Etiketter: Brickebacken Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 21:24 den 1 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brickebacken, , , , , ,   

  En till sjukhus efter skottlossning i Brickebacken 

  Det var klockan 19:57 på tisdagskvällen som polisen larmades till stadsdelen Brickebacken i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en skottlossning i området.

  Enligt uppgifter skall en person förts med ambulans till sjukhus, denne ska vara allvarligt skadad skriver polisen på sin hemsida. Man skriver också att det ska handla om skottskador men vart personen blivit träffat framgår inte.

  Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök och arbetar i nuläget med en rad olika utredningsåtgärder på brottsplatsen. Det handlar om avspärrning, teknisk undersökning och förhör. 

 • Martin Avedal 12:03 den 1 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brickebacken, , , , , ,   

  Biltjuv körde av vägen efter polisjakt 

  Det var vid klockan 01:56 natten mot tisdagen som polisen larmades till ett företag i Näsby Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett inbrott på platsen.

  Enligt uppgifter skall någon krossat en ruta till en byggnad och tagit ett par bilnycklar och därefter kört iväg i ett fordon som stod på parkeringen. Med hjälp av fordonets GPS kunde polisen spåra biltjuven. Men denne vägrade att stanna för polisen men körde av vägen efter en polisjakt.

  Avkörningen skedde vid Brickebacken och polisen kunde stoppa biltjuven. Det var en man i 40-årsåldern som i nuläget är misstänkt för för drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken. 

  Den 40-årige biltjuven ska även behövt uppsöka sjukvård efter incidenten. Detta då denne fått splitter i ögat skriver polisen på sin hemsida.  

 • Martin Avedal 12:40 den 11 February, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brickebacken, , , , , ,   

  Man gripen misstänkt för grovt olaga hot i Brickebacken 

  Det var vid klockan 09:08 på fredagsmorgonen som flera polispatruller larmades till Brickebacken. Detta efter att det inkommit larm om att en person ska ha hotat en man med bl.a ett stickvapen.

  Enligt uppgifter ska den utsatte mannen befunnit sig utomhus i Brickebacken centrum när en man i 50-årsåldern ska hotat denne. Mannen upplevde att 50-åringen hade ett stickvapen på sig under hotet. Efteråt ska den utsatte mannen tagit sig ifrån platsen och kontaktat polisen.

  Polisen genomförde en stor polisinsats och kunde gripa den 50-årige mannen. Denne är i nuläget misstänkt för grovt olaga hot. En åklagare fatta beslut om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte. Den utsatte mannen ska inte blivit skadad i samband med denna händelse.

 • Martin Avedal 20:03 den 15 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brickebacken, , , , ,   

  Larm om explosion vid en butik i Brickebacken 

  Det var runt klockan 19:30 på måndagskvällen som det inkom ett larm om en explosion vid en butik i Brickebacken. Enligt uppgifter skall någon sprängt en bankomat på platsen.

  Ett flertal privatpersoner skall kontaktat SOS-alarm om att de hört en explosion i området Brickebacken i Örebro. När polispatrullerna anlände kunde de konstatera att någon sprängt en bankomat.

  Räddningstjänsten och ambulansen som åkte till platsen ska ha lämna efter att man konstaterade att det var lugnt.

 • Martin Avedal 09:31 den 15 September, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brickebacken, , , , ,   

  Bilbränder i Brickebacken under natten 

  Det var vid klockan 01.31 natten mot tisdagen som räddningstjänsten blev larmade till en adress i Brickebacken Örebro efter larm om ett flertal bilbränder.

  Enligt uppgifter skall totalt tre fordon blivit skadade men bara två har brunnit. Vittnen ska ha sett hur två personer på en moped åkt runt och kastat någon form av vätska på ett flertal fordon i området.

  Polisen har under natten samlat in vittnesuppgifter men har inte kunnat gripa någon misstänkt. Man har även skrivit en anmäl om skadegörelse genom brand.

 • Martin Avedal 18:54 den 1 May, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Brickebacken, , , , ,   

  Butiksanställd misshandlad med rör i Brickebacken 

  Det var vid klockan 09:35 på fredagsmorgon som polisen blev larmade till en butik i Brickebacken i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en misshandel.

  Enligt uppgifter skall en butiksanställd som satt i kassan blivit slagen i huvudet av en kund. Gärningsmannen använde ett rör som ska orsakat smärtor i huvudet, den anställde uppgav även att den kände sig yr.

  Både polis och ambulans larmades till platsen och det misshandlade offret fick föras till sjukhus. Gärningsmannen hade lämnat platsen och i skrivande stund finns det fortfarande inga uppgifter om denne är gripen.

  Polisen har upprättat en anmälan om misshandel samt stöld. Det är dock oklart vad som har stulits från butiken.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel