Etiketter: Örebro län Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 11:41 den 6 October, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro län, , ,   

  Bilist misstänkt för drograttfylleri efter polisjakt 

  Det var under söndagsmorgon som polisen fick in larm angående en påverkad bilist i Karlskoga. Enligt uppgifter skall en privatperson observerat att en man på en parkering som upplevdes som påverkad.

  Mannen som är i 25-årsåldern hoppade in ett fordon fast den upplevdes som ej lämplig för att köra bil. I fordonet befanns sig även ytterligare en man i 25-årsåldern.

  Polisen stoppade bilisten i Örebro

  En polispatrull skickades ut från Karlskoga som började följa efter fordonet. Den 25-årige mannen höll hög hastighet in till Örebro där polisen tillslut fick stopp på fordonet vid Fabriksgatan i de centrala av staden.

  Under kontrollen upptäckte polisen narkotika och en del stöldgods. De bägge männen greps på platsen där föraren är misstänkt för drograttfylleri och dennes medpassagerare för stöld.

 • Martin Avedal 21:52 den 18 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro län, ,   

  Misstänkt kidnappning vid Brändåsen – tvingades in i bil 

  Det var vid klockan 16:27 på onsdagseftermiddagen som en grupp med män tvingade in en man i ett fordon vid Brändåsen utanför Hallsberg. Det var ett flertal privatpersoner som larmade polisen om det som inträffade.

  Larmet går ut till fler län i avgränsade området till Örebro Län. I Motala kan en polispatrull stoppa ett fordon som stämmer in på den beskrivning polisen fått.

  Tre personer gripna och förhörda

  Tre personer grips av polispatrullen i Motala. En fjärde man fanns i bilen och det skall vara den som blev kidnappad av den gripna trion. Uppgifter från Brändåsen vittnar också om att mannen ska blivit misshandlad innan denne fördes bort.

  Alla de inblandade fördes till polishuset i Örebro för förhör. Men i nuläget är det oklart vilken typ av brottsrubricering det inträffade har. Det är även oklart om mannen som blev kidnappad kände de övriga tre som befanns sig i bilen.

 • Håkan Eriksson 13:44 den 17 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Latorp, Örebro län,   

  Man skadad efter trafikolycka med fyrhjuling vid Latorp utanför Örebro 

  En man i 60-årsåldern skadades i samband med en trafikolycka som inträffade efter lunchtid i närheten av Latorp, väster om Örebro. Enligt polisen så färdades mannen på en fyrhjulig motorcykel som av okänd anledning kört av vägen.

  Förd till USÖ med okända skador

  Initialt uppgav polisen att fyrhjulingen har körts av en man i 60-årsåldern och att mannen skadats, det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är. Mannen är förd med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro.

 • Martin Avedal 16:53 den 16 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Örebro län, , ,   

  Räddningstjänsten släckte bilbrand vid Ica Vretstorp 

  Det var vid ca klockan 15:47 på måndagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades till Ica Vretstorp.

  Enligt uppgifter skall där ha förekommit en bilbrand, räddningstjänsten kunde släcka branden nästan direkt efter ankomst.

  Det är i nuläget oklart vad som orsakade branden men det finns inga rapporter om någon allvarligt skada människa.

 • Martin Avedal 22:55 den 13 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Örebro län, Pålsboda, ,   

  Alkoholpåverkad man hotade bilist i Pålsboda 

  Det var vid klockan 20:51 på fredagskvällen som polisen blev larmade till samhället Pålsboda efter att det inkommit larm om olaga hot.

  Enligt uppgifter skall en alkoholpåverkad man i 45-årsåldern stoppat en bilist och hota denne till livet om denne i körde mannen. Bilisten svängde in vid en bensinstation och uppgav att denne måste tanka.

  Mannen fördes till arresten för tillnyktring

  Inne på bensinstationen kunde bilisten larma polisen som anlände till platsen och omhändertog den alkoholpåverkade mannen.

  Den 45-årige mannen är i nuläget misstänkt för olaga hot. Polisen förde mannen till arresten i Örebro för tillnyktring.

 • Martin Avedal 11:00 den 11 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Attack, Grythyttan, , , Örebro län, ,   

  Man med kniv gick till attack mot poliser 

  Det var vid klockan 07:33 på onsdagsmorgonen som en polispatrull skulle hämta in en man bosatt i Grythyttan till förhör. Men mannen vägrade följa med och gick till attack med en kniv mot poliserna och försökte hugga dem.

  Därefter barrikaderade mannen sig i sin bostad och har vägrat att komma ut. I skrivande stund ska denne fortfarande befinna sig i bostaden. Polisen har spärrat av platsen och utrymt de närliggande bostäderna.

  Har begärt förstärkning och förhandlare

  Polisen på plats har begärt förstärkning och i nuläget ska där finns tre polispatruller. Man har även kallat in en förhandlare som ska samtala med mannen.

  Mannen är sen tidigare känd hos polisen och i nuläget är händelsen rubricerad som våld mot tjänsteman.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel