Etiketter: Brott Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 14:26 den 13 September, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brott, , , , , ,   

  Fyra män anhållna kopplade till upploppet i Sveaparken 

  Ytterligare fyra personer är nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Detta skriver polisen om på sin hemsida under tisdagen.

  De anhållna är fyra män i åldrarna 21, 21, 23 och 27 år, de ska varit inblandade i upploppet som ägde rum i Sveaparken. Detta innebär också att totalt 27 personer har frihetsberövats kopplade till ärendet gällande grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

  Totalt har 11 personer dömts till fängelse  

  I skrivande stund har elva personer dömts till fängelse i mellan två och sju och ett halvt år. Åtta av männen har även dömts av Göta hovrätt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet och fängelse i mellan ett och fem och ett halvt år. En av männen dömdes även för våld mot tjänsteman. För flera av männen innebär hovrättsdomarna en skärpning av fängelsestraffen.

  — Hovrätten har främst gjort en gränsdragning mellan våldsamt upplopp och grovt sabotage mot blåljusverksamhet samt vilket syfte som deltagarna hade i Sveaparken. Redan tidigt under kvällen stod det klart att det har varit fråga om ett allvarligt angrepp mot demokratin som hotat grundlagsskyddade rättigheter såsom yttrande- och demonstrationsfrihet, säger Malin Nilsson Sundsgård, kriminalinspektör Polisregion Bergslagen.

  — Att Tingsrättens domar är överprövade av Hovrätten med utfallet som blev är ett gott tecken på vad som är att anse som grovt sabotage mot blåljusverksamhet och att deltagarna har hotat en viktig samhällsfunktion, polisen. Räknar vi sammanlagt straffvärde på de som idag är dömda så har Hovrätten skärpt straffvärdet, säger Malin Nilsson Sundsgård.

 • Martin Avedal 15:17 den 5 July, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott, , , , ,   

  Kvinna misstänkt för misshandel i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 12:43 på tisdagen som polisen larmades till centrala Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en misshandel mot två kvinnor.

  Enligt uppgifter skall en kvinna i 35-årsåldern slagit de bägge kvinnorna i ansiktet samt nacken. Samtidigt ska även kvinnan uttalat rasistiska kommentarer mot de bägge kvinnorna.

  Polisen skriver även på sin hemsida att kvinnan inte mår psykiskt bra och blev körd till akutpsyk för vård. Det finns dock inga uppgifter om de bägge utsatta kvinnorna behövde uppsöka någon sjukvård.

 • Martin Avedal 23:33 den 23 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott, , , , , ,   

  Ung kvinna försökte råna äldre man i Örebro 

  Det var vid klockan 18:23 på måndagskvällen som en kvinna i 20-årsåldern försökte råna en man i 85-årsåldern. Rånförsöket ska ha ägt rum i ett trapphus på Norr i Örebro.

  Enligt uppgifter skall en boende på den aktuella adressen hört den äldre mannen skrika på hjälp i trapphuset. Denne ska kontaktat polisen och därefter gått ut i trapphuset och hållit fast kvinnan tills polisen anlänt till platsen.

  En polispatrull kunde frihetsberöva den 20-åriga kvinnan som i nuläget är misstänkt för försök till rån mot mannen. Samtidigt ska den äldre mannen fått uppsöka sjukvård efter att ha ådragit sig en del skador som han fick i samband med brottet.

 • Martin Avedal 14:32 den 29 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Brott, , , ,   

  Polisen varnar för tjuvar efter flera åldringsbrott i länet 

  Polisen går under tisdagen ut med en varning på sin hemsida. Detta efter att det inkommit ett flertal larm om åldringsbrott i Örebro Län. Det handla om okända personer som stjäl värdesaker från äldres hem.

  — De senaste dagarna har det kommit in ett par anmälningar till Polisen om att en person har knackat på dörren till en äldre persons bostad. Personen har bett om att få ett glas vatten eller låna toaletten, skriver polisen.

  Personen har blivit insläppt, eller lämnats obevakad i dörröppningen, och efter att personen har lämnat platsen så saknas det värdesaker. Brotten har skett i de södra delarna av Örebro län och det har varit både kvinnor och män som har utfört brotten.

  Så undviker du at bli utsatt för dessa brott

  Var kritisk mot okända besökare. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad. Lämna inte heller personen obevakad.

  • Ha gärna ytterdörren låst när du är hemma, så att ingen tar sig in utan att du märker det.
  • Förvara helst inte stora summor pengar hemma.
  • Undvik att förvara pengar och värdesaker synligt, till exempel i hallen. Förvara dem gärna inlåsta. Då kan en tillfällig besökare inte ta något.
  • Var försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.
  • Fotografera gärna dina värdesaker och se över hur du förvarar dem.

  Den här typen av brott drabbar ofta äldre personer och som anhörig, som kanske inte är ute på nätet så mycket, är det bra om du pratar med dina föräldrar eller far-/morföräldrar om detta.

 • Martin Avedal 09:23 den 7 February, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott, Engelbrektsgatan, , , , ,   

  Ung man rånad – blev kroppsvisiterad av två män 

  Det var vid klockan 22:11 på söndagskvällen som en ung man i 18-årsåldern blev uppmärksammad av en polispatrull i centrala Örebro. Efter samtal framgick det att mannen blivit rånad av två män.

  Enligt uppgifter ska mannen blivit konfronterad av de två gärningsmännen på Engelbrektsgatan i centrala Örebro. De bägge männen ska uppgett att de var poliser och under en kroppsvisitering stal de bankkort och air-pods. Därefter lämnade de platsen i riktning mot Trädgårdsgatan och Rudbecksskolan.

  Polisen skriver på sin hemsida att de rubricerar händelsen som rån. Den 18-åringe mannen har inte utsatts för våld eller konkret hot men eftersom tillvägagångssättet är så hänsynslöst rubricerar man det som ett rån.

 • Martin Avedal 09:26 den 7 December, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott, , , , , ,   

  Kvinna blev misshandlad vid ytterdörren av sin f.d partner 

  Det var vi klockan 01.50 natten mot tisdagen som en kvinna larmade polisen i Örebro. Kvinnan ska blivit utsatt för en misshandel av sin f.d partner.

  Enligt uppgifter hade någon ringt på kvinnans lägenhetsdörr runt klockan 01.50, det var en man som hon tidigare haft en relation med. När kvinnan öppnade dörren ska mannen utsatt henne för en misshandel och därefter lämnat platsen.

  När polispatrullen anlände till den aktuella adressen så bedömde man att kvinnan behövde uppsöka läkarvård. Men denne nekade först till detta men gick tillslut med på att följa med polisen till USÖ. Man har även upprättat en anmälan gällande grov misshandel.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel