Etiketter: Grovt vapenbrott Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 14:30 den 6 December, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Grovt vapenbrott, , , , ,   

  Man misstänkt för misshandel och vapenbrott 

  Det var under onsdagsmorgonen som polisen larmades till en adress i Örebro Kommun. Detta efter att det inkommit larm om en misshandel i nära relation på den aktuella adressen.

  Enligt uppgifter kunde polisen gripa en man i 35-årsåldern misstänkt för misshandel. Denne ska ha slagit en kvinna denne har en relation med. Under kontrollen i bostaden anträffar även patrullen ett vapen, detta bedöms vara äkta och mannen blir även misstänkt för grovt vapenbrott.

  — Mannen är under förmiddagen förhörd och delgiven misstanke, de hittills framkomna uppgifterna har även presenterats en åklagare som valt att anhålla mannen misstänkt för misshandel och grovt vapenbrott, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 12:08 den 9 June, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Grovt vapenbrott, , , ,   

  Fem personer åtalade för grovt vapenbrott i Örebro 

  Åklagarmyndigheten meddelade idag att fem personer har åtalats för grova vapenbrott under hösten 2022–januari 2023. Två av personerna åtalas även för grovt narkotikabrott och narkotikabrott under samma tid.

  Åtalet avser bl.a. flera skarpa vapen och brotten har skett i gängmiljö i bl.a. Adolfsberg i Örebro, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

  Kommentarer gällande åtalet

  — Det är ett i flera delar annorlunda åtal eftersom det inte enbart grundar sig på beslag, vilket är det vanliga vid vapen- och narkotikabrott, säger förundersökningsledare Elisabeth Anderson.

  — Utredningen har bland annat bedrivits genom att man jämfört filmer och fotografier, som fanns i de misstänktas telefoner, med beslag i andra ärenden.

 • Martin Avedal 09:47 den 17 October, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Grovt vapenbrott, , , , , , ,   

  Misstänkt skottlossning i Sörbyängen 

  Det var vid klockan 23:45 på söndagskvällen som polisen blev larmade till stadsdelen Sörbyängen i Örebro. Detta efter att det inkommit flera larm om en skottlossning.

  Enligt uppgifter skall flera privatpersoner kontaktat polisen under söndagskvällen och larmat om en skottlossning. Polisen har kunnat konstatera att det har avlossats skott då man hittat vissa fynd. Ingen person ska dock kommit till skada.

  Polisen har under natten spärrat av ett stort område i stadsdelen och genomfört en teknisk undersökning. Händelsen rubriceras i nuläget som försök till mord samt grovt vapenbrott skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 12:05 den 2 May, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Grovt vapenbrott, , , , , ,   

  Man rånad under pistolhot i centrala Karlskoga 

  Det var vid klockan 01:20 natten till lördagen som polisen blev larmade till centrala Karlskoga efter att det inkommit larm om ett personrån.

  Enligt uppgifter skall tre stycken gärningsman rånade en man under pistolhot. De ska kommit över pengar och värdesaker, mannen ska även blivit misshandlad under rånet.

  Polisen kunde senare gripa en misstänkt gärningsman, brottsrubriceringen är grovt rån samt grovt vapenbrott. I skrivande stund är fortfarande två gärningsmän på fri fot enligt de uppgifter som inkommit.

 • Martin Avedal 20:46 den 2 April, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Grovt vapenbrott, , , ,   

  Polis sköt pistolbeväpnad man i Fornaboda 

  Det var vid 18.13 på tisdagseftermiddagen som det inom larm till polisen angående ett självmordförsök i Fornaboda norr om Lindesberg. Ett flertal polispatruller blev utlarmade.

  Väl på platsen kunde polisen ha en fortlöpande kontakt med anhöriga. De berättar att mannen som befinner sig i bostaden utgör en fara för sig själv.

  Kom ut med pistol – polis sköt varningsskott

  Helt plötsligt kommer mannen ut ur bostaden och har ett pistolliknande föremål i handen. Poliens försöker uppmuntra mannen till att lägga sig på marken. När detta inte funkar skjuter man ett varningsskott, detta också utan resultat.

  Enligt uppgifter skall mannen varit hotfull och polisen känt sig tvingade att avlossa verkanseld. Detta resulterade i att mannen blev skjuten i benet. Därefter kunde denne gripas och föras till sjukhus för att genomgång sjukvård.

  Det är oklart hur pass skadad mannen är, i nuläget är han misstänkt för grovt olaga hot samt grovt vapenbrott

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel