Polisen ertappade surfande biltjuv i Örebro

En polispatrull griper på måndagen en man som framför en stulen personbil på E18/E20 i höjd med Västhaga i Örebro.

Polispatrullen som tillhör trafikenheten iakttog mannen ”rattsurfade” med sin mobiltelefon varför man stoppade honom. Det visade sig efter kontroll att bilen anmäldes stulen den 20 februari 2019 varvid mannen grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannen uppgav en annan mans identitet men detta uppdagades efter stund då mannen förts till polisstationen. P.g.a. att han delgivits misstanke i en annan mans namn misstänks han för falsk tillvitelse. Då hans rätta identitet fastställts visade det sig att han saknar körkort. Han bedömdes vara drogpåverkad varför han fördes till Universitetssjukhuset för provtagning.

Sammantaget är han nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott avseende eget bruk, falsk tillvitelse samt för att ha ”rattsurfat”. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om mannen som är född -93 ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.