Etiketter: Biltjuv Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 12:03 den 1 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Biltjuv, , , , , , ,   

  Biltjuv körde av vägen efter polisjakt 

  Det var vid klockan 01:56 natten mot tisdagen som polisen larmades till ett företag i Näsby Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett inbrott på platsen.

  Enligt uppgifter skall någon krossat en ruta till en byggnad och tagit ett par bilnycklar och därefter kört iväg i ett fordon som stod på parkeringen. Med hjälp av fordonets GPS kunde polisen spåra biltjuven. Men denne vägrade att stanna för polisen men körde av vägen efter en polisjakt.

  Avkörningen skedde vid Brickebacken och polisen kunde stoppa biltjuven. Det var en man i 40-årsåldern som i nuläget är misstänkt för för drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken. 

  Den 40-årige biltjuven ska även behövt uppsöka sjukvård efter incidenten. Detta då denne fått splitter i ögat skriver polisen på sin hemsida.  

 • Örebro Tribune 21:39 den 4 March, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Biltjuv, ,   

  Polisen ertappade surfande biltjuv i Örebro 

  En polispatrull griper på måndagen en man som framför en stulen personbil på E18/E20 i höjd med Västhaga i Örebro.

  Polispatrullen som tillhör trafikenheten iakttog mannen ”rattsurfade” med sin mobiltelefon varför man stoppade honom. Det visade sig efter kontroll att bilen anmäldes stulen den 20 februari 2019 varvid mannen grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

  Mannen uppgav en annan mans identitet men detta uppdagades efter stund då mannen förts till polisstationen. P.g.a. att han delgivits misstanke i en annan mans namn misstänks han för falsk tillvitelse. Då hans rätta identitet fastställts visade det sig att han saknar körkort. Han bedömdes vara drogpåverkad varför han fördes till Universitetssjukhuset för provtagning.

  Sammantaget är han nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott avseende eget bruk, falsk tillvitelse samt för att ha ”rattsurfat”. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om mannen som är född -93 ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel