Etiketter: Örebro län Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 17:20 den 16 November, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Haga, , , Örebro län, , ,   

  Kvinna utsatt för väpnat rån i Kumla 

  Det var vid klockan 12:01 på tisdagen som polisen larmades till området Haga i Kumla. Detta efter att det inkommit larm om ett väpnat rån.

  Enligt uppgifter skall en cyklande kvinna i 60-årsåldern blivit utsatt för rånet. Kvinnan blev konfronterad av tre unga män som kom över matvaror, armband samt ett halsband. Matvarorna ska kvinnan förvarat i en cykelkorg.

  Två av de tre gärningsmännen ska ankommit till brottsplatsen på en moped medan den tredje kom till fots. Kvinnan uppfattade som att en av männen var beväpnad med ett knivliknade föremål. I nuläget finns inga uppgifter om att någon ska vara gripen för rånet.

 • Martin Avedal 10:35 den 2 November, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Örebro län,   

  Äldre man misstänkt för misshandel och olaga hot 

  Under natten mot tisdagen kunde polisen gripa en man i 75-årsåldern i Ljusnarsbergs kommun. Denne ska vara misstänkt för misshandel och olaga hot. Det ska vara en kvinna i 50-årsåldern som är utsatt.

  Enligt uppgifter skall larmet kommit in till polisen vid klockan 01:09 natten mot tisdagen. Det finns även uppgifter att mannen ska ha misshandlat kvinnan vid ett annat tillfälle under veckan. De bägge ska tidigare haft en relation till varandra.

  Mannen blev gripen av en polispatrull och är i skrivande stunder misstänkt för misshandel och olaga hot. Det är dock oklart var detta ska ha ägt rum, samtidigt finns inga uppgifter om att kvinnan behövt uppsöka läkarvård efter misshandel.

   

 • Martin Avedal 23:36 den 30 October, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Bastu, Bastubrand, , , Örebro län, , Svinnersta,   

  Larm om övertänd bastu i Svinnersta 

  Det var vid klockan 20:27 på lördagskvällen som räddningstjänsten larmades till Svinnersta mellan Askersund och Vretstorp. Detta efter larm om brand i en byggnad.

  Enligt uppgifter skall branden förekommit i en bastu, byggnaden ska varit fristående och inte kopplad till någon annan byggnad. Räddningstjänsten ska ha uppgett av bastun var helt övertänd men spridningsrisken var enbart begränsad till en närliggande pool.

  Ingen ska ha kommit till skada under branden men det är i skrivande stunder oklart vad som orsakade branden. Runt klockan 21.00 ska släckningsarbetet var klart men räddningstjänsten ska stannat kvar på platsen.

 • Martin Avedal 19:46 den 3 October, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro län, , , , ,   

  Räddningstjänst till Östansjö – rökutveckling i villa 

  Runt klockan 16:30 på söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till Östansjö. Detta efter att det inkommit larm om en villabrand.

  Enligt uppgifter skall det förekommit rökutveckling i en källare och rökdykare ska gått in i byggnaden. Det finns inga uppgifter om att det ska förekommit någon brand med lågor i källaren.

  Enheter från brandstationerna i Vretstorp och Byrsta ska åkt till adressen men även polis och ambulans ska larmats ut. Men ingen person ska kommit till skada. Vad som orsakade rökutvecklingen är i nuläget oklart.

  Foto: Christian Vargahed

 • Martin Avedal 18:10 den 23 September, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Misstänkt, Örebro län, ,   

  En gripen misstänkt för grovt brott 

  Flera lokala medier i Örebro Län kunde under torsdagen skriva om att polisen gripit en person i de södra delarna av länet. Man är väldigt förtegna om vad det ska handla om, men personen är misstänkt för ett grovt brott.

  Enligt uppgifter genomfördes gripandet runt klockan 16.00-tiden på torsdagseftermiddagen. Personen ska ha befunnit sig i en fastighet och kunde föras bort av en polispatrull. Polisens kriminaltekniker har börjat att undersöka fastigheten och dess omgivningar.

  Eftersom polisen är förtegna om insatsen är det i nuläget oklart vilken typ av brott det ska handla om.

 • Martin Avedal 10:24 den 18 September, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro län, , , ,   

  Ladugård utanför Vretstorp brann ner under fredagen 

  Det var vid klockan 20:48 på fredagskvällen som räddningstjänsten larmades till en gård norr om Vretstorp. Detta efter att det inkommit larm om en brand på platsen.

  Enligt uppgifter skall branden startat i ett uthus samt i en vedhög sedan spred sig den till ladugården. Räddningstjänsten kunde hålla branden från bostadshuset med de övriga drabbade byggnaderna brann runt midnatt ner till grunden.

  Det är i skrivande stund oklart vad som orsakade branden men enligt polisen skall inga personer samt djur kommit till skada under incidenten. Räddningstjänsten hade flera enheter på plats och även polisen har varit där under gårdagskvällen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel