Trodde det var fyrverkerier – upptäckte kulhål i fönstret

Under natten mot söndagen ska någon beskjutit en lägenhet i området Kronhagen i Hällefors. Larmet kom in till polisen vid klockan 10:21 men lägenhetsinnehavaren uppger att denne hört smällar någon gång under natten.

Enligt uppgifter vaknade lägenhetsinnehavaren av smällarna men trodde det var fyrverkerier och somnade om. På morgonen upplevde denne att det var kallare än vanligt i lägenheten. I ett av sovrummen konstaterade denne att en fönsterruta krossats av ett kulvapen.

Polisen har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. Man har upptäckt skador efter kulor i taket i det aktuella sovrummet. Dessutom har rester efter två kulor beslagtagits av polisens tekniker. Spår i snön nedanför sovrumsfönstret efter en person har också upptäckts.

Lägenheten ligger på andra vången och i det sovrum som blev beskjutet ska ett barn ha befunnit sig under natten. Den som tror sig ha upplysningar om händelsen ombeds att kontakta polisen via 114 14. En förundersökning gällande olaga hot, vapenbrott samt skadegörelse har inletts.