Etiketter: Skottlossning Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 17:38 den 30 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Skottlossning, , ,   

  Polisen bekräftar – Två avlidna efter skjutning i Varberga 

  Polisen har under natten mot måndagen bekräftat att två personer avlidit efter den skottlossning som ägde rum vid Varbergaskolan under söndagen. Polisen larmades ut till platsen efter att det inkommit larm om ”dödligt våld”.

  Larmet ska inkommit till polisen vid klockan 20:35 på söndagskvällen. Ett flertal polispatruller anlände och man spärrade av hela området runt skolan. Enligt de få uppgifter som framkom på platsen var att två personer blivit skjutna.

  Två personer ska avlidit till följd av skottlossningen

  Under natten mot måndagen kunde polisen på sin hemsida bekräfta att två personer avlidit. Detta ska ha blivit officiellt vid klockan 00:43. Därefter ska det även kommit fler uppdateringen vid klockan 03:51 och vid klockan 05:38.

  Vid de två senare uppdateringarna ska polisen bekräfta att de bägge offren är två unga män i 20-årsåldern. Deras anhöriga ska blivit informerade om det som inträffat. Örebro Kommun kunde även under måndagen meddela att några av förskolorna i Varberga höll stängd under dagen.

 • Örebro Tribune 21:24 den 29 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Skottlossning, , ,   

  Stort område avspärrat efter skottlossning i Varberga 

  Det var runt klockan 20:35 på söndagskvällen som polis samt ambulans larmades till Varbergaskolan i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ”dödligt våld”.

  Enligt Örebro Tribunes man på plats är hela området runt Varbergaskolan avspärrat. Det förekommer även ett antal polispatruller och minst fyra ambulanser har varit på platsen.

  Fler uppgifter som inkommit är att två personer ska vara skjutna, men detta är inte bekräftat av polisen. En större folksamling har också dykt upp runt avspärrningen mellan skolan och badet.

  Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

 • Martin Avedal 10:53 den 28 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Skottlossning, , , Varbergagatan   

  Polisen söker vittnen efter mordet i Varberga 

  Polismyndigheten i Örebro gick under fredagen ut med att de söker vittnen till mordet i Varberga. Det var fredagen den 20 maj som en person som färdades i en bil blev skjuten.

  — Vi är intresserade av tips och iakttagelser gällande två maskerade mörkklädda personer som sågs på en moped och uppges ha kört vårdslöst i området, skriver polisen på sin hemsida.

  De vill också komma i kontakt med ett specifikt vittne, en cyklist som kolliderade eller var nära att kollidera med personerna på mopeden runt klockan 18:00 på fredagen.

  Sitter man på uppgifter som är viktiga för polisen kan man ringa 114 14 och be om att få lämna tips i ärendet med K-nummer: 572978-22. Detta skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 23:34 den 19 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Skottlossning,   

  Två gripna efter skottlossning i Kumla 

  Det var vid klockan 19:29 på lördagskvällen som polisen blev larmade till bostadsområdet Klockarbacken i Kumla. Detta efter att det inkommit ett flertal samtal om skottlossning i området.

  Enligt uppgifter ska polisen gripit två misstänkta gärningsmän och dessa ska vara kända hos polisen sen tidigare skriver man på sin hemsida. Från början var även detta ärende rubricerad som mordförsök men detta har man ändrat på.

  — Under kvällen har fler utredningsåtgärder genomförts och ärendet har efter det omrubricerats till grovt olaga hot och grovt vapen brott. Männen är fortsatt frihetsberövade, skriver polisen.

  — Utöver detta så kommer polisen inte kommentera ärendet mer i detalj med hänsyn till förundersökningssekretessen, skriver man även på sin hemsida.  

 • Martin Avedal 23:21 den 2 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Skottlossning,   

  Fastighet i Lillån beskjuten under kvällen 

  Det var vid klockan 20:54 på onsdagskvällen som polisen blev larmade till stadsdelen Lillån i norra Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en skottlossning.

  Enligt uppgifter skall en fastighet i området blivit beskjuten under kvällen. En person ska befunnit sig i fastigheten men inte blivit träffad, däremot ska det förekomma skottskador på byggnaden.

  Polisen har under kvällen haft flera enheter på plats och man ska spärrat av ett område, dessutom har man inlett ett omfattande utredningsarbete. Det finns inte någon misstänkt gripen i nuläget.

 • Martin Avedal 21:24 den 1 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Skottlossning, ,   

  En till sjukhus efter skottlossning i Brickebacken 

  Det var klockan 19:57 på tisdagskvällen som polisen larmades till stadsdelen Brickebacken i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en skottlossning i området.

  Enligt uppgifter skall en person förts med ambulans till sjukhus, denne ska vara allvarligt skadad skriver polisen på sin hemsida. Man skriver också att det ska handla om skottskador men vart personen blivit träffat framgår inte.

  Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök och arbetar i nuläget med en rad olika utredningsåtgärder på brottsplatsen. Det handlar om avspärrning, teknisk undersökning och förhör. 

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel