannen som är i 30-årsåldern var sen tidigare även efterlyst och vägrade stanna när polisen skulle genomföra en kontroll.

  Efter en kortare biljakt lyckades polisen få stopp på fordonet. Men detta berodde på att den 30-årigen mannen tappade ett av hjulen som satt på fordonet.

  Mannen ska även varit påverkad av någon form av narkotika och är misstänkt för drograttfylleri.

 • Martin Avedal 22:08 den 6 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro, , , , Trädgårdsgatan,   

  Två rånförsök på kort tid i centrala Örebro 

  Under måndagskvällen ska polisen fått in två larm om rånförsök i centrala Örebro. Man misstänker att dessa två hänger ihop då man fått liknade signalement på den misstänkte gärningsmannen.

  Enligt uppgifter skall det första larmet kommit vid ca 19:15 då en kvinna uppger att en ung man försökt ta hennes mobiltelefon vid Oskarsparken i centrala Örebro.

  Ca 15 minuter senare ska ett nytt rånförsök ägt rum på Trädgårdsgatan som ligger i anslutning till Oskarsparken. Även denna gång ska det handla om en ung man som försökt komma över en mobiltelefon.

  Ska ha hotat med ett tillhygge

  Polisen misstänker att det kan handla om samma gärningsman. Denne beskrivs som ung i 15-16 årsåldern och ska varit klädd i bulsiga mörka kläder. På huvudet hade denne en sotarmössa och han ska även haft hörlurar runt halsen.

  Gärningsmannen ska under rånförsöken hotade med någon form av tillhygge. Men enligt uppgifter skall ingen kommit till skada. Polisen har sökt i närområdet efter gärningsmannen men man har inte lyckats gripa någon i nuläget.

 • Martin Avedal 09:52 den 6 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, ,   

  Gick till attack mot biljettkontrollant på buss 

  Det var vid klockan 07:52 på måndagsmorgonen som polisen fick in larm från en buss i Örebro. Det är i skrivande stund oklart var bussen befann sig när man valde att larma.

  Enligt uppgifter skall en passagerare blivit aggressiv och gått till attack mot en väktare som genomförde en biljettkontroll på bussen. Väktaren ska inte blivit allvarligt skadad under incidenten.

  Gärningsmannen ska ha lämnat bussen efter incidenten men är i skrivande stund fortfarande på fri fot. Flera polispatruller ska sökt efter den misstänkte.

 • Martin Avedal 20:55 den 1 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: äldreboende, , Örebro, , , Skebäck,   

  Äldre dam rånad på äldreboende i Skebäck 

  Det var vid klockan 18:29 på onsdagskvällen som en kvinna på ett äldreboende i Skebäck blev utsatt för ett rån. Flera polispatruller blev utskickade till platsen.

  Enligt uppgifter ska en man hoppat i genom ett fönster och slitit åt sig ett guldhalsband som kvinnan hade på sig. Den äldre kvinnan ska vara närmare 100 år. Efter rånet hoppade mannen ut genom fönstret igen.

  Denne ska försvunnit från platsen på en cykel i riktning mot Engelbrektsgatan. Personal på äldreboendet var snabbt framme för att hjälpa kvinnan och kunde också ge polisen ett signalement.

  Mannen ska vara ca 175 cm lång och haft kortklippt hår. Dennes cykel var svart och han bar dessutom en brun axelväska.

 • Martin Avedal 20:27 den 1 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro, , , Tappstället,   

  En till sjukhus efter knivbråk vid Tappstället i Örebro 

  Polis och ambulans blev vid klockan 17:51 larmade till Tappstället på Södermalm i Örebro. Detta efter larm om ett knivbråk.

  Enligt uppgifter ska en 25-årig man blivit knivskuren i armen efter att hamnat i konflikt med en annan person. I nuläget är det oklart vad som var orsaken till bråket men mannen har fört till sjukhus med ambulans. Det ska även finnas ett flertal vittnen till händelsen.

  Polisen har spärrat av delar av parkeringen som ligger vid Tappstället. Man håller på att söka efter ett misstänkt knivliknade föremål. I nuläget finns ingen gripen samtidigt som polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordförsök

 • Martin Avedal 10:49 den 29 June, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Almbyplan, , Cigg, , Örebro, , ,   

  Man rånade bensinstation på cigg och en dricka 

  Det var vid klockan 02:58 natten mot måndagen som en bensinstation på Almbyplan i Örebro blev utsatt för ett rån.

  Enligt uppgifter ska en ensam nattpersonal i bensinstationen observerat att en man hängt på platsen under en längre tid. Därefter ska mannen kommit in i bensinstationen och krävt att få cigaretter.

  Personalen nekade mannen som då ska hoppat över disken och tagit flera paket cigaretter samt en dricka. Därefter lämnade mannen platsen cyklades i riktning mot Universitet.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel