Etiketter: Drograttfylleri Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:17 den 14 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Drograttfylleri, , , , , ,   

  Händelserik natt i Örebro – många ärenden för polisen 

  Polisen rapporterar om många händelser och ärenden under lördagskvällen samt natten till söndagen. Mycket har inträffat i centrala Örebro och de skriver följande på sin hemsida.

  Klockan 22.10: På väster i Örebro stoppas ett fordon för kontroll och föraren, en man i 35-årsåldern, blir misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott innehav och eget bruk. Mannen får följa med för provtagning och en analys av det får visa om mannen haft något olagligt i kroppen.

  Klockan 23.14: Polisen kallas till centrala Örebro med anledning av att några personer som ombetts lämna en restaurang inte har gjort det. En man i 45-årsåldern blir omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och en man i 30-årsåldern bli avlägsnad från platsen. Han blir också misstänkt för våldsamt motstånd.

  Händelser under natten till söndagen

  Klockan 01.03: I centrala Örebro stoppas ett fordon och föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk. Ytterligare provtagning får visa om mannen haft något olagligt i kroppen.

  Klockan 02.18: En man i 40-årsåldern blir anmäld misstänkt för sexuellt ofredande mot en kvinna i 20-årsåldern i centrala Örebro.

  Klockan 02.27: Polisen kallas till centrala Örebro med anledning av en misshandel. En man i 30-årsåldern anträffas på plats och han går då till angrepp mot patrullen och mannen blir OC-sprejad. Mannen är nu misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i 40-årsåldern som han har en relation med.

  Klockan 02.27: En man i 30-årsåldern får följa med för provtagning då det uppstår misstanke om att han är narkotikapåverkad. Mannen är misstänkt för narkotikainnehav samt ringa narkotikabrott eget bruk.

 • Martin Avedal 10:26 den 16 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Drograttfylleri, , , , , , ,   

  Polisjakt mot drogpåverkad förare i centrala Örebro 

  Polisen skriver i en sammanfattad notis om natten att de bland annat fått jaga en bilist som inte stannat på polismans tecken. Detta ska inträffat vid klockan 03:06 natten mot lördagen i centrala Örebro.

  Enligt uppgifter skall polisen haft som avsikt att kontrollera ett fordon men föraren stannade inte. Flera stoppförsök ska ha gjorts innan polispatrullen fick trycka upp fordonet mot kanten i höjd med Nygatan/Drottninggatan i centrala Örebro.

  — Föraren, en man i trettioårsåldern misstänks nu för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, grov vårdslöshet i trafik samt ej stannat på polismans tecken, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 18:11 den 16 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Drograttfylleri, , , , , , ,   

  Flera fall av rattfylleri i Örebro under söndagen 

  Polisen rapporterar på sin hemsida att de stoppat ett flertal rattfyllerister i Örebro och Kopparberg under söndagen. Två av dessa ska även varit påverkad av narkotika.

  Första fallet inträffade vid klockan 12:06 på Väster, där man misstänker att en man framfört ett fordon i påverkat tillstånd. Runt klockan 14:26 stoppades även en man i 40-årsåldern i centrala Örebro. Denne saknade körkort och misstänkts vara påverkad av narkotika.

  Vid klockan 14:06 stoppade polisen även en man i 35-årsåldern, denne ska framfört en personbil i Laxbrogärdet i Kopparberg. Även denne ska vara misstänkt för att kört påverkad av narkotika.

 • Martin Avedal 13:20 den 18 April, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Drograttfylleri, , , , , , ,   

  Drograttfull kvinna stoppad i falskskyltad bil 

  Det var vid klockan 09:11 på söndagsförmiddagen som polisen kunde stoppa ett falskskyltat fordon norr om Kvarntorp utanför Kumla. Fordonet framfördes av en drogpåverkad kvinna i 30-årsåldern.

  Enligt uppgifter skall kvinnan under poliskontrollen visat tecken på drogpåverkan. När patrullen genomförde en kontroll av bilen upptäcktes även mindre mängd narkotika. Kvinnan saknade dessutom körkort och ska tidigare varit dömd för att kört bil utan körkortshandling.

  När polisen stoppade kvinnan ska även ett sällskap på fyra manliga passagerare lämnat fordonet. De sprang ut i ett skogsparti där polisen senare kunde lokalisera dem, ingen av dem ska i skrivande stunder vara misstänkt för något brott.

  Den 30-åriga kvinnan kunde medföras för provtagning samt förhör. Hon är i nuläget misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott och märkesförfalskning.

 • Martin Avedal 14:13 den 1 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Drograttfylleri, , , , , , ,   

  Drogpåverkad bilist stoppad på Väster i Örebro 

  Vid klockan 11:12 på måndagen stoppade polisen en bilist på Väster i Örebro. Bilisten som är en man i 25-årsåldern är misstänkt för en rad olika brott.

  Enligt uppgifter stoppade polisen ett fordon för kontroll på Väster. I fordonet färdades förutom den 25-årge förare även en man och en kvinna i 30-årsåldern. Föraren visade tecken på drogpåverkan samt sakande körkort.

  Mannen blev aggressiv och gjorde motstånd

  När polisen skulle frihetsberöva mannen blev denne aggressiv och gjorde motstånd. Den 25-årige mannen är i nuläget misstänkt för grov olovlig körning, hot mot tjänsteman samt drograttfylleri, men även ringa narkotikabrott då en mindre mängd narkotika anträffades på denne.

  De bägge medpassagerarna hade också mindre mängder narkotika på sig och är misstänkta för ringa narkotikabrott. Den 25-årige mannen ska sen tidigare var dömd för olovlig körning enligt uppgifter.

 • Martin Avedal 18:24 den 7 December, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Drograttfylleri, , , , Örebrovägen, ,   

  Misstänkt drograttfylleri vid trafikolycka i Lindesberg 

  Det var vid klockan 16:43 på måndagseftermiddagen som polis, räddningstjänst samt ambulans larmades till Örebrovägen i höjd med södra infarten till Lindesberg.

  Enligt uppgifter skall två bilar varit inblandade i olyckan där en av bilisterna ska kört på den andre bakifrån. Totalt ska fyra personer varit iblandade varpå de i det påkörda fordonet fick föras till Lindesbergs Lasarett. De ska ej varit allvarligt skadade.

  Polisen misstänker att bilisten som körde på fordonet ska varit påverkad då denne visade tecken på drogpåverkan. Denne, en man i 35-årsåldern fördes till polisstation för provtagning samt förhör. Mannen ska i nuläget vara misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel