Etiketter: Brott Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:59 den 28 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott, , , , , ,   

  Polisen rapporterar om händelserik natt i Örebro 

  Precis som under gårdagen rapporterar polisen på sin hemsida om en mycket händelserik natt. Framför allt har det ägt rum flera fall av misshandel i centrala Örebro under natten mot söndagen.

  Första misshandeln i Örebro

  Vid klockan 22.53: ska två män, en i 30-årsåldern respektive 55-årsåldern har enligt egen utsaga blivit misshandlade i anslutning till ett snabbmatsställe i central Örebro. En av männen tvingades söka sjukvård, skadeläge okänt.

  Andra misshandeln i Örebro

  Ordningsvakt kontaktar polis vid klockan 01.07 från en krog i centrala Örebro, anledningen är att en misshandel inträffat. Kvar på plats är både misstänkt som är en man i 25-årsåldern samt målsäganden som också han är en man. Polispatrull genomför utredningsåtgärder och anmälan misshandel skrivs. Den misstänkte mannen avlägsnas sedan från platsen.

  Hot samt våldsamt motstånd

  En man i 18-årsåldern misstänks för hot samt våldsamt motstånd på en krog i centrala Örebro. Utredningsåtgärder vidtagna och vittnen finns till händelsen. Detta ska ha inträffat vid klockan 01.47.

  Försök till stöld genom inbrott

  Väktare kontaktar polis vid 01.53 då denne iakttar en man i anslutning till en byggarbetsplats på Öster i Örebro. Polis beordras till platsen och kontrollerar en man i 40-årsåldern. Mannen misstänks för försök till stöld.

 • Martin Avedal 08:51 den 21 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott, , , , , , ,   

  Två fall av misshandel under natten mot söndagen 

  Polisen rapporterar om två fall av misshandel i Örebro län under natten mot söndagen. Den första ska inträffat i Örebro och den andra i Karlskoga.

  Första insatsen ägde rum vid klockan 00.09 i Örebro. En man i 25-årsåldern är misstänkt för att ha misshandlat två män i trettioårsåldern i anslutning till en krog i centrala Örebro. Några allvarliga skador ska ej uppkommit. Misstänkt gärningsman avlägsnad från platsen i enlighet med polislagen §13.

  Det andra fallet ska ägt rum vid klockan 02.26 i Karlskoga. En man i 20-åldern misstänks för misshandel efter ett bråk på snabbmatsrestaurang i Karlskoga. Målsägare är en man i 25-årsåldern. Misstänkt gärningsman även misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Han blev även omhändertagen för fylleri i enlighet med vårdlagen LOB.

  Utöver detta skriver polisen att inga grova brott har inträffat under natten, diverse ordningsstörningar, småbråk och fyllerier. Sju personer hanterade för fylleri i Örebro-området.

 • Martin Avedal 19:26 den 8 April, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brott, , , , ,   

  Polisen rapporterar om misstänkt bedrägeri i Örebro län 

  Polisen skriver på sin hemsida att man under eftermiddagen har fått in ett flertal ärenden gällande bedrägerier mot äldre. Man skriver att dessa inträffat i Örebro län men inte specifikt var i länet.

  Enligt uppgifter skall en kvinna i 85-årsåldern under eftermiddagen bestulits på värdesaker, samt att en annan kvinna i 90-årsåldern utsattes någon timme senare för ett bedrägeriförsök och stöld men lyckades avstyra detta.

  Polisen letar efter en man i 40-årsåldern

  I båda fallen har en man i 40-årsåldern kommit hem till kvinnorna. Han beskrivs som lång, ljushyad, mörk hårfärg och något storvuxen. Mannen har skägg. Han bar vid brottstillfällena en jacka med huva, blåtonad, samt en blå keps. Upplysningar och iakttagelser meddelas till polisen på telefon 114 14, ange ”tips” i talsvar för snabb framkoppling till operatör.

  Tillvägagångssättet i denna brottsserie är att en person som påstår sig ringa från ”banken” upplyser om att den uppringde köpt något från en elektronikkedja. När den uppringde nekar till att ha handlat något erbjuder sig ”banken” att ställa allt tillrätta och skickar en ”medhjälpare” till den uppringde. Av någon anledning vill sen medhjälparen se den uppringdes värdesaker för att ”förhindra att de blir stulna” av exempelvis ”hemtjänsten”. 

  Detta kan du göra om du blir utsatt

  Allt detta är givetvis ett bedrägerimodus. Banker ringer aldrig upp på det här sättet, man skickar aldrig hem personal för att hantera värdesaker och man ber aldrig någon legitimera sig med bank-id. 

  När någon okänd ringer och varnar om bedrägeri handlar det undantagslöst om just bedrägeri. Lägg på luren. Ring 114 14 och anmäl bedrägeriförsök. Om någon ”medhjälpare” är på väg hem till dig – ring 112.

 • Martin Avedal 09:44 den 9 March, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott, , , , , ,   

  Händelserik natt i Örebro – flera fall av misshandel 

  Polisen skriver på sin hemsida att det förekom flera fall av misshandel i centrala Örebro under natten mot lördagen. Dessa har ägt rum i anslutning till restauranger.

  Utöver dessa brott har polisen bland annat kontrollerat 28 personer eller fordon, hanterat sex personer enligt LOB samt hanterat två viltolyckor utan personskada och ett trafikbrott i Byrsta utanför Kumla.

  Första larmet klockan 01.29

  En man i 20-årsåldern är misstänkt för misshandel mot en annan man, även han i 20-årsåldern. Misshandeln har skett i anslutning till en restaurang i centrum. Den misstänkte är avlägsnad från platsen. Det finns ingen information vad gäller skador på den utsatta mannen.

  Andra larmet klockan 01.53

  Tre män i 20-årsåldern är misstänkta för misshandel mot varandra i anslutning till en restaurang i centrum. Det blir anmälningar och motanmälningar gällande misshandel. Det finns ingen information gällande skador på någon av de inblandade.

  Tredje larmet klockan 02.21

  En man i 50-årsåldern är misstänkt för misshandel mot en kvinna i 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern. Brottet har skett i anslutning till en restaurang i centrum.

  Den misstänkta mannen är gripen och en åklagare kommer att fatta beslut om mannen ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte efter att polisen har hållit förhör med honom. Det är oklart vad gäller skador på de utsatta men de har inte åkt med ambulans för vård.

 • Martin Avedal 22:17 den 12 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott, , , , rån i motvärnsfallet, Storgatan,   

  Anmälan om rån i motvärnsfallet vid butik i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida under tisdagskvällen att de skrivit en anmälan om rån i motvärnsfallet. Detta ska ha inträffat vid en butik på Storgatan i centrala Örebro, larmet inkom runt klockan 17:13.

  Enligt uppgifter skall en kvinna i 20-årsåldern samt en man i 30-årsåldern var misstänkta för brottet. De bägge ska börjat bråka inne i butiken samt gjort utfall mot personal och slängt saker mot dem innan de lämnade platsen. Deras avsikt ska varit att få med sig varor från butiken.

  — Patrullen har hållit förhör med personal och vittnen samt upprättat en anmälan om rån i motvärnsfallet, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 14:26 den 13 September, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brott, , , , , ,   

  Fyra män anhållna kopplade till upploppet i Sveaparken 

  Ytterligare fyra personer är nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Detta skriver polisen om på sin hemsida under tisdagen.

  De anhållna är fyra män i åldrarna 21, 21, 23 och 27 år, de ska varit inblandade i upploppet som ägde rum i Sveaparken. Detta innebär också att totalt 27 personer har frihetsberövats kopplade till ärendet gällande grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

  Totalt har 11 personer dömts till fängelse  

  I skrivande stund har elva personer dömts till fängelse i mellan två och sju och ett halvt år. Åtta av männen har även dömts av Göta hovrätt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet och fängelse i mellan ett och fem och ett halvt år. En av männen dömdes även för våld mot tjänsteman. För flera av männen innebär hovrättsdomarna en skärpning av fängelsestraffen.

  — Hovrätten har främst gjort en gränsdragning mellan våldsamt upplopp och grovt sabotage mot blåljusverksamhet samt vilket syfte som deltagarna hade i Sveaparken. Redan tidigt under kvällen stod det klart att det har varit fråga om ett allvarligt angrepp mot demokratin som hotat grundlagsskyddade rättigheter såsom yttrande- och demonstrationsfrihet, säger Malin Nilsson Sundsgård, kriminalinspektör Polisregion Bergslagen.

  — Att Tingsrättens domar är överprövade av Hovrätten med utfallet som blev är ett gott tecken på vad som är att anse som grovt sabotage mot blåljusverksamhet och att deltagarna har hotat en viktig samhällsfunktion, polisen. Räknar vi sammanlagt straffvärde på de som idag är dömda så har Hovrätten skärpt straffvärdet, säger Malin Nilsson Sundsgård.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel