Beväpnad yngling nerbrottad av polis på Väster

Det var vid klockan 11:28 på måndagen som polis fick samtal från en privatperson som sett sig iaktta en par beväpnade ungdomar. Anmälaren uppger att denne ska sett ett pistolliknande föremål.

Enligt uppgifter skall ungdomarna befunnit sig vid en busshållplats intill en högstadieskola på Väster i Örebro. En polispatrull skickade ut som kunde konfrontera ett gäng med tre till fyra ungdomar. En av ungdomarna, en ung man valde att springa från plasten.

Var beväpnad med kniv och soft air-gun

Polis tog upp jakten på mannen och kunde hinna upp denne, man var också tvingade brotta ner denne till marken. Under kroppsvisitation anträffades en soft air-gun samt en kniv, bägge dessa föremål beslag togs av patrullen.

Mannen som var beväpnad och brottades ner av polis ska enligt uppgifter varit under 18 år. Denne är i nuläget misstänkt för brott mot knivlagen och föräldrar samt socialtjänst kommer att underrättas om brottsmisstankarna. De andra ungdomarna som befanns sig vid busshållplatsen är inte misstänka för något brott.

Polisen vill också informera om att riskerna med att bära den här typen av vapen (soft air-gun/pistol) är stora i samband med konfrontation med polis. En soft air-gun är ofta svår att särskilja från ett riktigt vapen vilket betyder att poliser måste agera med stort säkerhetstänk för eget och andras skydd.