Etiketter: Soft Air Gun Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 10:15 den 9 June, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: balaklava, , , , , Snabbmat, Soft Air Gun, ,   

  Maskerad man kom in beväpnad på snabbmatsrestaurang 

  Polisen skriver i en sammanfattning om nattens händelser att de blev larmade till en snabbmatsrestaurang i Karlskoga. Det ska ha inträffat runt klockan 03:06 natten mot söndagen.

  Enligt uppgifter kom en man i 18-årsålderen in på restaurangen maskerad med en balaklava. Mannen ska även haft ett pistolliknande föremål i byxlinningen. En polispatrull larmades ut för att kontrollera mannen.

  Vapnet visade sig vara en soft air gun. Balaklavan och pistolen togs i beslag och mannen är misstänkt för ringa vapenbrott skriver polisen.

  Polisen skriver även att de rykt ut på två fall av misshandel i centrala Örebro under natten. Utöver detta ska det trots allt varit en relativt lugn natt i länet.

 • Martin Avedal 18:57 den 19 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Soft Air Gun, , ,   

  Beväpnad yngling nerbrottad av polis på Väster 

  Det var vid klockan 11:28 på måndagen som polis fick samtal från en privatperson som sett sig iaktta en par beväpnade ungdomar. Anmälaren uppger att denne ska sett ett pistolliknande föremål.

  Enligt uppgifter skall ungdomarna befunnit sig vid en busshållplats intill en högstadieskola på Väster i Örebro. En polispatrull skickade ut som kunde konfrontera ett gäng med tre till fyra ungdomar. En av ungdomarna, en ung man valde att springa från plasten.

  Var beväpnad med kniv och soft air-gun

  Polis tog upp jakten på mannen och kunde hinna upp denne, man var också tvingade brotta ner denne till marken. Under kroppsvisitation anträffades en soft air-gun samt en kniv, bägge dessa föremål beslag togs av patrullen.

  Mannen som var beväpnad och brottades ner av polis ska enligt uppgifter varit under 18 år. Denne är i nuläget misstänkt för brott mot knivlagen och föräldrar samt socialtjänst kommer att underrättas om brottsmisstankarna. De andra ungdomarna som befanns sig vid busshållplatsen är inte misstänka för något brott.

  Polisen vill också informera om att riskerna med att bära den här typen av vapen (soft air-gun/pistol) är stora i samband med konfrontation med polis. En soft air-gun är ofta svår att särskilja från ett riktigt vapen vilket betyder att poliser måste agera med stort säkerhetstänk för eget och andras skydd.

 • Håkan Eriksson 11:03 den 11 February, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Soft Air Gun   

  Ungdomar beväpnade med ”pistol” vid matbutik på Norr i Örebro 

  Polisen får under måndagen samtal om ett antal ungdomar som befinner sig vid en matbutik vid Längbro Torg, på norr i Örebro och en av ungdomarna hanterar ett pistolliknande föremål.

  Ungdomarna kontrolleras av polispatrull som har beordras till platsen, en så kallad ”Soft Air Gun” anträffas i anslutning till ungdomarna.

  Polisen kontaktar vårdnadshavare och ungdomarna överlämnas till respektive vårdnadshavare. Polisen meddelar att inga hot föreligger i samband med händelsen.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel