Etiketter: nationella bombskyddet Visa/dölj trådning av kommentarer | Tangentbordsgenvägar

 • Martin Avedal 17:30 den 27 January, 2021 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , , nationella bombskyddet, , , ,   

  Område på Öster avspärrat efter fynd av misstänkta föremål 

  Det var runt lunchtid på onsdagen som polisen blev larmade till Öster i Örebro. Detta efter att en privatperson hittat ett par burkar med okänt innehåll.

  Enligt uppgifter har polisen under eftermiddagen bland annat spärrat av ett området vid korsningen av Kristinagatan och Sveavägen. Man misstänker att brukarna som är förslutna innehåller någon form av gift men oklart vad.

  Efter klockan 17:00 på onsdagseftermiddagen anlände bombskyddet till platsen. Även om det inte förekommer något explosivt i brukarna kan man ändå ta hjälp av bombskyttet säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen.

  Foto: Läsarbild

 • Martin Avedal 16:45 den 11 February, 2020 Permanent länk
  Artikeln handlar om: Handgranat, , nationella bombskyddet, , , ,   

  Handgranat funnen i Oxhagen – misstänkts vara skarp 

  Det var vid klockan 11:21 på tisdagsförmiddagen som en privatperson larmade polisen då denne hittade ett misstänkt explosivt föremål vid ett flerfamiljshus i Oxhagen.

  Enligt uppgifter skall det misstänkta föremålet varit en handgranat, men det var oklart om den var skarp eller inte. Polisen skickade ut en polispatrull som spärrade av ett området samt fotograferade handgranaten och bilderna skickades till nationella bombskyddet.

  Bombskyddet anlände till Oxhagen

  Runt klockan 15.00 anlände nationella bombskyddet till Örebro och Oxhagen. De tog med sig handgranaten och kommer genomföra en undersökning för att döma om den var skarp eller inte. Bombskyttet ansåg att evakuering av närliggande byggnader inte behövts under arbetet.

  Så sent som tisdagen förra veckan fick polisen spärra av ett bostadsområde på Norr i Örebro efter att man upptäckt en sprängladdning vid ett flerfamiljshus. I nuläget sitter fyra personer anhållna förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

  Varför en handgrant låg i anslutning till ett flerfamiljshus i Oxhagen är idag oklart. Det finns inte heller någon misstänkt för det som inträffade idag.

 • Martin Avedal 17:53 den 24 September, 2019 Permanent länk
  Artikeln handlar om: , nationella bombskyddet, , , ,   

  Man fiskade upp granat i Örebro småbåtshamn 

  Vid klockan 15:28 larmade en privatperson polisen i Örebro efter att denne fiskat upp en granat vid småbåtshamnen. Mannen ska ha fiskat med magnet vid Svartån när denne fick napp av det ovanliga slaget.

  Polisen är plats och har spärrat av ett området av småbåtshamnen. Enligt uppgifter har man släppt ner granaten igen samtidigt som polisen har kontaktat nationella bombskyddet.

  Oklart om det var en skarp granat

  I nuläget är det oklart om det var en skarp granat. Enligt de uppgifter som inkommit har föremålet en form som påminner om en äldre typ av granat. Bedömningen av föremålet kommer nationella bombskyddet när de anländer från Stockholm om ca 3-4 timmar.

c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
shift + esc
cancel