Etiketter: Pistolbeväpnad Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 20:46 den 2 April, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Pistolbeväpnad, ,   

  Polis sköt pistolbeväpnad man i Fornaboda 

  Det var vid 18.13 på tisdagseftermiddagen som det inom larm till polisen angående ett självmordförsök i Fornaboda norr om Lindesberg. Ett flertal polispatruller blev utlarmade.

  Väl på platsen kunde polisen ha en fortlöpande kontakt med anhöriga. De berättar att mannen som befinner sig i bostaden utgör en fara för sig själv.

  Kom ut med pistol – polis sköt varningsskott

  Helt plötsligt kommer mannen ut ur bostaden och har ett pistolliknande föremål i handen. Poliens försöker uppmuntra mannen till att lägga sig på marken. När detta inte funkar skjuter man ett varningsskott, detta också utan resultat.

  Enligt uppgifter skall mannen varit hotfull och polisen känt sig tvingade att avlossa verkanseld. Detta resulterade i att mannen blev skjuten i benet. Därefter kunde denne gripas och föras till sjukhus för att genomgång sjukvård.

  Det är oklart hur pass skadad mannen är, i nuläget är han misstänkt för grovt olaga hot samt grovt vapenbrott

 • Håkan Eriksson 11:03 den 11 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Pistolbeväpnad, ,   

  Ungdomar beväpnade med ”pistol” vid matbutik på Norr i Örebro 

  Polisen får under måndagen samtal om ett antal ungdomar som befinner sig vid en matbutik vid Längbro Torg, på norr i Örebro och en av ungdomarna hanterar ett pistolliknande föremål.

  Ungdomarna kontrolleras av polispatrull som har beordras till platsen, en så kallad ”Soft Air Gun” anträffas i anslutning till ungdomarna.

  Polisen kontaktar vårdnadshavare och ungdomarna överlämnas till respektive vårdnadshavare. Polisen meddelar att inga hot föreligger i samband med händelsen.

 • Martin Avedal 00:47 den 26 January, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Pistolbeväpnad, ,   

  Ljuger om beväpnad person – orsakar utryckning 

  Det var vid klockan 21.12 på fredagskvällen som en man i 40-åldern larmade polisen i Örebro angående en pistolbeväpnad man på Väster.

  Mannen påstod att den beväpnade man befanns sig i en lägenhet på platsen. Men när polispatrullen kom fram visade det sig att mannen hade ljugit och detta var ett falsk larm.

  Kan dömas till böter eller fängelse

  Den 40-årige mannen är i nuläget misstänkt för brottet falskt larm. Enligt 16 kap. 15 § i brottsbalken kan den som larmar in ett falskt larm dömas till böter eller fängelse.

  Anser man att brottet är så pass grovt kan den skyldige dömas till fängelse i lägst sex månader och högst upp till fyra år.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel