Etiketter: Örebro Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:51 den 12 July, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , ,   

  Man gripen efter ofredande på pub i Örebro 

  Polisen skriver i en sammanfattning av nattens händelser att de gripit en man i 45-årsåldern. Denne ska gjort sig skyldig till ett sexuellt ofredande på en pub i centrala Örebro.

  Enligt uppgifter inkom larmet till polisen vid klockan 01:04 natten mot fredagen. Mannen ska varit påtagligt berusad och betett sig stökigt inne på en pub i centrala Örebro. Mannen ska även ofredat en kvinna sexuellt genom att tafsa på henne. Mannen blev gripen av polisen och togs till polishuset för förhör.

  Utöver det sexuella ofredandet ska det även inträffat ett narkotikabrott i Kumla. Det var vid klockan 01:06 som en man i 20-årsåldern blev kontrollerad av en patrull vid Kumlasjön. Mannen är misstänkt för ringa narkotikabrott i eget bruk samt innehav.

 • Martin Avedal 10:55 den 9 July, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , ,   

  Man gripen på tåg efter misstänkt inbrott i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att man under natten mot tisdagen gripit en man på ett tåg som stannade vid Kumla station. Detta efter att en privatperson sett mannen genomföra ett inbrott på Södra station i Örebro.

  Enligt uppgifter larmades först polisen vid klockan 00:15 till Södra station efter att en privatperson sett mannen bryta sig in i ett utrymme till stationsbyggnaden. Mannen ska därefter klivit på ett tåg som skulle åka i riktning till Hallsberg.

  Vid Kumla station möter en polispatrull upp mannen och kan gripa denne. I samband med gripandet kontrollerade polisen en väska där man hittade misstänkt stöldgods och brottsverktyg. Dessa tas i beslag och en anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

  Mannen som är i 35-årsåldern visar sig vara dömd för ett tidigare brott och ska avtjäna ett straff. Polisen för mannen till den aktuell anstalten skriver man på sin hemsida.

 • Martin Avedal 11:48 den 30 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Örebro, , ,   

  Händelserikt natt i länet – flera ärenden för polisen 

  Polisen hade fullt upp under lördagskvällen samt natten mot söndagen. På sin hemsida rapporterar de om flera incidenter som de fått åka ut på. Flera ärenden ska vara alkohol och narkotikarelaterade.

  Skadegörelse i Örebro

  Okända personer ska vid klockan 22:30 krossat en ruta på ett parkerat fordon på Hamnplan i centrala Örebro. Polispatrull söker gärningsperson men anträffar ingen som kan misstänkas för brottet. Anmälan skadegörelse upprättad.

  Våldsamt motstånd i Örebro

  I samband med en offentlig tillställning i Örebro blir en man i 20-årsåldern misstänkt för brott mot ordningsvakt. Mannen avvisad från tillställningen av polis, anmälan även upprättad gällande våldsamt motstånd. Detta ska ha hänt vid klockan 22:46 på lördagskvällen.

  Två fall av offentlig urinering i Örebro

  Två män ertappas vid klockan 23:34 när de urinerar i det offentliga rummet i centrala Örebro. En man i 20-årsåldern vägrar att skriva under ett ordningsförelägganden varför polispatrull upprättar anmälan och ärendet hanteras enligt SLF, snabbare lagföring.

  Det innebär att utredning är klar på plats och att misstänkt redan fått ett datum för förhandling i tingsrätten där saken får sitt juridiska efterspel. Den andre mannen som även han var i 20-årsåldern erkänner på plats förseelsen och mottog ett ordningsföreläggande om 800 kronor.

  Narkotikabrott eget bruk i Örebro

  Polispatrull genomför kontroll på en man i 20-årsåldern på en nattklubb i Örebro. Mannen uppträder påverkat och medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om mannen fortsatt kan misstänkas för brott. Detta hände vid klockan 00:15.

  Våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman i Karlskoga

  Ordningsvakter i Karlskoga kontaktar polis vid klockan 00:43 då de genomfört tjänsteåtgärd mot två personer, en kvinna och en man. Båda personerna är handfängslade av ordningsvakterna. Kvinnan som är i 30-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman.

  Mannen misstänks för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Både mannen och kvinnan omhändertas efter utredningsåtgärder på plats enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

  En misshandel i Lindesberg

  Polispatrull beordras vid klockan 02:45 till en krog i centrala Lindesberg. På plasten misstänks en man i 40-årsåldern har misshandlat en man i 25-årsåldern. Skadeläge på målsäganden okänt.

  Narkotikabrott eget bruk i Karlskoga

  I samband med ett omhändertagande enligt LOB blir en kvinna i 18-årsåldern misstänkt för att vara påverkad av narkotika. Kvinnan får lämna prov och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Detta ska ha inträffat vid klockan 03:46 natten mot söndagen.

 • Martin Avedal 09:53 den 29 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , ,   

  Två fall av misshandel i Örebro under natten 

  Polisen rapporterar om att det inträffade två fall av misshandel i Örebro under natten mot lördagen. Det ska handla om en misshandel i nära relation samt en misshandel i centrala örebro.

  En man i 40-årsåldern har under natten gripits efter en misstänkt misshandel av en kvinna han har en nära relation med. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad och initiala utredningsåtgärder är vidtagna. Mannen anhölls av åklagare under natten. Det saknas information om skadebild hos målsäganden.

  Vid klockan 01:53 kontaktades en polispatrull i centrala Örebro av en man i 40-årsåldern. Mannen uppger att han varit på en krog som ligger centralt i Örebro och på den platsen blivit misshandlad. Gärningsperson är okänd men en anmälan är upprättad.

 • Martin Avedal 08:06 den 26 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Örebro, , ,   

  Flertal narkotikabrott i Örebro län under natten 

  Polisen rapporterar under onsdagsmorgonen om ett flertal narkotikabrott i Örebro län. Dessa inträffade under natten till onsdagen och har ingen relation till varandra.

  Klockan 23:44 i Örebro

  En man i 30-årsåldern kontrolleras i Brickebacken. Patrullen anträffar en mindre mängd narkotika i mannens ägo och upprättar en anmälan om ringa narkotikabrott innehav.

  Klockan 01:12 i Lindesberg

  En pojke i övre tonåren kontrolleras i centrum och påvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Pojken får följa med för ytterligare provtagningar och blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

  Klockan 02.04 i Hallsberg

  En kvinna i 30-årsåldern kontrolleras i centrum. Även hon uppvisar tydligen tecken på narkotikapåverkan och får följa med för provtagning. En anmälan om ringa narkotikabrott innehav och eget bruk upprättas.

 • Martin Avedal 10:00 den 23 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro, , , ,   

  Narkotikabrott och ofredande – så var natten i länet 

  Det blev återigen en händelserik natt i Örebro län. Polisen rapporterar om flera incidenter som t.ex narkotikabrott och sexuellt ofredande. Dock har inga grövre brott inkommit till polisens kännedom under natten.

  Polispatruller har ägnat sig åt rutinärende som kontroll av fordon samt personer. Det har hanterats ett antal ärende med psykisk ohälsa. Det har även omhändertagits ett flertal personer med anledning av berusning. Nedför kommer ett flertal ärenden som polisen har skrivit om.

  Misstänkt häleri samt olovlig körning i Örebro

  Polispatrull stoppade en mopedist på Väster i Örebro vid klockan 23:16. Föraren en man i 30-årsåldern saknar behörighet att framföra mopeden.

  Vid vidarekontroll uppmärksammas även att mopeden är anmäld stulen varför mannen även misstänks för häleri. På mopeden som passagerare sitter en kvinna, hon är i 35-årsåldern och hon misstänkt även för häleri-

  Olovlig körning i Örebro

  En personbil stoppas centralt i Örebro vid klockan 23:28, föraren kan inte uppvisa något körkort samt kan inte hellre uppge sitt personnummer.

  Patrull genomför utredningsåtgärder och det framkommer att föraren är en 18-årig man som saknar körkort. Anmälan upprättas.

  Narkotikabrott innehav samt eget bruk i Frövi

  Polispatrull kontrollerar en man i 35-årsåldern som uppträder påverkat. På mannen anträffas misstänkt narkotika samt att mannen får lämna prov, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

  Substansen kommer analyseras i särskild ordning, även där får provsvaret utvisa om beslaget är klassar som narkotika alt. receptbelagd medicin. Detta ska ha inträffat vid klockan 00:13.

  Ett sexuellt ofredande i Brevens bruk

  En kvinna 18-årsåldern anmäler att hon blivit utsatt för handling av sexuellkaraktär av en man som inte var önskvärt. Polispatrull identifierar en man i 25-årsåldern som blir uppsatt som misstänkt i anmälan. Efter att utredningsåtgärder vidtagits avlägsnas mannen från platsen, detta ska ha hänt vid klockan 00:58.

  Trafikolycka på länsväg 659 vid Asker

  En bilist kör vid 01:54 i diket och kolliderar med ett träd. Två personer förs till sjukhus med okända skador. Föraren misstänks ha haft för många passagerare i fordonet i övrigt upprättas ingen anmälan.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel