Etiketter: Farligt föremål Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 18:42 den 4 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Farligt föremål, , , , ,   

  Larm om misstänkt farligt föremål på Peppargatan 

  Under lördagen har delar av Peppargatan i de södra delarna av Örebro blivit avspärrade. Detta efter att det inkommit larm om ett misstänkt farligt föremål, ett VMA-meddelande har också gått ut till allmänheten i bl.a Sörbyängen/Ladugårdsängen.

  Polisen har också under eftermiddagen/kvällen vid flera tillfällen lagt upp uppdaterad information om situationen på Peppargatan. Men enligt uppgifter var det vid 13.49 som larmet först inkom, detta efter att ett misstänkt farligt föremål lokaliserats vid en trappuppgång till ett flerfamiljshus på Peppargatan.

  I nuläget har tre trappuppgångar i flerfamiljshuset evakuerats med hjälp från räddningstjänsten som bl.a. fick använda en stegbil. För boende som evakueras och de som inte kan komma in till sin bostad hänvisas man till Änglandaskolan där det finns förnödenheter skriver polisen.

  Man har även kallat in Nationella bombskyddet, men i skrivande stunder har de inte anlänt till platsen.

 • Martin Avedal 17:41 den 17 July, 2022 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Farligt föremål, , NBS, , , , , Väståparken   

  Fiskade upp misstänkt farligt föremål från Svartån 

  Under söndagsförmiddagen spärrade polisen av Väståparken i Örebro. Detta efter att en person fiskat upp ett misstänkt farligt föremål från Svartån.

  Enligt uppgifter höll en person på med magnetfiske när denne fick upp föremålet. Polisen larmades till platsen och man spärrade av området och kontaktade Nationella bombskyddet (NBS) från Stockholm.

  — NBS kan inte utesluta att föremålet är farligt så de kommer att ta med det för vidare undersökning och eventuell destruktion, skriver polisen på sin hemsida.

  Vid klockan 17:04 på söndagseftermiddagen skriver polisen på sin hemsida att avspärrningarna vid Väståparken hävts.

 • Martin Avedal 11:24 den 2 July, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Farligt föremål, , Miljöstation, , ,   

  Miljöstation avspärrad i Nora – misstänkt granat hittad 

  Det var vid klockan 10:20 som polisen i Örebro Län fick larm om att farligt föremål hade hittats på en miljöstation i Nora.

  Enligt uppgifter ska det handla om en granat, oklart vilken typ av granat samt om den är skarp. Polisen har fotat föremålet och skickat bilderna till bombexperter i Stockholm.

  I skrivande stunder är miljöstationen avspärrad och polisen inväntar svar för att sedan kunna bedöma hur pass allvarlig situationen är.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel