Etiketter: Skadegörelse Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 20:09 den 19 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , , Skadegörelse, ,   

  Man anhållen misstänkt för olaga hot i Vivalla 

  Polisen skriver under måndagskvällen att en man har blivit anhållen misstänkt för ett flertal brott. Dessa ska ha inträffat vid en händelse under eftermiddagen i stadsdelen Vivalla i Örebro.

  Enligt uppgifter skall mannen som är i 40-årsåldern brutit sig in i en bostad i Vivalla genom att förstöra en dörr. I lägenheten har han därefter hotat ett flertal personer, bland annat ett barn under 15 år. Efter händelsen avvek mannen från platsen, detta ska ha inträffat runt klockan 14:00-tiden.

  Senare under kvällen kan mannen gripas på en annan ort i länet skriver polisen på sin hemsida. Detta ska ha inträffat runt klockan 19:00, efter gripandet blir mannen anhållen av åklagare och är i nuläget misstänkt för olaga hot i två fall, barnfridsbrott, skadegörelse samt grovt hemfridsbrott. 

 • Martin Avedal 11:52 den 17 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Servicecenter, Skadegörelse,   

  Servicecenter håller stängt – larm om aggressiv besökare 

  Det var vid klockan 10:22 på torsdagsförmiddagen som polisen larmades till Servicecenters besökslokal på Näbbtorgsgatan i Örebro. Detta efter att personalen aktiverat överfallslarmet i lokalen.

  Enligt uppgifter skall en man varit inne i lokalen och varit aggressiv. Denne ska ha slagit sönder möbler och annan inredning och har varit allmänt utåtagerande för att därefter lämna platsen. Polisen har varit på plats och skrivit en anmälan gällande skadegörelse.

  I skrivande stund har inte polisen lokaliserat den aggressiva mannen, dessutom skriver Örebro Kommun på sin facebook att Servicecenter håller sin besökslokal stängd efter incidenten.

 • Martin Avedal 17:59 den 26 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , klimataktioner, , , , , Skadegörelse,   

  Misstänkt brott vid flera klimataktioner i Örebro 

  Polisen rapporterar på sin hemsida att det genomförts ett flertal klimataktioner i Örebro under onsdagen. Vid en av dessa aktioner greps två aktivister som är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

  Den första klimataktionen inträffade vid klockan 11:35 där polisen fick avlägsna en man och en kvinna i 25-årsåldern från ett företagsområde i Örebro Kommun. De greps aldrig men är misstänkta för skadegörelse och olaga intrång.

  Nästa aktion ägde rum vid klockan 16:00 där en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern ska berett sig tillträde till ett företagsverksamhets område. De bägge kunde gripas av polisen och är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

  Det är oklart om dessa två klimataktioner hänger ihop, men relaterat till den andra aktionen ska jouråklagare efter förhör ta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande i form av anhållande, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 18:10 den 6 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Skadegörelse,   

  Polis grep aktivister efter intrång på företag 

  Under veckan har flera företag i regionen blivit utsatta för intrång från olika aktivister. Örebro Tribune kunde i måndags skriva om att ett flertal klimataktivister genomfört en aktion mot ett företag mellan Örebro och Kumla.

  Enligt uppgifter har detta inträffat igen under torsdagen. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer är misstänkta för flera brott efter att ha tagit sig in på ett företags inhägnade område. Detta ska ha inträffat runt klockan 06:24 på torsdagsmorgonen.

  — Tre personer har gripits misstänkta för grov skadegörelse och grovt olaga intrång efter att under tidig morgon ha tagit sig in och låst fast sig vid ett av företagets transportband en bit ovanför markytan, skriver polisen på sin hemsida.

  Flera patruller larmades ut till platsen och har befunnit sig i området sedan dess. Polis och räddningstjänst samverkade under eftermiddagen för att få loss och få ner personerna i säkerhet.

 • Martin Avedal 09:49 den 4 February, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , , Skadegörelse,   

  Misshandel och mordförsök – så var natten i Örebro Län 

  Det blev en händelserik fredagskväll och natt i Örebro Län rapporterar polisen på sin hemsida. Tre fall sticker ut, där alla involverar olika former av misshandel, en man är gripen misstänkt för mordförsök.

  Utöver detta har polisen också kontrollerat 21 personer eller fordon, hanterat fyra trafikbrott och en viltolycka utan personskador. Skriver man på sin hemsida.

  Man misstänkt för skadegörelse och misshandel

  En man i 20-årsåldern är misstänkt för skadegörelse genom att han har slagit sönder fönsterrutor, sparkat på bilar med mera i Rinkaby. Han är också misstänkt för ringa misshandel mot en ung kvinna.

  När polisen kommer till platsen är mannen aggressiv och han blir också misstänkt för våldsamt motstånd i samband med att han blir gripen av polisen. Ingen person behövde uppsöka akutsjukvård. Larmet inkom 22:26 på fredagskvällen

  Mordförsök i Karlskoga

  En man i 35-årsåldern är misstänkt för brott mot två män i 30-årsåldern, larmet ska inkommit vid 22:31 på fredagen. Den misstänkte har misshandlat de utsatta med någon form av tillhygge i en bostad. En av de utsatta männen åkte med ambulans till sjukhus för vård men ingen av de utsatta hade livshotande skador.

  — Den misstänkte mannen är gripen och man kommer att hålla förhör med honom innan en åklagare beslutar om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte, skriver polisen.

  Man misshandlade kvinna på hotell

  En man i 25-årsåldern är misstänkt för misshandel mot en kvinna i 20-årsåldern. Brottet har skett på ett hotell i Örebro och larmet inkom vid klockan 00:04. De båda känner varandra men det är oklart vilken relation de har till varandra.

  Mannen är gripen och polisen kommer att hålla förhör med honom. Han är dessutom misstänkt för stöld efter att han har stulit värdesaker från kvinnan. Det finns ingen information om att kvinnan ska ha behövt uppsöka akutsjukvård.

 • Martin Avedal 16:46 den 3 January, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Jägare, , , , , Skadegörelse, , Vargjakt   

  Bilist ska försökt köra på jägare med bil 

  Det var vid klockan 07:19 på tisdagsmorgon som polisen larmades till en adress i Nora Kommun. Man kunde gripa en man i 45-årsåldern misstänkt för grov misshandel efter att denne försökt köra på personer med ett fordon.

  Enligt uppgifter hade ett flertal jägare samlats på platsen inför en kommande vargjakt. Den 45-årige mannen dök då upp i en bil och hade som avsikt försökt backa in i en av jägarnas bilar. Mannen kunde utan motstånd hållas kvar på platsen och när polisen anlände framkom det även att denne försökt köra på ett flertal personer.

  Polispatrullen kunde gripa mannen som i nuläget är misstänkt för försök till grov misshandel samt skadegörelse. Under eftermiddagen kom även besked från åklagare att mannen blivit anhållen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel