Etiketter: Utryckning.se Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:51 den 12 July, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Utryckning.se   

  Man gripen efter ofredande på pub i Örebro 

  Polisen skriver i en sammanfattning av nattens händelser att de gripit en man i 45-årsåldern. Denne ska gjort sig skyldig till ett sexuellt ofredande på en pub i centrala Örebro.

  Enligt uppgifter inkom larmet till polisen vid klockan 01:04 natten mot fredagen. Mannen ska varit påtagligt berusad och betett sig stökigt inne på en pub i centrala Örebro. Mannen ska även ofredat en kvinna sexuellt genom att tafsa på henne. Mannen blev gripen av polisen och togs till polishuset för förhör.

  Utöver det sexuella ofredandet ska det även inträffat ett narkotikabrott i Kumla. Det var vid klockan 01:06 som en man i 20-årsåldern blev kontrollerad av en patrull vid Kumlasjön. Mannen är misstänkt för ringa narkotikabrott i eget bruk samt innehav.

 • Martin Avedal 10:55 den 9 July, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Utryckning.se   

  Man gripen på tåg efter misstänkt inbrott i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att man under natten mot tisdagen gripit en man på ett tåg som stannade vid Kumla station. Detta efter att en privatperson sett mannen genomföra ett inbrott på Södra station i Örebro.

  Enligt uppgifter larmades först polisen vid klockan 00:15 till Södra station efter att en privatperson sett mannen bryta sig in i ett utrymme till stationsbyggnaden. Mannen ska därefter klivit på ett tåg som skulle åka i riktning till Hallsberg.

  Vid Kumla station möter en polispatrull upp mannen och kan gripa denne. I samband med gripandet kontrollerade polisen en väska där man hittade misstänkt stöldgods och brottsverktyg. Dessa tas i beslag och en anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

  Mannen som är i 35-årsåldern visar sig vara dömd för ett tidigare brott och ska avtjäna ett straff. Polisen för mannen till den aktuell anstalten skriver man på sin hemsida.

 • Martin Avedal 21:21 den 3 July, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Fängelse, , , , , Utryckning.se, Värmland Län   

  Flera dömda till fängelse för inblandning i människorov 

  Polisen skriver på sin hemsida under onsdagen att sex personer dömts till fängelse för ett försök samt ett fullbordat människorov. Det ska handla om en man hemmahörande i Örebro län. Denne ska under loppet av två månader utsatts för brottet och bland annat förts till en adress i Värmland där han pressades på pengar.

  De dömda är i åldrarna 23 till 37 år, där den äldste dömdes till sexårs fängelse. En 25-årige kvinna döms även till fem års fängelse. Alla de dömda har till den 19 juli på sig att överklaga domen.

  Detta har hänt

  Det var i slutet av oktober i fjol som mannen befann sig i en bostad utanför Örebro tillsammans med en relativt ny kvinnlig bekantskap. Enligt de uppgifter som har framkommit under utredningens gång anslöt ytterligare två personer till platsen, en 25-årig kvinna samt en 30-årig man.

  Mannen gav sig snart på målsäganden med sparkar och slag, både med knytnävar och med ett tillhygge medan han låg försvarslös på golvet.
  Därefter föstes han in i en större bil och en längre färd påbörjades. Resan gick in i Värmland och mot de västra delarna av länet innan fordonet stannade. På platsen väntade en 37-årig man som påbörjade en utfrågning av målsäganden innan misshandeln fortsatte.

  Målsäganden har även berättat att 37-åringen försökt pressa honom på ett femsiffrigt belopp innan det blev dags att sätta sig i bilen med 30-åringen och den 25-åriga kvinnan för att färdas tillbaka in mot landet.

  Lockades till en bostad

  Men i samband med ett stopp på Bergvik i Karlstad, i syfte att stjäla varor, stoppades målsäganden av en ordningsvakt. Gärningspersonerna avvek från platsen, men målsäganden berättade inte där och då för polisen eller ordningsvakten vad han hade blivit utsatt för under dagen.

  Fram till julhelgen höll han sig gömd på grund av rädsla för att råka illa ut igen. Samtidigt pågick en febril kommunikation utan hans vetskap, dels mellan de som var inblandade i det första frihetsberövandet, dels mellan flera nya aktörer. Mycket handlade om att fortsätta utpressa målsäganden på pengar.

  På annandag jul, 26 december, blev målsäganden inbjuden till en 23-årig kvinna han tidigare haft en relation med. Han fick en dålig känsla i bostaden och frågade om hon hade lurat dit honom, men fick ett nekande svar tillbaka.

  Men återigen dök den 25-åriga kvinnan upp, denna gång i sällskap av en 34-årig man och tillsammans försökte de föra bort målsäganden. Han lyckades dock slita sig loss och skrika på hjälp så att flera närboende reagerade på vad som försiggick innan brottet hann fullbordas.

  Identifierade sex gärningspersoner

  Grova brott i Värmland fick ärendet på sitt bord och kunde konstatera att det rörde sig om minst sex misstänkta gärningspersoner vid de två tillfällena som målsäganden blivit utsatt för brott.

  Det uppdagades att människoroven varit beordrade och planerade av den 37-åriga värmländska mannen, tidigare dömd för en rad olika våldsbrott och även för just människorov under 2018. Männen och kvinnorna, som samtliga förekommer frekvent i belastningsregistret, åtalades mot sitt nekande och ställdes inför rätta.

  Åklagaren åberopade omfattande skriftlig bevisning i målet så som telefonsamtal, fotografier och vittnesmål samt en ärendeanalys polisens utredare tagit fram.

  Döms till långa straff

  Tingsrätten i Örebro har nu sagt sitt och dömer de tilltalade på olika punkter:

  • Den 37-åriga mannen döms till fängelse i sex år för anstiftan av människorov, försök till utpressning och misshandel den 31 oktober samt anstiftan av försök till människorov den 26 december.
  • En 30-årig man döms till fängelse i 4,5 år för människorov och misshandel av normalgraden den 31 oktober. Den tidigare villkorligt medgivna friheten förverkas helt.
  • En 25-årig kvinna döms till fängelse i fem år för människorov den 31 oktober samt försök till människorov och stöld den 26 december.
  • En 34-årig man döms till fängelse i två år för försök till människorov.
  • En 23-årig kvinna döms för medhjälp till försök till människorov. Detta då hon bjudit hem målsäganden till sig samtidigt som hon försett den 34-åriga mannen med en nyckel in till hennes lägenhet samt skickat meddelande om när målsäganden befann sig på plats.
  • En 28-årig man döms till fängelse i två år för medhjälp till försök till människorov. Mannen ska ha kartlagt målsäganden och anlitat 25-åringen och 34-åringen för att genomföra frihetsberövandet i december.

  Rätten konstaterar att utredningen ger starkt stöd för målsägandens påståenden, att det är klarlagt att personerna befunnit sig på platserna vid de olika tillfällena och att framför allt den 37-åriga mannens version är delvis motbevisad, delvis svårbegriplig och delvis motsägelsefull medan kvinnorna lämnat vaga och undflyende uppgifter.

 • Martin Avedal 11:48 den 30 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , , Utryckning.se   

  Händelserikt natt i länet – flera ärenden för polisen 

  Polisen hade fullt upp under lördagskvällen samt natten mot söndagen. På sin hemsida rapporterar de om flera incidenter som de fått åka ut på. Flera ärenden ska vara alkohol och narkotikarelaterade.

  Skadegörelse i Örebro

  Okända personer ska vid klockan 22:30 krossat en ruta på ett parkerat fordon på Hamnplan i centrala Örebro. Polispatrull söker gärningsperson men anträffar ingen som kan misstänkas för brottet. Anmälan skadegörelse upprättad.

  Våldsamt motstånd i Örebro

  I samband med en offentlig tillställning i Örebro blir en man i 20-årsåldern misstänkt för brott mot ordningsvakt. Mannen avvisad från tillställningen av polis, anmälan även upprättad gällande våldsamt motstånd. Detta ska ha hänt vid klockan 22:46 på lördagskvällen.

  Två fall av offentlig urinering i Örebro

  Två män ertappas vid klockan 23:34 när de urinerar i det offentliga rummet i centrala Örebro. En man i 20-årsåldern vägrar att skriva under ett ordningsförelägganden varför polispatrull upprättar anmälan och ärendet hanteras enligt SLF, snabbare lagföring.

  Det innebär att utredning är klar på plats och att misstänkt redan fått ett datum för förhandling i tingsrätten där saken får sitt juridiska efterspel. Den andre mannen som även han var i 20-årsåldern erkänner på plats förseelsen och mottog ett ordningsföreläggande om 800 kronor.

  Narkotikabrott eget bruk i Örebro

  Polispatrull genomför kontroll på en man i 20-årsåldern på en nattklubb i Örebro. Mannen uppträder påverkat och medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om mannen fortsatt kan misstänkas för brott. Detta hände vid klockan 00:15.

  Våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman i Karlskoga

  Ordningsvakter i Karlskoga kontaktar polis vid klockan 00:43 då de genomfört tjänsteåtgärd mot två personer, en kvinna och en man. Båda personerna är handfängslade av ordningsvakterna. Kvinnan som är i 30-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman.

  Mannen misstänks för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Både mannen och kvinnan omhändertas efter utredningsåtgärder på plats enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

  En misshandel i Lindesberg

  Polispatrull beordras vid klockan 02:45 till en krog i centrala Lindesberg. På plasten misstänks en man i 40-årsåldern har misshandlat en man i 25-årsåldern. Skadeläge på målsäganden okänt.

  Narkotikabrott eget bruk i Karlskoga

  I samband med ett omhändertagande enligt LOB blir en kvinna i 18-årsåldern misstänkt för att vara påverkad av narkotika. Kvinnan får lämna prov och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Detta ska ha inträffat vid klockan 03:46 natten mot söndagen.

 • Martin Avedal 09:53 den 29 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Utryckning.se,   

  Två fall av misshandel i Örebro under natten 

  Polisen rapporterar om att det inträffade två fall av misshandel i Örebro under natten mot lördagen. Det ska handla om en misshandel i nära relation samt en misshandel i centrala örebro.

  En man i 40-årsåldern har under natten gripits efter en misstänkt misshandel av en kvinna han har en nära relation med. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad och initiala utredningsåtgärder är vidtagna. Mannen anhölls av åklagare under natten. Det saknas information om skadebild hos målsäganden.

  Vid klockan 01:53 kontaktades en polispatrull i centrala Örebro av en man i 40-årsåldern. Mannen uppger att han varit på en krog som ligger centralt i Örebro och på den platsen blivit misshandlad. Gärningsperson är okänd men en anmälan är upprättad.

 • Martin Avedal 08:06 den 26 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , , Utryckning.se   

  Flertal narkotikabrott i Örebro län under natten 

  Polisen rapporterar under onsdagsmorgonen om ett flertal narkotikabrott i Örebro län. Dessa inträffade under natten till onsdagen och har ingen relation till varandra.

  Klockan 23:44 i Örebro

  En man i 30-årsåldern kontrolleras i Brickebacken. Patrullen anträffar en mindre mängd narkotika i mannens ägo och upprättar en anmälan om ringa narkotikabrott innehav.

  Klockan 01:12 i Lindesberg

  En pojke i övre tonåren kontrolleras i centrum och påvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Pojken får följa med för ytterligare provtagningar och blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

  Klockan 02.04 i Hallsberg

  En kvinna i 30-årsåldern kontrolleras i centrum. Även hon uppvisar tydligen tecken på narkotikapåverkan och får följa med för provtagning. En anmälan om ringa narkotikabrott innehav och eget bruk upprättas.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel