Etiketter: Polisjakt Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:26 den 16 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Polisjakt, , ,   

  Polisjakt mot drogpåverkad förare i centrala Örebro 

  Polisen skriver i en sammanfattad notis om natten att de bland annat fått jaga en bilist som inte stannat på polismans tecken. Detta ska inträffat vid klockan 03:06 natten mot lördagen i centrala Örebro.

  Enligt uppgifter skall polisen haft som avsikt att kontrollera ett fordon men föraren stannade inte. Flera stoppförsök ska ha gjorts innan polispatrullen fick trycka upp fordonet mot kanten i höjd med Nygatan/Drottninggatan i centrala Örebro.

  — Föraren, en man i trettioårsåldern misstänks nu för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, grov vårdslöshet i trafik samt ej stannat på polismans tecken, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 22:54 den 20 March, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Polisjakt, ,   

  Bilist stoppad efter polisjakt i Örebro 

  Det var vid klockan 20:35 på måndagskvällen som polisen stoppade en manlig bilist i 50-årsåldern. Detta efter bland annat en polisjakt i tätbebyggda områden i Örebro.

  Enligt uppgifter skall polisen fått in larm att en bilist framförde sitt fordon vårdslöst, i hög hastighet samt genomförde farliga omkörningar. Denne ska även sicksackat mellan andra trafikanter under sin färd i Örebro under kvällen.

  En polis får stopp på bilisten men denne väljer att avvika hastigt från platsen. I samband med detta skadar sig polisen lindrigt. En polisjakt uppstår då som bland annat äger rum i tätbebyggt område. Flera polispatruller är involverade i jakten och tillslut får man kontroll på den 50-årige bilisten.

  — Rubriceringar på polisanmälan som mannen misstänks för är vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel, mannens körkort omhändertas på platsen, skriver polisen.

 • Martin Avedal 12:03 den 1 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Polisjakt,   

  Biltjuv körde av vägen efter polisjakt 

  Det var vid klockan 01:56 natten mot tisdagen som polisen larmades till ett företag i Näsby Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett inbrott på platsen.

  Enligt uppgifter skall någon krossat en ruta till en byggnad och tagit ett par bilnycklar och därefter kört iväg i ett fordon som stod på parkeringen. Med hjälp av fordonets GPS kunde polisen spåra biltjuven. Men denne vägrade att stanna för polisen men körde av vägen efter en polisjakt.

  Avkörningen skedde vid Brickebacken och polisen kunde stoppa biltjuven. Det var en man i 40-årsåldern som i nuläget är misstänkt för för drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken. 

  Den 40-årige biltjuven ska även behövt uppsöka sjukvård efter incidenten. Detta då denne fått splitter i ögat skriver polisen på sin hemsida.  

 • Martin Avedal 14:02 den 6 July, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Ånäs, , , Polisjakt, , , ,   

  Två gripna efter polisjakt utanför Lindesberg 

  Det var vid klockan 09:28 på tisdagsförmiddagen som polisen kunde stoppa ett stulet fordon vid Ånäs norr om Lindesberg. Detta efter att gärningsmännen vägrat stanna för polismans tecken och därefter kört av vägen.

  Enligt uppgifter skall en polisjakt påbörjats när en förare i ett fordon med påkopplat släp vägrat stanna för polismans tecken. Fordonet var anmält stulen och föraren körde av vägen efter att polisen valt att följa efter denne. I fordonet fanns utöver föraren även en passagerare, de bägge ska ha försökt undkomma polisen efter kraschen.

  De bägge gärningsmännen är två män i 30-årsåldern, de blev gripna av polisen misstänkta för stöld. Det är dock oklart om släpet och dess innehåll också var stulet. Händelsen orsakade trafikproblem längs väg 864 i höjd med Ånäs.

 • Martin Avedal 16:35 den 23 January, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Polisjakt, ,   

  En gripen efter vansinnesfärd på Väster i Örebro 

  Det var på torsdagseftermiddagen som polisen kunde gripa en man på Väster efter att denne inte stannat på polismans tecken. Polisen misstänker att föraren var påverkad av alkohol eller narkotika.

  Enligt uppgifter från ett vittne som Örebro Tribune varit i kontakt med ska föraren av bilen kört på gångvägen vid Karlsgatan på Väster med ett punktera framdäck.

  — Jag fick väja på en liten innergata för en bil som saknade ena framdäcket så det bara gnistrade när dem vrålade fram och bakom sig hade dem civilpolisen, säger vittnet till Örebro Tribune.

  Kunde stoppas vid Nobelgatan

  Färden slut vid korsningen Nobelgatan och Norrgatan. Föraren kunde snabbt gripas och beläggas med handfängsel. Polisen tog även identitetsuppgifter på passageraren. Polisen har även genomfört en husrannsakan på det aktuella fordonet.

  Det är i nuläget oklart varför föraren och dennes passagerare inte stannade för polispatrullen. Men mannen som körde bilen ska orsakat skador på bland annat gräsmattor runt Karlsgatan.

 • Martin Avedal 15:42 den 28 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Polisjakt, , , ,   

  Två gripna efter väpnat rån mot matbutik i Norr 

  Polisen blev vid klockan 08:05 larmade till en matbutik på Norr i Örebro. Enligt uppgifter skall två män rånat butiken med kniv.

  De bägge män ska dragit kniv efter att de blev tillsagda att lägga upp alla varor på bandet i kassan. Därefter plockade de på sig varor och lämnade butiken.

  Krockade med personbil på Norr

  De bägge männen kunde vid kl 10:40 gripas av polis efter att det inkommit flera tips från allmänheten. Männen ska ha smitit från en olycksplats efter att ha krockat med en personbil på Norr.

  Polisen kunde identifiera fordonet då man framfört detta vårdslöst i trafiken i de norra delarna av Örebro. Efter en kort polisjakt på riksväg 50 stannade männen självmant.

  De är i nuläget misstänkta för rån samt ett antal trafikbrott som t.ex smitning.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel