Etiketter: Brott mot knivlagen Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 22:10 den 5 September, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott mot knivlagen, , , , ,   

  Aggressiv man vid butik misstänkt för brott mot knivlagen 

  Polisen blev vid klockan 20:22 på tisdagskvällen larmade till en livsmedelsbutik i Örebro. Detta då en person på platsen ska upplevts som bråkig och aggressiv.

  Enligt uppgifter ska personalen misstänkt att en man i 25-årsåldern stulit varor inne i butiken. De höll kvar denne i väntan på polisen, detta ska dock mannen inte uppskattat och denne blev aggressiv mot personalen.

  När polispatrullen anlände och genomförde en kroppsvisitation hittade man inte något stöldgods. Dock bär mannen på en kniv och upplevdes påverkad av narkotika. Denne medtogs för provtagning och förhör, mannen ska efter detta släpps på fri fot men han är fortfarande misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

 • Martin Avedal 22:07 den 2 July, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott mot knivlagen, , , , , ,   

  Larm om bråk på Fredsgatan i centrala Örebro 

  Det var vid klockan 20:28 på fredagskvällen som polisen larmades till Fredsgatan i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit larm om ett bråk på platsen.

  Enligt uppgifter skall fyra män bråkat och tjafsat med varandra, anmälaren ska ha sett ett knivliknade föremål. När polispatrullen anländer lämnar tre av de fyra männen platsen springandes. En person är kvar och kontrolleras av patrullen.

  Mannen som stannade kvar är i 35-årsåldern och uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Samma person är också misstänkt för brott mot knivlagen samt olaga hot. Polisen medtog denne för provtagning samt förhör.

 • Martin Avedal 17:42 den 11 December, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Batong, Brott mot knivlagen, , , , ,   

  Batongbeväpnad yngling stoppad på Örebro Tingsrätt 

  Det var vid klockan 15:04 på fredagseftermiddagen som polisen blev larmade till Örebro Tingsrätt. Detta efter att vakterna på tingsrätten frihetsberövat en ung man i tonåren.

  Enligt uppgifter ska tonåringen kommit in på tingsrätten beväpnad med en batong. Vakterna frihetsberövade den unge mannen i väntan på polisen. Efter att polisen varit på plats valde man att avvisad tonåringen från platsen.

  Polisen ska ha skrivit en anmälan om brott mot knivlagen dessutom tog man batongen i beslag.

 • Martin Avedal 22:58 den 23 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott mot knivlagen, , , , , , ,   

  Två män i slagsmål vid Stortorget i Örebro 

  Det var vid klockan 19:52 på fredagskvällen som polisen blev larmade till Stortorget i centrala Örebro. Det är en ordningsvakt som har larmat efter att det ska förekommit ett slagsmål på platsen.

  Enligt uppgifter skall en man i 45-årsåldern samt en man i 70-årsåldern av någon okänd anledning hamnat i dispyt med varandra. Den äldre av den två uppvisar en skada på sin tumme och uppger att den yngre ska skadat honom med ett stickvapen.

  De bägge männen känner varandra sen tidigare och åsikterna går isär om vad har hänt. Den 45-årige mannen påstår att den äldre mannen skadade sig själv samtidigt fann polisen en mindre kniv på den yngre mannen.

  I nuläget är 45-åringen misstänkt för brott mot knivlagen. Polisen har även skrivit en anmälan om misshandel men det är som sagt oklart vad som har hänt. Slagsmålet ska ha ägt rum utanför ett uteställe på Stortorget.

 • Martin Avedal 18:57 den 19 October, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott mot knivlagen, , , , , , , ,   

  Beväpnad yngling nerbrottad av polis på Väster 

  Det var vid klockan 11:28 på måndagen som polis fick samtal från en privatperson som sett sig iaktta en par beväpnade ungdomar. Anmälaren uppger att denne ska sett ett pistolliknande föremål.

  Enligt uppgifter skall ungdomarna befunnit sig vid en busshållplats intill en högstadieskola på Väster i Örebro. En polispatrull skickade ut som kunde konfrontera ett gäng med tre till fyra ungdomar. En av ungdomarna, en ung man valde att springa från plasten.

  Var beväpnad med kniv och soft air-gun

  Polis tog upp jakten på mannen och kunde hinna upp denne, man var också tvingade brotta ner denne till marken. Under kroppsvisitation anträffades en soft air-gun samt en kniv, bägge dessa föremål beslag togs av patrullen.

  Mannen som var beväpnad och brottades ner av polis ska enligt uppgifter varit under 18 år. Denne är i nuläget misstänkt för brott mot knivlagen och föräldrar samt socialtjänst kommer att underrättas om brottsmisstankarna. De andra ungdomarna som befanns sig vid busshållplatsen är inte misstänka för något brott.

  Polisen vill också informera om att riskerna med att bära den här typen av vapen (soft air-gun/pistol) är stora i samband med konfrontation med polis. En soft air-gun är ofta svår att särskilja från ett riktigt vapen vilket betyder att poliser måste agera med stort säkerhetstänk för eget och andras skydd.

 • Martin Avedal 17:16 den 24 July, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brott mot knivlagen, , , , , , , ,   

  Larm om slagsmål på Stortorget i Örebro 

  Det var vid klockan 16:12 på fredagseftermiddagen som polisen blev larmade till Stortorget i höjd med Kungsgatan i Örebro efter larm om ett slagsmål.

  Enligt uppgifter skall ett flertal personer av okänd anledning börjat bråka med varandra. Någon ska även ha dragit ett knivliknade föremål under slagsmålet men lämnat platsen därefter.

  Polisen har genomfört ett sökningsarbete och har i Slottsparken ett par hundra meter bort påträffat ett par personer man misstänker kan vara inblandade. Polisen kan komma rubricera detta som brott mot knivlagen då inga uppgifter om en misshandel har inkommit.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel