Etiketter: Pistolbeväpnad Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Håkan Eriksson 11:03 den 11 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Pistolbeväpnad, , Soft Air Gun   

  Ungdomar beväpnade med ”pistol” vid matbutik på Norr i Örebro 

  Polisen får under måndagen samtal om ett antal ungdomar som befinner sig vid en matbutik vid Längbro Torg, på norr i Örebro och en av ungdomarna hanterar ett pistolliknande föremål.

  Ungdomarna kontrolleras av polispatrull som har beordras till platsen, en så kallad ”Soft Air Gun” anträffas i anslutning till ungdomarna.

  Polisen kontaktar vårdnadshavare och ungdomarna överlämnas till respektive vårdnadshavare. Polisen meddelar att inga hot föreligger i samband med händelsen.

 • Martin Avedal 00:47 den 26 January, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Falskt Larm, , Pistolbeväpnad, ,   

  Ljuger om beväpnad person – orsakar utryckning 

  Det var vid klockan 21.12 på fredagskvällen som en man i 40-åldern larmade polisen i Örebro angående en pistolbeväpnad man på Väster.

  Mannen påstod att den beväpnade man befanns sig i en lägenhet på platsen. Men när polispatrullen kom fram visade det sig att mannen hade ljugit och detta var ett falsk larm.

  Kan dömas till böter eller fängelse

  Den 40-årige mannen är i nuläget misstänkt för brottet falskt larm. Enligt 16 kap. 15 § i brottsbalken kan den som larmar in ett falskt larm dömas till böter eller fängelse.

  Anser man att brottet är så pass grovt kan den skyldige dömas till fängelse i lägst sex månader och högst upp till fyra år.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel