Etiketter: Örebro län Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:01 den 12 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Insats, , , Örebro län, , Post, , Postterminal, ,   

  Insats mot Postnord i Hallsberg – flera stora beslag 

  Polismyndigheten har genomfört en riktad insats mot flera postterminaler i Sverige. Detta var ett samarbete med Postnord och i Örebro län genomfördes denna insats mot terminalen i Hallsberg skriver polisen på sin hemsida.

  — Vid en riktad insats mot postgången i Hallsberg togs 372 beslag av narkotika, narkotikaklassade läkemedel, dopingpreparat och vapen, skriver polisen på sin hemsida.

  Flera försändelserna innehöll narkotika

  Totalt 372 beslag blev resultatet av den insats som polisen nyligen genomförde i Hallsberg i samverkan med Postnord. De illegala försändelserna innehöll narkotika som amfetamin, cannabis och ecstasy, narkotikaklassade läkemedel som Benzo och Tramadol samt olika typer av dopingpreparat.

  — Vi har däribland tre grova narkotikabrott, ett grovt dopingbrott men också ett beslag av ett 3d-printat vapen kunde göras. På många sätt har det här tidigare varit som en okontrollerad väg för att distribuera olagliga varor men inte nu längre, säger Jens Hedenborg som är lokalpolisområdeschef i Hallsberg.

  Över 50 procent av alla försändelser som kontrollerades innehöll illegala preparat eller varor. Av alla beslagtagna försändelser så innehöll över 80 procent narkotika i olika former.

  — Sen är det ju så att det här gäller beslag på en postterminal som visserligen ligger i Hallsberg men anmälningarna gäller personer som finns spridda i hela landet, förklarar Jens Hedenborg.

  Nationell insats och utredning

  Insatser har genomförts vid Postnordterminaler runt om i hela landet, bland annat i Hallsberg och Stockholm. Totalt har 17 000 försändelser beslagtagits.

  Polisen arbetar nationellt med att identifiera och lagföra personer som kan kopplas till den omfattande distributionen av narkotika i svenska postflöden och i dagsläget är ett 30-tal personer häktade.

  — De misstänkts för grova och synnerligen grova narkotikabrott och dopningsbrott och vi förväntar oss att de första åtalen väcks under sommaren, säger Johan Ekström.

  Insatserna har genomförts i nära samarbete med Postnord, vars personal är de som kan identifiera misstänkta försändelser i postflödet och möjliggöra för polisen att därefter öppna, beslagta och utreda dem.

 • Martin Avedal 10:15 den 9 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: balaklava, , , Örebro län, , Snabbmat, , ,   

  Maskerad man kom in beväpnad på snabbmatsrestaurang 

  Polisen skriver i en sammanfattning om nattens händelser att de blev larmade till en snabbmatsrestaurang i Karlskoga. Det ska ha inträffat runt klockan 03:06 natten mot söndagen.

  Enligt uppgifter kom en man i 18-årsålderen in på restaurangen maskerad med en balaklava. Mannen ska även haft ett pistolliknande föremål i byxlinningen. En polispatrull larmades ut för att kontrollera mannen.

  Vapnet visade sig vara en soft air gun. Balaklavan och pistolen togs i beslag och mannen är misstänkt för ringa vapenbrott skriver polisen.

  Polisen skriver även att de rykt ut på två fall av misshandel i centrala Örebro under natten. Utöver detta ska det trots allt varit en relativt lugn natt i länet.

 • Martin Avedal 20:42 den 29 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Örebro län, ,   

  Man misstänkt för misshandel i Karlskoga 

  Polisen skriver på sin hemsida att de runt klockan 20:02 på onsdagskvällen gripit en man i Karlskoga. Denne är misstänkt för misshandel, olaga hot samt egenmäktigt förfarande.

  Enligt uppgifter ska mannen som är i 20-årsåldern vara misstänkt för flertalet brott mot en kvinna han tidigare haft en relation med. Det saknas uppgifter om kvinnan behövt söka sjukvård med anledning av det misstänkta brottet som riktats mot henne.

  — Mannen kommer förhöras och delges misstanke, därefter kommer kontakt tas med åklagar för eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande alternativt att mannen försätt på fri fot, skriver polisen.

 • Martin Avedal 18:09 den 25 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Hasselfors, , Laxå Kommun, Örebro län, ,   

  Villa i Hasselfors totalförstörd efter brand 

  Det var vid klockan 14:01 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till samhället Hasselfors i Laxå kommun. Detta efter att det inkommit larm om brand i en byggnad.

  Enligt uppgifter ska det handla om en villa som var helt övertänd. Polisen skriver på sin hemsida att det skulle brinna kraftigt på platsen. Ett flertal enheter ska också blivit utskickade, totalt 13 stycken från fem olika stationer.

  Vid klockan 15:23 meddelar polisen att en person befaras vara kvar i den brinnande villan. En annan person ska dock tagit sig ut och är fysiskt oskadd. Polispatrullerna på plats ska ha haft förhör med vittnen.

  Runt klockan 16.30 ska räddningstjänsten meddelat att branden var under kontroll.

  Foto: Christian Vargahed

 • Martin Avedal 18:19 den 16 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Hallsbergs kommun, , , Örebro län, ,   

  Man gripen för misshandel av kvinna i Hallsberg 

  Polisen skriver under torsdagen att de har gripit en man i 40-årsåldern i Hallsbergs kommun. Detta efter att det inkommit larm om en misshandel mot en kvinna, polisen har uppgett att detta inkommit vid klockan 11.30.

  Enligt uppgifter skall gärningsmannen tillfogat skada så att blodvite uppstått på kvinnan, misshandel har skett inomhus och med okänt tillhygge. Mannen och kvinnan kände varandra sen tidigare.

  Polisen inledde under dagen en förundersökning gällande grov misshandel Utredningsåtgärder är vidtagna och kommer framgent fortlöpa. Brottsplatsen har även undersökt av polisens tekniker.

  Den misstänkte man kommer förhöras samt delges misstanke för brottet. Vad som sedan framkommit i utredningen kommer delges en jouråklagare, denne kommer sedan fatta beslut i frågan om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande eller om mannen ska försättas på fri fot under förundersökningens gång, skriver polisen.

 • Martin Avedal 08:57 den 8 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro län, , , , Vintrosa   

  Lada i Vintrosa totalförstörd efter brand 

  Det var vid klockan 00:47 natten mot onsdagen som räddningstjänst larmades till en adress utanför Vintrosa. Detta efter larm om brand i byggnad.

  Enligt uppgifter skall det inträffat en kraftig brand i en lada, men ingen person eller inga djur uppges ha kommit till skada. Dock ska ladan blivit totalförstörd i och med branden.

  Polisen skriver att händelsen rubriceras som mordbrand men det finns ingen misstänkt. Platsen ska spärras av och det ska genomföras en teknisk undersökning när det är möjligt.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel