Etiketter: Västhaga Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 14:00 den 13 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Västhaga   

  Man avled efter lägenhetsbranden i Västhaga 

  Polisen skriver på sin hemsida under måndagen att den man som fick livshotande skador i samband med lägenhetsbranden i Västhaga nu har avlidit.

  — Den man som fick livshotande skador i samband med branden har tyvärr avlidit. Anhöriga är underrättade. Förundersökning pågår fortsatt, men i nuläget kan inga fler uppgifter lämnas, skriver polisen.

  Det var vid klockan 09:15 på tisdagen förra veckan som det började brinna i ett flerfamiljshus på Skäpplandsgatan i Örebro. Branden var fullt utvecklad och räddningstjänsten fick bland annat undsätta personer som satt fast på sina balkonger.

 • Martin Avedal 21:27 den 7 May, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Skäpplandsgatan, , Västhaga   

  Brand i flerfamiljshus på Skäpplandsgatan i Västhaga 

  Det var vid klockan 09:15 på tisdagsförmiddagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Västhaga i Örebro. Detta efter att det inkommit larm om en brand i byggnad på Skäpplandsgatan.

  Enligt uppgifter skall det varit en fullt utvecklad lägenhetsbrand och polisen fick bistå räddningstjänsten i deras arbete och undsätta personer som bland annat är fast på balkonger och dylikt. Vid klockan 09:43 skall den initiala branden varit släckt.

  En person fick föras med ambulans för sjukvård, när denne lämnade platsen var skadeläget oklart men senare ska det framkommit att denne hade livshotande skador. Dessutom ska ytterligare två personer setts över av ambulanspersonal med anledning av lättare rökskador.

  Vid klockan 12:10 skriver polisen att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats för att kunna utreda hur branden i lägenheten har uppstått. Platsen ska även vara avspärrad.

  Foto: Daniel Kolkowski  

 • Martin Avedal 16:20 den 24 January, 2024 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Farligt beteende, , , , Trafiksäkerhet, , Västhaga   

  Farligt beteende mot trafikanter på motorvägen i Örebro 

  Polisen skriver på sin hemsida att man under både eftermiddagen på måndagen och tisdagen mottagit samtal från allmänheten. Detta handlade om att det kastats föremål så som sten och is/snö på fordon i Västhaga i Örebro.

  Enligt uppgifter har personer från gång- och cykelbron som leder över E18/ E20 kastat dessa föremål i olika storlekar, ner på passerande fordon. Fordon som blivit träffat har klarat sig från skador men vid det mest allvarliga fallet träffades en lastbil, vilket spräckte vindrutan på fordonet.

  Kan innebära livsfarliga konsekvenser

  Att kasta föremål på ett fordon som framförs i upp till 90 km/h kan innebära livsfarliga konsekvenser. Föremålets tyngd i kombination med fordonets hastighet kan göra att vindrutan krossas och att föremålet träffar föraren eller en passagerare och orsaka skada eller dödsfall.

  Rubriceringen på den aktuella händelsen är skadegörelse men beroende på personens uppsåt som kastade samt utfall av händelsen så kan det bli tal om allvarligare rubriceringar.

  Vädjar till allmänheten att prata med barn, vänner och unga

  Vid tidigare liknande fall har det varit ungdomar som begått brott som detta, dock är det inte klarlagt i dessa fall. Vi vädjar dock till allmänheten att prata med barn, vänner och unga i sin närhet. Både om konsekvenserna av den här typen av handlande men också ifall någon besitter viktig information.

  — Polisen är väldigt intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört någonting som kan sättas i samband med ovanstående händelser. Det kan handla om alltifrån en så kallad ”utmaning” på sociala medier som kommentarer eller iakttagelser. Kontakta polisens växel på 114 14 och uppge ”tips” i talsvaret för snabbare framkoppling till operatör.

 • Martin Avedal 12:20 den 15 October, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , , Västhaga   

  Man tillrättavisade ungdomar – blev av med betalkort 

  Polisen skriver på sin hemsida om en incident vid en hamburgerrestaurang på Västhaga i Örebro. Det ska handla om en man i 50-årsåldern som ska tillrättavisat ungdomar som spelade hög musik från ett fordon, varpå denne blev av med betalkort och ID-handlingar.

  Enligt uppgifter var det vid klockan 00:25 natten mot söndagen som mannen befanns sig vid hamburgerrestaurangen. Samtidigt var ett par ungdomar på plats och spelade hög musik. Mannen ska tillrättavisat ungdomarna, varpå de gick fram till mannen och slet till sig dennes korthållare innehållande betalkort och legitimation.

  När polisen anlände till platsen en stund senare hade de aktuella ungdomarna lämnat platsen. Korthållaren fick mannen inte tillbaka. Polisen rubricerar detta som egenmäktigt förfarande och inte stöld, man skriver även ut varför.

  — Anledningen till att ärendet rubriceras som egenmäktigt förfarande och inte stöld är att betalkort och legitimationshandlingar inte betingar något värde i sig, skriver polisen.

 • Martin Avedal 17:06 den 2 November, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Energidryck, , , , , , Västhaga   

  Två män stal energidryck från butik i Västhaga 

  Polisen larmades vid klockan 12:33 på onsdagen till en matvarubutik i Västhaga efter att det inträffat en stöld. Två män i 35-årsåldern är misstänkta för att ha stulit en mängd burkar energidryck från butiken.

  Enligt uppgifter skall männen stoppat ner en stor mängd energidrycker i en medhavd stor väska. Därefter sprang de bägge två ut ur butiken utan att betala för varorna. Några ur butikspersonalen sprang efter men tappade männen ur sikte innan polis hann anlända till platsen. 

  Polisen genomförde ett spaningsarbete i det aktuella området och fick tips från allmänheten att de bägge männen ska sprungit in i en annan butik. Polisen kontrollerade de bägge männen, och visade det sig att de var identiska med tjuvarna från butiken i Västhaga.

  Männen hade också ett gömställe, där hade de gömt undan 67 burkar energidryck till ett värde av ca 1900 kronor. De bägge männen är nu misstänkta för stöld, men de har inte blivit frihetsberövade.  

 • Martin Avedal 21:35 den 11 October, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , , , Västhaga   

  Rånförsök mot butik i Västhaga under kvällen 

  Det var vid klockan 19.31 på måndagskvällen som polisen larmades till en butik i Västhaga i Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm om ett rånförsök.

  Enligt uppgifter skall tre personer kommit in i butiken och försökt komma över pengar. Men eftersom det inte fanns kontanter i butiken fick trion lämna platsen tomhänta. Polisen har sökt efter de misstänkta i närområdet.

  Informationen från polisen är knapphändig, det är till exempel oklart hur rånförsöket gick till, om det förekom någon form av vapen och hot. Polisen har i nuläget inte gått ut med något signalement.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel