Etiketter: Örebro län Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 22:34 den 13 February, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro län, , ,   

  Man misstänkt för sexuellt ofredande mot ung flicka 

  Polisen skriver vid klockan 18:44 på tisdagskvällen att det förekommit ett sexuellt ofredande mot en ung flicka i Hallsberg. Den misstänkte är en man i 25-årsåldern och denne ska även hotat en yngre pojke.

  Enligt uppgifter skall mannen ofredat flickan genom beröring av sexuell karaktär. Han ska under oklara omständigheter förmått flickan att följa med denne till en lägenhet där övergreppen sedan skedde. Vid ett senare skede ska mannen även ha hotat en yngre pojke med ett tillhygge skriver polisen.

  Polisen har genomfört en rad utredningsåtgärder, och gjort en del beslag samt hållit förhör med den unga flickan. Dessa förhör har skett i närvaro av flickans vårdnadshavare med anledning av den unga åldern. Både flickan och den unge pojken ska bägge vara under femton år.

  Mannen är i nuläget misstänk för sexuellt ofredande av barn samt grovt olaga hot. Det finns dock inga uppgifter om att denne ska vara gripen.

 • Martin Avedal 16:41 den 15 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro län, , ,   

  Väpnat rån mot matvarubutik i Åsbro 

  Det var vid klockan 13:04 på måndagen som polisen larmades till en matvarubutik i samhället Åsbro. Butiken ska strax efter lunch blivit utsatt för ett väpnat rån.

  Enligt uppgifter skall en ensam gärningsman kommit in i butiken och hotade personal med ett tillhygge. Han tillgrep pengar ur en kassa och avvek därefter i bil. Under eftermiddagen har polisen genomfört en rad utredningsåtgärder i området men i nuläget är ingen gripen för brottet. Polisen har dock uppgifter att gå på som kommer att leda utredningen framåt. Ingen har kommit till fysisk skada.

  — Allmänhet som gjort iakttagelser av själva rånet, avvikande beteende i området och liknande ombedes höra av sig till polisen på telefon 114 14. Ange tips i talsvar för snabb framkoppling till operatör, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 21:14 den 3 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro län, , , Skrantahöjden,   

  Två män gripna misstänkta för rån i Karlskoga 

  Det var vid klockan 19:00 på onsdagskvällen som polisen larmades till Skrantahöjden i Karlskoga. Detta efter att det inkommit larm om ett rån i den aktuella stadsdelen.

  Enligt uppgifter skall en man blivit rånad på sin mobil av två personer som ska ha knuffat omkull denne så att han föll till marken. Ca en halvtimme senare kan två män i 40-årsåldern lokaliseras inne på en restaurang som grips av polisen.

  De bägge männen är i nu misstänkta för rån skriver polisen på sin hemsida. Det är dock oklart om deras rånoffer behövt uppsöka sjukvård efter rånet.

 • Martin Avedal 21:40 den 21 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Örebro län, ,   

  En gripen misstänkt för rån mot apotek i Kumla 

  Polisen skriver på sin hemsida på torsdagseftermiddagen att de gripit en man misstänkt för rån. Detta ska inträffat på ett apotek i centrala Kumla runt klockan 17:30.

  Enligt uppgifter ska en man kommit in i lokalen, hotat personal och lyckades få med sig diverse läkemedel. Därefter lämnade denne apoteket i okänd riktning.

  Flera polispatruller ska ha deltagit i sökningsarbetet och man ska bland annat skickat en hundpatrull. Efter en tids spaning lyckades man gripa en man som nu är misstänkt för det aktuella rånet. Beslag har genomförts i samband med gripandet som skedde i centrala Kumla.

  — Efter förhör kommer åklagare att besluta om mannen ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen. Ingen person skadades fysiskt i samband med rånets utförande, skriver polisen.

 • Martin Avedal 22:36 den 6 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Örebro län, ,   

  Äldre man anhållen misstänkt för mord i Hallsberg 

  Polisen skriver på sin hemsida vid klockan 18:28 att en man
  i 80-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord. Brottsplatsen ska vara en bostad i centrala Hallsberg.

  Enligt uppgifter var det under onsdagsförmiddagen som man påträffade en avliden person på den aktuella adressen. Ca en timme senare ska polisen gripit en misstänkt, den avlidna ska vara en kvinna i 75-årsåldern.

  Mannen och kvinnan ska vara bekanta för varandra. Under dagen har utredningsåtgärder genomförts i den aktuella bostaden där bland annat tekniker arbetat med att säkra spår. Arbetet fortsätter under kvällen med informationsinhämtning och vittnesförhör. Brottsrubriceringen kan komma att ändras.

  — Den avlidna kvinnan är i nuläget inte formellt identifierad men anhöriga har underrättats om de faktiska omständigheterna, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 17:12 den 5 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Karlskoga Kommun, , , Örebro län, ,   

  Polisen utreder misstänkt mord i Karlskoga 

  Polisen skriver på sin hemsida under tisdagseftermiddagen att man utreder ett misstänkt mord. Detta efter att man hittat en avliden person på en adress i Karlskoga Kommun.

  Enligt uppgifter var det under förmiddagen som upptäckte gjordes och polisen har påbörjat en förundersökning då omständigheterna är sådana att brott inte kan uteslutas. Polisen har genomfört flertalet utredningsåtgärder, bland annat knackat dörr och hållit ett antal förhör. Polisens kriminaltekniker genomför en brottsplatsundersökning.

  Polisen skriver att förundersökning leds med full kraft, hantering av inkommen och inhämtad information behandlas enligt särskild rutin allt för att säkerställa en robust förundersökning. Anhöriga ska även var underrättade.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel