Etiketter: Misstänkt föremål Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 09:26 den 5 November, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , Misstänkt föremål, , ,   

  Nytt larm om misstänkt farligt föremål i centrala Örebro 

  Under gårdagen var delar av Peppargatan i Örebro avspärrad efter larm om misstänkt farligt föremål. Sent på lördags kvällen kunde avspärrningarna hävas efter att bombskyddet tagit hand om föremålet.

  Nu under söndagsmorgonen inkom det ett nytt larm om misstänkt farligt föremål, den här gången på en adress i centrala Örebro. Larmet ska ha inkommit till polisen vid klockan 08:47.

  — Polispatruller finns på plats. Det är viktigt att allmänheten respekterar polisens avspärrningar och anvisningar, skriver polisen på sin hemsida.

 • Martin Avedal 17:40 den 29 March, 2023 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Brev, Länsstyrelsen, , Misstänkt föremål, , , Pulver, ,   

  Brev med pulver skickat till Länsstyrelsen i Örebro 

  Under onsdagen har någon/några skickat brev med ett misstänkt pulver i till flera länsstyrelser runt om i Sverige. Där bland annat Länsstyrelsen i Örebro skriver polisen på sin hemsida.

  — Minst ett tiotal länsstyrelser är drabbade. Inga kända personskador är anmälda. Det pågår insatser i flera regioner. I region Bergslagen gäller det i nuläget länsstyrelserna i Örebro och Falun. Polisen bistår räddningstjänsten på platserna, skrev man vid klockan 11:06.

  Pulvret ska varit ofarligt

  Vid klockan 15:05 rapporterade polisen att insatsen är avslutad eftersom att Nationella bombskyddet har gjort bedömningen att pulvret är ofarligt och därefter har det tagits ett nationellt beslut om att avlsuta insatserna.

  Avspärrningarna vid länstyrelsen i Örebro är hävd och patrullerna lämnar platsen. Aktuellt brev är taget i beslag och det skrivs anmälan om olaga hot. Det finns ingen misstänkt och motivet är i nuläget okänt. Ingen person är skadad eller förd till sjukhus

 • Martin Avedal 12:22 den 26 February, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , , Misstänkt föremål, , ,   

  Polisstation avspärrad efter larm om misstänkt föremål 

  Det var under fredagsmorgonen som ett misstänkt föremål hittades i anslutning till polisstationen i Lindesberg. Polisen kunde i samband med detta gripa en man misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet.

  Enligt uppgifter var det vid klockan 09:10 som larmet inkom till polisen. Ett misstänkt föremål hade hittats och polisen valde att spärra av polishuset i Lindesberg samt området närmast fastigheten. Under förmiddagen har räddningstjänst och polis undersökt föremålet.

  Vid klockan 10:40 inkom uppgifter att avspärrningen runt polishuset har reducerat till innergården. Man är fortfarande osäker på vad föremålet är och väntar på att det ska transporteras bort från platsen.

  Den man som under morgonen blev gripen misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet är i 60-årsådlern och har släppts. Denne är dock fortfarande misstänkt för brottet.

 • Martin Avedal 17:30 den 27 January, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , Misstänkt föremål, , , , ,   

  Område på Öster avspärrat efter fynd av misstänkta föremål 

  Det var runt lunchtid på onsdagen som polisen blev larmade till Öster i Örebro. Detta efter att en privatperson hittat ett par burkar med okänt innehåll.

  Enligt uppgifter har polisen under eftermiddagen bland annat spärrat av ett området vid korsningen av Kristinagatan och Sveavägen. Man misstänker att brukarna som är förslutna innehåller någon form av gift men oklart vad.

  Efter klockan 17:00 på onsdagseftermiddagen anlände bombskyddet till platsen. Även om det inte förekommer något explosivt i brukarna kan man ändå ta hjälp av bombskyttet säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen.

  Foto: Läsarbild

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel