Etiketter: Skola Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 08:48 den 11 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Skola, , ,   

  Hittade vapenliknande föremål på skolgård i Oxhagen 

  Under måndagskvällen ska privatpersoner gjort ett vapenfynd på en skolgård i Oxhagen. Detta skriver både lokala och nationella medier om under måndagskvällen samt tisdagsmorgonen.

  Enligt uppgifter skall larmet inkommit till polisen i Örebro runt klockan 20:20. Under måndagskvällen spärrades skolgården av och man genomförde en teknisk undersökning. Framför allt ska polisen undersöka om vapnet är äkta.

  I nuläget rubricerar polisen detta som vapenbrott, det finns dock ingen misstänkt gripen för brottet.

 • Martin Avedal 15:35 den 14 March, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Skola,   

  Skolelev misstänkt för misshandel – kastade stol 

  Det var vid klockan 12:21 på måndagen som polisen blev larmade till en skola i Kopparberg. Detta efter att det inkommit ett larm om en misshandel på skolan.

  Enligt uppgifter skall en 15-årig kille kastat en stol på en jämnårig tjej. Tjejen ska vara förd med ambulans till sjukhus med sårskada i huvudet. Varför den 15-årige eleven valt att slänga stolen är i skrivande stunder oklart.

  Polisen skriver att man gjort en anmälan om en misshandel. Samtidigt har man informerat vårdnadshavarna till ungdomarna och man kommer också att informera socialtjänsten.

 • Martin Avedal 10:50 den 10 January, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Skola,   

  Polis larmade till Degerforsskola vid två olika tillfällen 

  Vid två olika tillfällen blev polisen larmade till en skola i området Strömtorp Degerfors under natten mot söndagen. Första larmet kom vid klockan 22:23 på lördagen och det andra vid 02:42 på söndagen.

  Enligt uppgifter larmade en väktare polisen vid det första incidenten. Denne hade upptäckt att en ruta till skolbyggnaden var krossad samt att ett flertal andra rutor var skadade. Det fanns också spår som tyder på att någon varit inne i lokalerna.

  Vid klockan 02:42 natten mot söndagen larmades polisen på nytt till skolan. Denna gång hade någon rivit ner den provisoriska lagningen som man satt upp tidigare under natten. Polisen har skrivit två anmälningar, den första gällande inbrott och den andra gällande skadegörelse.

 • Örebro Tribune 14:01 den 6 March, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Skola   

  Bombhot mot Örebroskola 

  Vid 11,20 -tiden på fredagen så ringde någon in ett bombhot mot Risbergskaskolan i Örebro.

  Polisen, räddningstjänsten samt ambulanser skickades till den aktuella platsen och upprättade en brytpunkt vid ridskolan i Karlslund.
  Risbergskaskolan utrymdes och polisen har spärrat av ett stort område, i väntan på att bombskyddet skall anlända till Örebro.

 • Martin Avedal 23:44 den 22 November, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Skola,   

  Försökte kidnappa 11-årig flicka vid skola i Degerfors 

  Det var vid klockan 08:17 som en flicka i 11-årsåldern blev utsatt för ett kidnappningsförsök vid en skola i Degerfors. Anmälningen gjordes av en anställd på skolan.

  Enligt uppgifter skall tre bilar stannat intill den 11-åriga flickan och försökt locka med sig henne. I bilarna fanns ett flertal män varpå en av männen skall tagit tag i flickan och uttalat att hon ska komma in i bilen.

  Rubriceras som försök till människorov

  Till en början skickades en polispatrull från Karlskoga ut för att undersöka ärendet. Men där efter skickades det ett flertal polispatruller till skolan i Degerfors.

  Flickan uppger att hon inte känner igen männen i bilarna samtidigt ska hon inte några fysiska skador i samband med händelsen. Polisen rubricerar händelsen som försök till människorov.

  Den 11-årige flickans föräldrar har blivit informerade om vad som har hänt. Skolan har också under dagen informerat de övriga elevernas föräldrar om vad som inträffade under fredagsmorgonen.

 • Martin Avedal 15:57 den 12 November, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , Skola,   

  Bråk på skola resulterade i utryckning 

  Det var vid klockan 10.43 på tisdagsförmiddagen som polisen blev larmade till en skola i Lekebergs kommun. Enligt uppgifter skall det förekommit ett bråk på skolan.

  Två stycken ungdomar i 14-årsåldern ska av okänd anledning börjat bråka med varandra. Polisen anlände till platsen och kunde därefter skriva två anmälningar gällande misshandel.

  Kan ej dömas för brott

  De bägge ungdomarna är båda under 15 år och kan ej dömas för något brott. Polisen har ändå valt att skriva anmälningar och ska genomföra en utredning. Utredning kan därefter överlämnas till Socialstyrelsen.

  Ingen av de inblandade parterna ska ha behövt uppsöka någon läkarvård efter incidenten. Polisen ska även valt inte förhöra någon av inblandade ungdomarna men kommer genomföra detta vid ett senare tillfälle.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel