Etiketter: Norr Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 23:33 den 23 May, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Norr, , , ,   

  Ung kvinna försökte råna äldre man i Örebro 

  Det var vid klockan 18:23 på måndagskvällen som en kvinna i 20-årsåldern försökte råna en man i 85-årsåldern. Rånförsöket ska ha ägt rum i ett trapphus på Norr i Örebro.

  Enligt uppgifter skall en boende på den aktuella adressen hört den äldre mannen skrika på hjälp i trapphuset. Denne ska kontaktat polisen och därefter gått ut i trapphuset och hållit fast kvinnan tills polisen anlänt till platsen.

  En polispatrull kunde frihetsberöva den 20-åriga kvinnan som i nuläget är misstänkt för försök till rån mot mannen. Samtidigt ska den äldre mannen fått uppsöka sjukvård efter att ha ådragit sig en del skador som han fick i samband med brottet.

 • Martin Avedal 13:34 den 5 September, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Centralstation, , Norr, , , , , ,   

  Stor rånvåg i Örebro under natten 

  Under natten mot söndagen rapporterades det ett flertal rån i de centrala delarna av Örebro. Totalt har polisen bekräftat fem rån/rånförsök och tre av dem i de centrala delarna av staden.

  Enligt uppgifter inkom det första larmet runt klockan 22:57 sent på lördagen. Där ska en person blivit rånad på pengar och tillhörigheter av två eller flera gärningsmän. Personen ska blivit slagen och hotad under rånet.

  Rån vid Centralstationen och Brunnsparken

  De resterande fallen av rån/rånförsöken som inträffade i Örebro under natten ägde rum efter tolvslaget. Vid klockan 01:25 rånades en person på sin mobiltelefon på Norr. Bara fem minuter senare vid klockan 01:30 rånades en kille i 15-årsåldern vid centralstationen, där är det dock oklart vad rånbytet blev.

  Det sista rånet som ägde rum under natten inträffade vid klockan 03:43. En man i 20-årsåldern rånas på flera tillhörigheter vid Brunnsparken. Denne ska blivit konfronterad av en större grupp gärningsmän.

  Det ägde även rum ett rånförsök under natten, ett flertal personer ska ha hållit fast och slagit en person. De försökte komma över dennes ägodelar men personen kunde slita sig loss och fly platsen skriver polisen på sin hemsida.

 • Örebro Tribune 19:54 den 17 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Norr, ,   

  Kvinna falsklarmade om bråk på Norr 

  Polisen hittar inte heller några personer som verkar vara osams på något sätt.
  Polisen kontrollerar några personer och en av dem stör den allmänna ordningen och han, en ung man i 20-årsåldern, blir avlägsnad från platsen enligt Polislagens 13§.

  Polisen kontaktar anmälaren och det visar sig att det inte har varit något bråk, det är i nuläget oklart varför anmälaren har sagt att det har varit det. Hon, en kvinna i 45-årsåldern, är i nuläget misstänkt för falsklarm.

 • Martin Avedal 23:38 den 15 June, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Höglundagatan, , , Norr, , ,   

  Man misshandlad på Höglundagatan i Örebro 

  Det var vid klockan 18:41 på tisdagskvällen som polisen blev larmade till Höglundagatan i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett bråk på platsen.

  Enligt uppgifter skall en ung man i 20-årsåldern blivit misshandlad, denne ska fått motta flera sparkar och slag. När polispatrullen anlände till platsen försvann ett flertal personer men polisen kunde gripa en misstänkt. Även det en man i 20-årsåldern.

  Den misshandlade mannen fick föras med ambulans till sjukhus, det är i nuläget oklart hur pass alvarliga skador denne ådragit sig. Den gripne mannen är i nuläget misstänkt för grov misshandel.

 • Martin Avedal 18:46 den 29 March, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Norr, , , , , ,   

  Man greps misstänkt för rån och rånförsök i Örebro 

  Det var under måndagsmorgonen som polisen kunde gripa en 25-årig man i Örebro. Denne ska vara misstänkt för rån och rånförsök på norr och vid USÖ.

  Enligt uppgifter ska mannen först försökt råna ett fik på norr. Där ska mannen med ett knivliknande föremål hotat personal och försökt tvinga till sig pengar. Men denne lämnade platsen tomhänt.

  En stund senare fick polisen in ett nytt larm om ett rån från en butik vid USÖ. Tillvägagångsättet påminde om rånförsöket på norr men denna gång ska rånaren fått med sig ett antal kontanter.

  Polisen kunde efter detta gripa en man i 25-årsåldern, denne hade kontanter på sig och är i nuläget misstänkt för både rånförsöket och rånet.

 • Martin Avedal 19:30 den 26 January, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Norr, , ,   

  Polis sköt mot knivbeväpnad man på Norr 

  Polisen blev under tisdagen vid två tillfällen larmade till en adress på Norr i Örebro. Vid andra larmet mötte patrullen en knivbeväpnad man. Denne ska ej ha reagerade på OC-sprayen varpå polisen avlossade skott mot mannen.

  Första larmet inkom vid klockan 13.47 och det ska handlat om ett bråk i ett bostadsområde på Norr. När patrullen anlände var det relativt lugnt på platsen och man kunde lämna därefter.

  Sköt mot knivbeväpnad man

  Efter klockan 16:00 på tisdagseftermiddagen blev polisen på nytt larmade till samma adress. Men denna gång träffade patrullen på en knivbeväpnad man i 20-årsåldern.

  Polisen använde OC-spray på knivmannen men denne ska ej ha reagerat på den, istället sköt patrullen verkanseld mot den unge mannen. Enligt uppgifter skall inge blivit träffad av skotten och knivmannen blev handfängslad och gripen.

  I skrivande stunder skall denne 20-årge mannen vara misstänkt för olaga hot och våld mot tjänsteman. Det är också oklart om de bägge händelserna hänger ihop med varandra.

  Foto: Läsarbild

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel