Larm om misstänkt farligt föremål på Peppargatan

Under lördagen har delar av Peppargatan i de södra delarna av Örebro blivit avspärrade. Detta efter att det inkommit larm om ett misstänkt farligt föremål, ett VMA-meddelande har också gått ut till allmänheten i bl.a Sörbyängen/Ladugårdsängen.

Polisen har också under eftermiddagen/kvällen vid flera tillfällen lagt upp uppdaterad information om situationen på Peppargatan. Men enligt uppgifter var det vid 13.49 som larmet först inkom, detta efter att ett misstänkt farligt föremål lokaliserats vid en trappuppgång till ett flerfamiljshus på Peppargatan.

I nuläget har tre trappuppgångar i flerfamiljshuset evakuerats med hjälp från räddningstjänsten som bl.a. fick använda en stegbil. För boende som evakueras och de som inte kan komma in till sin bostad hänvisas man till Änglandaskolan där det finns förnödenheter skriver polisen.

Man har även kallat in Nationella bombskyddet, men i skrivande stunder har de inte anlänt till platsen.