Etiketter: Vivalla Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Örebro Tribune 19:14 den 15 August, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Vivalla   

  Man utsatt för personrån i Vivalla 

  Polisen får samtal från flera personer som uppger att två män jagar folk i Vivalla.
  De båda männen skall enligt någon anmälare har någon form av tillhygge.

  Flera polispatruller åker till platsen och träffar på två personer som stämmer in på det signalement som anmälare har uppgett.

  Jagade rånaren i området

  Det visar sig att en av männen, en man i 55-årsåldern, har blivit utsatt för ett personrån och han och hans kompis har sprungit efter den eller de som rånat honom.
  Polisen kan inte hitta någon form av tillhyggen på de båda männen.

  Den andra mannen i sällskapet, en man i 40-årsåldern, var så påverkad att han blev omhändertagen för tillnyktring. I samband med det gjorde han sig misstänkt till våldsamt motstånd.

  Hur rånet har gått till är i nuläget oklart men den utsatte mannen blev av med sin plånbok som bland annat innehöll en del kontanter.
  Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad gällande rånet i nuläget.

 • Martin Avedal 19:04 den 24 July, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Narkotikaodling, , , Sax, , Vivalla   

  Narkotikapåverkad man hotade målare med sax i Vivalla 

  Det var vi klockan 15:01 på onsdagseftermiddagen som en målare under pågående arbete med en vägg i Vivalla blev hotad av en man i 40-årsåldern.

  Mannen ska stått på sin balkong och med en sax uppmanat målaren att sluta måla på väggen. När en polispatrull dök upp misstänkte de att mannen var påverkad av narkotika. Denne medtog till polisstationen för provtagning samt förhör.

  Hittade en misstänkt narkotikaodling i lägenheten

  Samtidigt som polisen förde 40-åringen till polisstation gjorde man även en kontroll av dennes lägenhet. I den fanns man en odling som misstänks vara växter för framställande av narkotika.

  I nuläget vet polisen inte vilken typ av växt det handlar om utan man inväntar provsvar från analysen. Provsvar inväntar man även på den 40-årige mannen som hotade målaren med sax.

 • Martin Avedal 13:04 den 19 July, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Mopedstöld, , , , Vivalla   

  Två pojkar rånade på sina mopeder i Vivalla 

  Det var vid klockan 20:28 på torsdagskvällen som polisen i Örebro blev utlarmade till Författargatan i Vivalla. Enligt uppgifter skall där inträffat två stycken mopedstölder under loppet av ett par minuter.

  Det är två unga pojkar som blivit drabbade och gärningsmannen ska vara en ensam ung kille. Vid ett av rånet ska det förekommit fysiskt våld enligt uppgifter som framkommit till Örebro Tribune.

  Sparkade ner en av pojkarna

  Gärningsmannen ska ha tagit en av mopederna från en av de två pojkarna. Pojken ska blivit ledsen och börjat gråta och frågade gärningsmannen vart hans moped tagit vägen.

  Den unge kille gick med på att visa pojken var denne gjorde av mopeden. Men när de bägge pojkarna anlände till plasten sprakade gärningsmannen ner den andre pojken stall även dennes moped.

  I nuläget är det oklart om polisen gripit någon misstänkt för de bägge rånen. Eftersom den unge kille använt fysiskt våld vid en av mopedstölderna rubriceras detta som rån.

 • Martin Avedal 12:10 den 3 July, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Vivalla   

  Grov misshandel i Vivalla under natten 

  Det var vid klockan 04:59 natten mot onsdagen som polisen blev larmade till en adress i bostadsområdet Vivalla i Örebro.

  Enligt uppgifter ska en man blivit misshandlad av en annan man. En polispatrull åker till adressen och påträffar en berusad man som uppger att denne är anmälaren.

  Kan ha blivit knivskuren

  På grund av mannens alkoholpåverkan har polispatrullen svårt att få fram korrekt information. Men mannen blöder från ett finger och polisen börjar misstänka att denne kan ha blivit knivskuren.

  En ambulans larmas till plasten och mannen får sjukvård av ambulanspersonal men behöver inte följa med till sjukhus. Enligt uppgifter skall den misshandlade mannen känna förövaren men det finns fortfarande ingen gripen för det inträffade.

  Polisen rubricerar brottet som grov misshandel, detta på grund av att det eventuellt har förekommit ett knivliknade föremål och blodvite har uppstått.

 • Örebro Tribune 19:09 den 9 June, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Vivalla   

  Lägenhetsbrand i Vivalla 

  SOS får vid 17:30 i ett larm om att det skall brinna i en lägenhet på Krönikegatan i bostadsområdet Vivalla.
  Räddningstjänsten är snabbt på plats och kan konstatera att det varit en brand i en lägenhet och får rikta in sig på att hjälpa till att vädra ut den aktuella fastigheten.

  Det skall dock inte finnas några uppgifter om att någon person skadats i branden.

  Läsarbild: Morgan Melin
 • Martin Avedal 13:07 den 4 May, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Elpistol, , , Taser, , vapenlagen, Vivalla   

  Elpistol funnen vid kontroll av fordon i Vivalla 

  Vid klockan 04.46 natten mot lördagen stoppade polisen ett fordon för kontroll i Vivalla västra Örebro. Under kontrollen fann polisen ett elchockvapen, och enligt uppgifter skall det handla om en elpistol.

  En elpistol eller ”taser” som det heter är ett projektilskjutande elchocksvapen som ofta kallas för ”tasers” efter det amerikanska företaget TASER International, Inc.

  Polisen har tagit elpistolen i beslag och en anmälan om brott mot vapenlagen upprättas.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel