Etiketter: Vapenbrott Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 08:48 den 11 July, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , , Vapenbrott   

  Hittade vapenliknande föremål på skolgård i Oxhagen 

  Under måndagskvällen ska privatpersoner gjort ett vapenfynd på en skolgård i Oxhagen. Detta skriver både lokala och nationella medier om under måndagskvällen samt tisdagsmorgonen.

  Enligt uppgifter skall larmet inkommit till polisen i Örebro runt klockan 20:20. Under måndagskvällen spärrades skolgården av och man genomförde en teknisk undersökning. Framför allt ska polisen undersöka om vapnet är äkta.

  I nuläget rubricerar polisen detta som vapenbrott, det finns dock ingen misstänkt gripen för brottet.

 • Martin Avedal 23:02 den 2 January, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Kronhagen, , , , , , , , Vapenbrott   

  Trodde det var fyrverkerier – upptäckte kulhål i fönstret 

  Under natten mot söndagen ska någon beskjutit en lägenhet i området Kronhagen i Hällefors. Larmet kom in till polisen vid klockan 10:21 men lägenhetsinnehavaren uppger att denne hört smällar någon gång under natten.

  Enligt uppgifter vaknade lägenhetsinnehavaren av smällarna men trodde det var fyrverkerier och somnade om. På morgonen upplevde denne att det var kallare än vanligt i lägenheten. I ett av sovrummen konstaterade denne att en fönsterruta krossats av ett kulvapen.

  Polisen har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. Man har upptäckt skador efter kulor i taket i det aktuella sovrummet. Dessutom har rester efter två kulor beslagtagits av polisens tekniker. Spår i snön nedanför sovrumsfönstret efter en person har också upptäckts.

  Lägenheten ligger på andra vången och i det sovrum som blev beskjutet ska ett barn ha befunnit sig under natten. Den som tror sig ha upplysningar om händelsen ombeds att kontakta polisen via 114 14. En förundersökning gällande olaga hot, vapenbrott samt skadegörelse har inletts.  

 • Martin Avedal 10:05 den 29 December, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Vapenbrott   

  Polis sköt man i benet vid insats i Fjugesta 

  Flera lokala medier i Örebro rapporterar om att polisen under natten mot onsdagen sköt en beväpnad man vid en industrilokal i Fjugesta. Han ska inte vara allvarligt skadad och misstänks för vapenbrott.

  Enligt uppgifter var det runt klockan 14:00 på tisdagen som polisen blev larmade till den aktuella adressen. De fick larm om att mannen var beväpnad och befanns sig i en industrilokal i samhället Fjugesta. Mannen ska ha varit ensam i byggnaden.

  Efter flera timmars förhandling med mannen kom denne ut ur byggnaden vid klockan 00:20 natten mot onsdagen. Han var då fortfarande beväpnad varpå polis sköt verkanseld. Mannen blev träffad i benet och ska inte blivit allvarligt skadad.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel