Biltjuv körde av vägen efter polisjakt

Det var vid klockan 01:56 natten mot tisdagen som polisen larmades till ett företag i Näsby Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett inbrott på platsen.

Enligt uppgifter skall någon krossat en ruta till en byggnad och tagit ett par bilnycklar och därefter kört iväg i ett fordon som stod på parkeringen. Med hjälp av fordonets GPS kunde polisen spåra biltjuven. Men denne vägrade att stanna för polisen men körde av vägen efter en polisjakt.

Avkörningen skedde vid Brickebacken och polisen kunde stoppa biltjuven. Det var en man i 40-årsåldern som i nuläget är misstänkt för för drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken. 

Den 40-årige biltjuven ska även behövt uppsöka sjukvård efter incidenten. Detta då denne fått splitter i ögat skriver polisen på sin hemsida.