Etiketter: Örebro län Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:40 den 10 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Örebro län, , , , ,   

  Krockade med sin A-traktor – misstänkt för rattfylleri 

  Det var vid klockan 02:28 natten mot söndagen som polisen larmades till en trafikolycka i Örebro. Detta efter att en A-traktor krockat med en personbil samt en stolpe.

  Enligt uppgifter skall föraren av A-traktorn varit en ung kvinna under 18 år. Denne ska av någon okänd anledning kört in i en personbil och en stolpe med sitt fordon. Kvinnan ska blåst positivt i sållningsinstrument och blivit omhändertagen för kroppsbesiktning.

  Polisen skriver även på sin hemsida att körkortet omhändertaget på plats samt att orosanmälan till sociala myndigheter enligt SOL14 är upprättad. Det ska inte förekommit några personskador i samband med trafikolyckan.

  Ska varit en händelserik natt

  Utöver trafikolyckan med A-traktorn rapportera polisen om en händelserik natt. Framför allt har det förekommit mycket fylleri och stök, men även ett flertal trafikbrott.

  Många har hört av sig angående om störande oljud från högt spelande fordon. På Kyrkogatan i Örebro rapporterades en man i 25-årsåldern för förargelseväckande beteende genom att skapa oljud på allmän plats. Dessutom ska en man i 30-årsåldern vara misstänkt för olovlig fordonstrafik i centrala Örebro. Mannen nekade varpå rapport skriven för hantering i tingsrätt.

  I Vretstorp blev en man i 20-årsåldern misstänkt för försök till grov misshandel efter att ha kört på ett flertal parkerade fordon. Ett flertal personer ska också ha blivit påkörda, dock inga allvarliga personskador.

 • Martin Avedal 13:31 den 25 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Örebro län, ,   

  Man anhållen efter misshandel i nära relation 

  Polisen larmades under fredagsmorgonen till en adress i Nora Kommun. Detta efter att det inkommit larm om en misshandel i nära relation skriver polisen på sin hemsida.

  Enligt uppgifter skall polisen gripit en man i 45-årsåldern på den aktuella adressen. Mannen kunde senare under dag på beslut från åklagare bli anhållen misstänkt för misshandel i nära relation. Brottsplatsen blev avspärrad och en tekniskundersökning har genomförts.

  Den person som ska blivit misshandlad var en kvinna, hon ska uppgett smärta i överkroppen. Men det är i skrivande stund oklart om hon behövt uppsöka sjukvård efter incidenten.

 • Martin Avedal 08:46 den 13 August, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Örebro län, Översvämning, Trafikverket, Vatten, Vattensamling   

  Stora vattensamlingar och översvämmade vägar i Örebro län 

  Flera lokala medier i Örebro skriver under söndagsmorgonen om att det förekommer stora mängder vattensamlingar på vägarna. Detta efter gårdagen samt nattens kraftiga skyfall.

  Enligt uppgifter skall flera larm om översvämmade fastigheter inkommit till räddningstjänsten samt att många vägar översvämmats under natten. I flera områden påverkas trafiken. På riksväg 733 varnar trafikverket för stora mängder vatten på vägen i höjd med Lögaredammen.

  Örebro Tribune har även vittnat om stora vattensamlingar på cykelvägar i Örebro. I bildspelet nedan finns bilder från cykelvägarna i Oxhagen, Adolfsberg samt en dagvattenbrunn i Södra Lindhult.

  Foto: Martin Avedal

 • Martin Avedal 17:56 den 30 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Örebro län, ,   

  Två misstänkta för grovt rån i Hällabrottet 

  Flera lokala medier i Örebro län skriver under söndagen att två personer har gripits och anhållits misstänkta för grovt rån. Brottet ska inträffat i samhället Hällabrottet utanför Kumla.

  Enligt uppgifter fick polisen larmet under söndagsmorgonen och brottsplatsen ska vara en villa i Hällabrottet. Polisen kunde efter ett intensivt spaningsarbete gripa de två misstänkta gärningspersonerna.

  Under söndagen ska dessa två även blivit anhållna misstänkta för grovt rån. Det finns även uppgifter om att det inte ska inträffat några personskador under det grova rånet.

 • Martin Avedal 21:23 den 28 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Örebro län, ,   

  Misstänkt mordförsök i Ljusnarsbergs kommun 

  Polisen kunde under fredagskvällen gripa en man misstänkt för mordförsök samt olaga hot i Ljusnarsbergs kommun. Larmet ska ha inkommit till polisen runt klockan 20:19.

  Enligt uppgifter skall målsägare samt ytterligare person har lyckats avväpna misstänkt mannen och kvarhöll honom. När polispatrullen anlände kunde de gripa mannen på plats. Ingen person har fysiskt skadats av händelsen och polisen har tagit två föremål i beslag.

  Polisen skriver att utredningsåtgärder är vidtagna, en förundersökning gällande försök till mord samt olaga hot är inledd. Samt att Polismyndigheten arbetar brett i förundersökning för att säkra en robust utredning.

  — Den gripne mannen kommer initialt att förhöras, vad som framkommer presenteras sedan för åklagare. Därefter fattas beslut om vidare frihetsberövande i form av eventuellt anhållande, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 18:10 den 6 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Örebro län, , ,   

  Polis grep aktivister efter intrång på företag 

  Under veckan har flera företag i regionen blivit utsatta för intrång från olika aktivister. Örebro Tribune kunde i måndags skriva om att ett flertal klimataktivister genomfört en aktion mot ett företag mellan Örebro och Kumla.

  Enligt uppgifter har detta inträffat igen under torsdagen. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer är misstänkta för flera brott efter att ha tagit sig in på ett företags inhägnade område. Detta ska ha inträffat runt klockan 06:24 på torsdagsmorgonen.

  — Tre personer har gripits misstänkta för grov skadegörelse och grovt olaga intrång efter att under tidig morgon ha tagit sig in och låst fast sig vid ett av företagets transportband en bit ovanför markytan, skriver polisen på sin hemsida.

  Flera patruller larmades ut till platsen och har befunnit sig i området sedan dess. Polis och räddningstjänst samverkade under eftermiddagen för att få loss och få ner personerna i säkerhet.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel