Handgranat funnen i Oxhagen – misstänkts vara skarp

Det var vid klockan 11:21 på tisdagsförmiddagen som en privatperson larmade polisen då denne hittade ett misstänkt explosivt föremål vid ett flerfamiljshus i Oxhagen.

Enligt uppgifter skall det misstänkta föremålet varit en handgranat, men det var oklart om den var skarp eller inte. Polisen skickade ut en polispatrull som spärrade av ett området samt fotograferade handgranaten och bilderna skickades till nationella bombskyddet.

Bombskyddet anlände till Oxhagen

Runt klockan 15.00 anlände nationella bombskyddet till Örebro och Oxhagen. De tog med sig handgranaten och kommer genomföra en undersökning för att döma om den var skarp eller inte. Bombskyttet ansåg att evakuering av närliggande byggnader inte behövts under arbetet.

Så sent som tisdagen förra veckan fick polisen spärra av ett bostadsområde på Norr i Örebro efter att man upptäckt en sprängladdning vid ett flerfamiljshus. I nuläget sitter fyra personer anhållna förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Varför en handgrant låg i anslutning till ett flerfamiljshus i Oxhagen är idag oklart. Det finns inte heller någon misstänkt för det som inträffade idag.