Etiketter: Explosion Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 20:03 den 15 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Explosion, , , ,   

  Larm om explosion vid en butik i Brickebacken 

  Det var runt klockan 19:30 på måndagskvällen som det inkom ett larm om en explosion vid en butik i Brickebacken. Enligt uppgifter skall någon sprängt en bankomat på platsen.

  Ett flertal privatpersoner skall kontaktat SOS-alarm om att de hört en explosion i området Brickebacken i Örebro. När polispatrullerna anlände kunde de konstatera att någon sprängt en bankomat.

  Räddningstjänsten och ambulansen som åkte till platsen ska ha lämna efter att man konstaterade att det var lugnt.

 • Martin Avedal 10:33 den 26 June, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Attentat, Explosion, , , , , Strippklubb,   

  Explosion vid strippklubb på Holmen i Örebro 

  Det var vid klockan 02:45 natten mot onsdagen som en explosion inträffade vid klubblokal på Holmen i de norra delarna av Örebro. Smällen kunde höras över större delar av staden, i lokalen fanns en strippklubb.

  — Man vaknade av smällen och att det skaka i fönstren, skriver ett vittnen som Örebro Tribune varit i kontakt med.

  Polisen misstänker att kriminella gäng är inblandade

  Den aktuella byggnaden ligger vid Osmundgatan och började efter explosionen att brinna. Rökpelaren steg till himlen och kunde ses från stora delar av Örebro. När räddningstjänsten anlände till platsen var branden fullt utvecklad.

  I skrivande stunder rubricera polisen händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Samtidigt misstänker de att kriminella gäng kan vara inblandade. Det är också oklart om någon kommit till skada vid explosionen.

  Byggnaden är sen tidigare känd hos polisen och med åren har flera olika verksamheter ägt rum i lokalen. I dagsläget låg en strippklubb på adressen, den har bara varit verksam i ett par år.

  Det nationella bomskyddet är på plats

  Under onsdagen har polisen spärrat av stora delar av industriområdet Holmen, området kommer antagligen vara avspärrat under hela dagen.

  Det nationella bomskyddet är också på plats för att undersöka om det finns några mer sprängladdningar på platsen. Den aktuella byggnaden där explosionen ägde rum har brunnit ner till grunden.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel