Etiketter: Vivalla Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 19:40 den 22 January, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Rusta, , Vivalla   

  Rusta på Boglundsängen utsatt för rånförsök 

  Det var vid klockan 10:46 på onsdagsförmiddagen som Rusta på Boglundsängen blev utsatt för ett rånförsök. Under slutet av förra året blev samma butik rånad två gånger.

  Enligt uppgifter kom det in en man som var iklädd en svart jacka med luva uppdragen. Ansiktet ska varit täckt med ett rött tygstycke eller liknande.

  Mannen ska hotat personalen men ett knivliknade föremål och krävde att personalen öppnade en kassa men det gjorde man inte.

  Tillvägagångssättet påminner om det tidigare rånen mot Rusta

  Rusta på Boglundsängen har vid två tillfällen i slutet av förra året utsatts för väpnade rån. Första gången var i början av oktober och andra gången för ca en månad sen den 23 december.

  Vid de tidigare tillfällena har en ensam maskerad gärningsman kommit in i butiken och hotat personal, vid det senaste rånet försvann gärningsman på en cykel. Det ska även den misstänkte vid dagens rånförsök gjort.

  Enligt uppgifter kom ingen till skada under rånförsöket och det är oklart om gärningsmannen fått med sig något rånbyte. Polisen har under onsdagen genomfört en stor insatt i området men inte lyckas gripa någon misstänkt.

 • Martin Avedal 13:03 den 4 January, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Vivalla, Willys   

  Nytt väpnat rån mot Willys i Vivalla 

  Vid klockan 10:40 på lördagsförmiddagen aktiverade personalen på Willys i Vivalla sitt överfallslarm. Detta är tredje gången på kort tid som butiken blir utsatt för ett väpnat rån.

  Enligt uppgifter skulle en svartklädd maskerad rånare kommit in i butiken och hotat personal med en kökskniv. Denne ville ha pengar men fick inte några och valde då att stjäla cigaretter istället.

  Efter rånet lämnade gärningsmannen platsen på en grå cykel med en Willyskasse med rånbytet i. Det är oklart om rånare kan ha haft en medhjälpare som väntade utanför.

  Tredje rånet på kort tid mot Willys Vivalla

  När Willys under lördagen blev utsatt för ett nytt väpnat rån var det tredje gången på kort tid. Butiken blev även utsatt söndagen den 15 december samt tisdagen den 31 december.

  Vid det första rånet som ägde rum den 15 december blev rånbytet pengar. Vid det andra som var så sent som i tisdags var det enbart varor av okänt innehåll som rånaren kom över.

 • Martin Avedal 12:17 den 31 December, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Vivalla   

  Väpnat rån mot Willys i Vivalla – andra gången på kort tid 

  Det var vid klockan 10:34 på nyårsafton som polisen i Örebro fick in ett larm från matvarubutiken Willys i Vivalla. Enligt uppgifter skall två yngre män rånat butiken.

  De bägge männen ska kommit in i butiken och hotat personalen med någon form av tillhygge eller vapen. De fick med sig ett antal varor men i nuläget oklart vad. Där efter skall de lämnat butiken och försvunnit från platsen på en moped.

  Det är andra gången på kort tid som Willys i Vivalla blir utsatt för ett väpnat rån. Den 15 december ska även då två män kommit in i butiken och hotat personal med ett pistolliknade föremål.

 • Martin Avedal 21:27 den 20 December, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Vivalla   

  Två män knivskurna i Vivalla under fredagskvällen 

  Två män ska ha blivit knivskurna under en misshandel på en adress i Vivalla i Örebro. Larmet kom in till polisen vid klockan 18:12 på fredagskvällen.

  Enligt uppgifter skall de bägge männen befunnit sig på en adress i Vivalla när ett flertal personer sökte upp dem. Under den misshandel som uppstod knivskars de bägge männen.

  En av de knivskurna fördes till USÖ

  Polisen anlände till platsen och har i nuläget gripit fyra misstänkta. Av de två knivskurna männen ska en av dem blivit förd till USÖ med sårskador på låret. Den andre mannen bli skuren i handen.

  En av de männen som blev attackerade ska vara född 2001. Polisen uppger också att de misstänkta gärningsmännen och de två offren ska sen tidigare vara kända av polisen. Men det är oklart vad som ligger bakom det som inträffade ikväll.

 • Martin Avedal 11:09 den 15 December, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Vivalla   

  Väpnat rån mot butik i Vivalla – polisen söker efter två män 

  Det var vid klockan 10:03 på söndagsförmiddagen som polisen fick in ett överfallslarm från en butik i Vivalla. Polisen skickade ut ett flertal patruller till platsen.

  Enligt uppgifter skall två män kommit in i butiken och hotat personalen med ett pistolliknande föremål. Därefter skall de lämnat butiken med en okänd summa pengar.

  Polisen söker i Vivalla efter de misstänkta

  De bägge gärningsmännen ska efter det väpnade rånet försvunnit från platsen, men det är oklart om det var till fots eller med något fordon. Ingen ska kommit till skada under rånet.

  Polisen är fortfarande på plats i Vivalla och genomför ett sökningsarbetet efter de misstänkta. Men i nuläget finns ingen gripen för rånet, har man sett något eller har uppgifter gällande rånet kan man höra av sig på 114 14.

 • Martin Avedal 22:36 den 25 November, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Vivalla   

  Par rånade i sitt hem – mannen blev fasthållen 

  Det var vid klockan 22:03 på måndagskvällen som det inkom larm om ett rån i Vivalla. Enligt uppgifter skall ett par blivit rånade i sin lägenhet.

  Anmälaren kontaktade polisen och uppgav att två män i 20-årsåldern ska krossat en ruta till vardagsrummet och tagit sig in. I vardagsrummet befanns sig anmälaren och dennes hustru.

  Blev fasthållen av rånarna

  Mannen som bor i lägenheten blev fasthållen av en av rånarna medan den andra stal värdesaker från paret. Bland annat ska smycken stulit från den kvinnliga hyresgästen. Efter rånet lämnade de bägge männen lägenheten genom entrédörren.

  Polisen ska i nuläget befinna sig på plats och har startat en sökningen efter de bägge rånarna. De ska har varit iklädda mörka kläder med huvor uppdragna över huvudet.

  Polisen har inlett förundersökning angående grovt rån. komplettering av signalement: en av männen hade svart täckjacka med inslag av ljusare fläckar. Rånarna fick förutom smycken också med sig en plånbok innehållande bankkort och legitimation tillhörande en av målsägarna
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel